Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, je tu někdo, kdo se právě vrátil z dovolené v Řecku, Turecku nebo Bulharsku? Nebo má známé, kteří tam právě jsou a referujou o počasí? Zajímá mě, jak kde teď je. Nemáme rádi horka, tak bych normálně o Turecku už ani neuvažovala, ale letošní léto je nějaké divné, tak se zase bojím, že v Bulharsku bude ještě zima. Chtěla bych počasí, kdy se dá ležet v plavkách na pláži, ale člověk se nepeče. ![]()
no my letíme do bulharska 17.6. tož jsme samy zvědavá jaké tam bude počasí, už jsem přemýšlela, že místo plavacího kruhu a rukávek malé nabalím pláštěnku a gumáky ![]()
Ta druhá půlka června už snad bude OK, ale my chceme HNED TEĎ ![]()
jo hned ted, no tak to jsem sama zvědavá, jestli někdo napíše něco pozitivního ![]()
kéžby byla ta druhá půlka už v poho, zatím ztrácím iluze ![]()
Nyní bych volila Tunis,Djerbu,Turecko.Egypt už bude mít moc veliké horko.Řecka i Bulharska bych se nyní bála,tam nebude moc teplo.Ani Baleáry bych nyní také nevolila.
Bedru-také se letošního léta docela bojím…i když jsem optimista a stále si říkám,že třeba ten další týden už se to otočí a bude nádherně až do konce prázdnin
My letíme 18.6. na Rhodos,vybírali jsme červen proto,že nemáme rádi nesnesitelný tepla-tak doufám,že nebude zima
Na červenec vybírám Chorvatsko,ale radši se vyhnu Istrii,aby počasí bylo zaručené.
I když-v Bulharsku jsme byli před lety v první polovine srpna-za ty dva týdny nebylo počasí nic moc.Dopoledne se dalo jít k moři až okolo 11.hodiny,do té doby foukal studený vítr.Některé dny propršelo.
V Řecku jsme měli také štěstí,když nám první dva týdny v červenci polovina dní propršela-to nikdo z místních nepamatoval.
Takže naprostoou jistotu v počasí bych viděla jedině v Egyptě,ostatní destinace jsou o tom,že je velká pravděpodobnost tepla,ale ne jistota.
Lasičko, ty máš ale štěstí.
Koukám, že musím jet jinam a jindy než ty ![]()
No přesvědčuješ mě v tom, že Bulharsko ne. Egypt je na nás moc vedro a asi větší riziku častých záchodů než jinde. Tak že by Turecko nebo Kréta? Čekám, jestli nenapíše někdo, kdo se teď vrátil.
hned teď nedoporučuji, byli jsme od 9.6. na 14 dnů. první týden celý propršelo. Ne teda týden,ale 6 dnů
. Kamarádi co s námi byli jen na týden si to teda neužili.
To že se nyní někdo vrátí,to ještě neznamená jak tam bude teď.Když jsem byli prvně na Rhodosu,tak ještě den před naším příletem bylo pořád ošklivo-a my měli nádherné počasí.V těchto končinách je změna počasí ze dne na den.Egypt je úžasný-a faraonovu pomstu jsme nikdy neměli.Myslím,že se s tím víc navypráví,než ve skutečnosti někoho postihne.Vždy jí někdo dostane,to ano,ale není to v nijak masovém měřítku.
Jinak my jsme na počasí takový smolaři,občas vychytneme něco „spešl“,ale přesto nás to od dalšího cestování neodradí.
koukni na wetter.de, tam je pocasi kdekoli na svete a taky jsou tam predpovedi ![]()
napriklad tydenni predpoved turecko:
http://www.wetter.de/…301610342d0c
Známí se právě vrátili z Turecka (nevím přesně, kde byli), ale prý bylo krásně teploučko, koupali se v moři. Akorát večer se malinko ochladilo. Byli nadšení. Ovšem samozřejmě to nezaručuje krásné počasí pro příští týdny ![]()
Kanary nebo Kypr. V jinych - africkych - destinacich taky bude teplo, aby ty bych pro zmenu nebrala ja.
Ovsem po cele leto bych nesazela na 100pro zarucene krasne pocasi u more - pocasi je a bude hodne ovlivnene sopkou, nedej boze abych si zas upustila a stravite 3 dny na letisti…
ahoj
tak ja se teda nevratila ani z jedne zeme o ktere jsi psala ale z Tunisu a bylo super.
Nesnasim horka ale tam bylo takovych 25C takze na slunicku cca 32,foukal mirny vetrik,proste super pohodicka.
na vecer se vzdy ochladilo takze se dalo spat i bez klimatizace(coz nemusim)
More teplotka akorat,i moje mala se v nem cakala.