Leteli byste (2,5 lete a 1 rocni dite)?

197
28.5.10 09:20

Leteli byste (2,5 lete a 1 rocni dite)?

Ahoj,
chteli bychom v lete letet nekam k mori, idealne Recko nebo Spanelsko (aby to nebyl dlouhy let), ale nevim, zda je to rozumne. Budeme muset brat kocarek, nocnik, dvoje pleny, prikrmy pro syna (bude mu v srpnu rok)… Nemuzu se spolehnout,ze zrovna v tom letovisku bude nekde obchod, kde se to da koupit.. A tak mi z toho vychazi, ze bychom asi museli mit hodne zavazadel a vubec, jetsli by to bylo realne. Ja bych asi rok pockala,az nebudem muset vlacet kocarek a dvoje pleny, ale ptam , jestli jste nekdo tak neleteli nebo co si o tom myslite. Zatim na to odvahu moc nemam, i kdyz si myslim, ze by se to detem libilo..
Diky za nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
28.5.10 09:26

já zastávám názor, že dětem se líbí tam kde jsou rodiče a je jim úplně jedno jestli to je tady v čechách nebo u moře a to kort takhle malým dětem. Takže pokud po tom moři neprahnete tolik vy, tak bych rok počkala a užila si to pak víc. :wink:

TAky jsem uvažovala jestli letos do zahraničí nebo tady po ČR a nakonec to vyhrála ČR, zvolili jsme penzion vhodný pro malou (vyžití, bazén, pískoviště) vemem kola, kočárek plínky a příkrmy můžem koupit na místě a hodlám si to maximálně užít. Ale na druhou stranu let do zahraničí je nepříjemný jen v té cestě a balení. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.5.10 09:27

ja bych klidne letela :lol:

• Citovat
  • Upravit
1837
28.5.10 09:31

Fialko, my jsme byli loni v Řecku. Nikolce byly tři a Lucince rok. Let byl OK, kočárek se nepočítá do váhy zavazadel a můžeš ho odevzdat až u letadla, takže taky OK. Zavazadel jsme měli hromadu a asi 15 kilo nadváhy :roll: , naštěstí nám to tolerovali. Dovču jsme si užili, bylo to super, Lucinka se tam krásně rozchodila, ale 2 týdny na ní byly moc, s takovým prckem bych příště volila týden nebo deset dní, ke konci už byla dost unavená. No ale záleží na dítěti, každé je jiné…
S jídlem bych si starosti nedělala, v každém letovisku koupíš Hipp i plenky. Třeba v tom Řecku měli i kosmetiku jako sprchové gely, opalovací krémy… a za stejnou cenu jako u nás. Sice bych na to nespoléhala a vzala si to z domova, ale jen to co budu určo potřebovat, nebrala bych nic navíc „pro strýčka příhodu“
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
28.5.10 09:48

Ahoj, se starsim litam od 4 mesicu ( uz 3× Skotsko CR a zpet). Plinky sem netahala a myslim, ze nikde neni takova pustina aby nemeli plinky nebo prikrmy. Za dva mesice poletime s obema. Kocarek teda mam c CR druhy, ale do 10kg je zadarmo (kocar nebo autosedacka nebo oboje, vaha se scita) a nadvahu doplatis. Litame nizkonakladovkama, takze ty si nauctujou vsechno, s cestovkou by mohli bejt shovivavejsi. Mates nema v letadle problem, ale cim je starsi, tim je tezsi ho zabavit, takze taham na palubu knizky a hracky, ale casto bavej spolucestujici. Letu bych se nebala, ale klasickou dovolenou v uplne cizim prostredi asi ne, nejsem moc dobrodruh a mam rada svuj system, ale to zalezi na nature.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
28.5.10 09:50
Panuška píše:
já zastávám názor, že dětem se líbí tam kde jsou rodiče a je jim úplně jedno jestli to je tady v čechách nebo u moře a to kort takhle malým dětem. Takže pokud po tom moři neprahnete tolik vy, tak bych rok počkala a užila si to pak víc. :wink:TAky jsem uvažovala jestli letos do zahraničí nebo tady po ČR a nakonec to vyhrála ČR, zvolili jsme penzion vhodný pro malou (vyžití, bazén, pískoviště) vemem kola, kočárek plínky a příkrmy můžem koupit na místě a hodlám si to maximálně užít. Ale na druhou stranu let do zahraničí je nepříjemný jen v té cestě a balení. :wink:

Presne tak :palec:
Je bych to nedala, Fialko, to co popisujes, pro me neni dovolena.
Ale kazdy to ma jinak, vid Hanko? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
28.5.10 09:56

Ahoj,
tak my už jsme sdětmi u moře byli 3×,teď naposledy bylo mladšímu 14 měsíců.Myslím,že v každém větším letovisku věci pro děti mají.
Plen jsem brala tolik,kolik se jich do kufrů vešlo a pak dokupovala tam.Pampersky (Kréta) tam teda vycházely o dost dráž,kupovala jsem jiný a v pohodě.Příkrmů tam taky měly dost,Hipp nebo Nestle,ale problém byl,že složení bylo v řečtině,takže jsem tam kupovala jen ovocné,to se dalo odvodit z obrázků.Masové příkrmy jsem vezla z domova,Hipp děla 5 druhů těstovin v plastových vaničkách a Sunárek taky děla příkrmy v plastech. Skleničky jsou přece jen o dost těžší.Sunar a kaše jsem si taky vezla z domova.
Kočárek se do váhy zavazadel nepočítá,můžeš s ním až k letadlu a při výstupu ho zase dostaneš,takže to bych neřešila jako přítěž.
Jinak já vždycky před dovčou jsem v nervech jak to všechno zabalím a jestli se mi tam všechno vejde a zatím se nám nestalo,že by jsme se do váhového limitu nevešli.
Ale jesli máš pochybnosti,tak to nemá cenu lámat přes koleno. Já moře miluju,ale s dětmi je to docela náročný :-) Teď naposledy jsme byli týden,při odjezdu mi to trochu bylo líto,že už jedeme,ale na druhou stranu,už toho bylo tak akorát.Určitě je dobrý vybrat si hotel nebo apartmán,kde mají něco pro děti. Hřišťátko,postýlu apod.
Konkrétně Řekové jsou k dětem dost přátelský,v každé restauraci kde jsem byli,byly k dizpozici dětské židličky a ve spoustě měly dětské koutky a třeba u pláže měly dětská hřiště.
Za sebe bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
28.5.10 10:03
nakukovatelka píše:
Panuška píše:
já zastávám názor, že dětem se líbí tam kde jsou rodiče a je jim úplně jedno jestli to je tady v čechách nebo u moře a to kort takhle malým dětem. Takže pokud po tom moři neprahnete tolik vy, tak bych rok počkala a užila si to pak víc. :wink:TAky jsem uvažovala jestli letos do zahraničí nebo tady po ČR a nakonec to vyhrála ČR, zvolili jsme penzion vhodný pro malou (vyžití, bazén, pískoviště) vemem kola, kočárek plínky a příkrmy můžem koupit na místě a hodlám si to maximálně užít. Ale na druhou stranu let do zahraničí je nepříjemný jen v té cestě a balení. :wink:
Ale kazdy to ma jinak, vid Hanko? :mavam:

Souhlasím s nakukovatelkou! To by pro mě taky nebyla dovolená. Asi bych jela až bude to mladší dítko trošku rozumnější. Můj syn má rok a půl a dovolenou bych si s ním neužila… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4181
28.5.10 10:17
xzuzkax píše:
nakukovatelka píše:
Panuška píše:
Ale kazdy to ma jinak, vid Hanko? :mavam:
Souhlasím s nakukovatelkou! To by pro mě taky nebyla dovolená. Asi bych jela až bude to mladší dítko trošku rozumnější. Můj syn má rok a půl a dovolenou bych si s ním neužila… :nevim:

Ja myslela tu dovolenou u more, jinak na dovolene my jsme byli uz s 3mesicnim, v jiznich Cechach, a bylo to super - klid, ticho, prochazky, prijemne klima (takze ne randal, vsude hafo lidi a vedro jak v peci)
letos jedeme zas, ale s rok a ctvrt starym uz to takovy klidek nebude, uz neposedi apod. I kvuli tomu bych se nikam daleko netrmacela, a mozna jeste ani pristi rok. Se starsim synem jsme dali poprve Mallorcu ve 3,5letech, a nic nam neuteklo, jezdili jsme pak kazdy rok k mori, no a tak nejak celkove to stacilo ..... :lol: Az budeme chtit zase za hranice vsednich dni :lol: , uz to vymyslime jinak, ty hromadny akce s cestovkou, charter.lety v noci apod uz neeeeee :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
28.5.10 10:45

Ahoj, my letos letíme do Turecka a podívej, jak mám starý děti :-D
Se starší jsme prvně byli u moře, když jí bylo 19 měsíců a užila si to maximálně a my s ní taky, za mě tedy rozhodně ano :palec: Letos jak to tak vypadá se totiž jinde, než u moře neohřejeme :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
28.5.10 10:52

jé holky, to jsem ráda, že tady takový někdo je, už jsem se několikrát ptala, ale zatím mi nikdo tak neodpověděl.. Letíme tak za 3 týdny do Španělska - Řecko ne, kvůli té krizi, tak jsme chtěli půdovně. MAlý má 17 měsíců vůbec si nevím rad. Byla bych ráda za rady a připomínky.. Berem kočár, prý může do letadla, prý ho tam pak dovezou, do 2 let je to jako příruční zavazadlo.. Potom jak to máme s jídlem, možná zakladatelka by poradila. Chci si vzít mléko a kaši, sá se do tam nějak připravit, nedokážu si předctavit jak tam budu malému připravovat kašu a ohřívat příkrm. Máme tam celý den jídlo, ale nechci se poléhat na ně, beru i skleničky. Prý se potřebuje do bazénu speciální kalhotky, aby tam nenakadily - kolik kusu na den. děkuju za dopovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
28.5.10 11:26

Hodně záleží,jak si věci dokážete zorganizovat.Vídím to hodně o společných dovolených s přáteli-některé rodiny v pohodě,s malými dětmi jakoby lehce všechno zvládají,děti se bez potíží aklimatizují na změny.Nevadí jim cestování,handrkování,změna jídla,prostředí,oba rodiče přiloží ruku k dílu a je to super společná dovolená.Ale jsou mezi námi i tací,co mají všude problém-děti jsou pořád malí / a budou takto do dospělosti/,to či ono nejedí,musí mít režim,tady na ně fouká,tady je zase horko.
Takže bych nebrala jako dogma věk dětí,ale celkovou organizaci v rodině.Pokud jste pohodáři,co zvládají různé situace,tak bych letěla.Ale pokud to i doma drhne,výprava na procházku je jako obřad,tak bych dovolenou nepodnikla,to by pro vás nebyl odpočinek.Jen stres,který děti vycítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
28.5.10 11:36

Ahoj,
my byli u moře v Řecku, když byl malému rok…a zvládl to bez problémů, dokonce bych řekla, že tam byl daleko spokojenější než doma…Měli jsme to s jídlem, takže jsem toho moc s sebou netahala.
Samozřejmě plenky jen na cca 3 dny - pak jsem je dokoupila tam - sice to bylo dražší, ale i v maličkém letovisku je měli (pampers)
pak jsem s sebou měla 3 krabice UM, 2 krabice kaše na noc a na každý den jednu skleničku oběd…čerstvé ovoce k svačině jsem kupovala na místě, a zbytek jedl malý s námi v jídelně - jogurty, snídaně…a i u večeře uzobával…
oblečení stačilo minimum, hlavně trička…

a s kočárkem nebudete mít jediný problém - na laetišti při odbavení odevzdáte kufry a kočárek si necháte až do nastoupení do letadla - necháte ho složený leuškám opravdu těsně před kabinou, když nastoupíte - ihned po přistání a vystoupení ho budete mít zase připravený, abyste mohli dítě naložit…jinak letušky jsou strašně ochotné - zpátky jsme letěli v noci - s úsměvem mi ohřáli vodu na UM i na kaši…cestu zvládl malý bez potíží - stačilo při startu i přistání dát napít…

opravdu doporučuju - jestli máte zájezd s jídlem, určitě jeďte - je to relax, protože člověk se nestará o nic jiného než o sebe a děti, žádný úklid, vaření a nákupy jako doma :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22029
28.5.10 11:45

Já bych neletěla… děcka v tomto věku to stejně neocení a já bych z toho nic neměla. Radši klidnější dovolenou v Čechách, v prostředí, kde nemusím víceméně nic řešit. Radši si počkám, až budou děcka starší, pak si to všichni užijeme víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
28.5.10 11:46

ta to umělé mléko a kaši, brala sis nějaké varné tělísko - to mi známá říkala a nebo je tam někde k dispozici varná konvice či mikrovlnka??? U nás cestováním pohoda. Jezdíme od miminka na kontroly k jednomu doktorovi a to je 3 hodiny autem, takže pohoda. Spíš jsem si říkala, jestli jde udělat náš čaj, naše mléko, kaši a hlavně jak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí