Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
potřebuju zjistit, jaký je stav na silnicích…
Jedeme autem do Itálie, na tu „levou“ stranu, pod Livorno a pojedeme přes noc. Bude to těsně před začátkem hlavní sezony, ten poslední víkend v červnu. Bohužel, kvůli ubytování to nejde jinak, než jet s hlavním tahem z pátku na sobotu
.
Nemáte někdo zkušenost, jak to na těch silnicích vypadá, co můžu čekat?
Plánovač trasy mi hází docela slušný čas dojezdu, počítá s prům. rychlostí kolem 110km/h celou cestu… Tak nevím, zda se tím mám řídit…znáte to, nechci vyjet zbytečně brzo, abychom tam „nestrašili“ už v 5h ráno, ale zas to nechci podcenit, abychom nebyli ještě v poledne na cestě s nepříčetným dítětem…
Prosím jen, uvítala bych opravdu zkušenosti vaše nebo známých (třeba i z hlavní sezony)… Dohady a spekulace mi nepomůžou, těch mám sama plnou hlavu a je to pak spíš zavádějící…
Děkuji moc!!! ![]()
Ahoj v itálii jsem byla jako doma
pokud můžu doporočit když jedete z toho blbýho pátka na sobotu, tak v itálii by v noci neměl být problém nikde u benátek začíná problém vždy okolo páté šesté hodiny ráno, kdy začínají lidé jezdit do práce a kamiony atd,a je to děs auta smrdí začíná se oteplovat a s dítětem bych to neriskla(nepříčetným) takže bych doporučovala dojet tam tak kolem 3-4 hodiny. v ČR si myslím, že problém nebude.. Je to sice brzy, ale budete to mít bez větších potíží, až dorazíte na místo, tak si tam můžete projít atd a čekat na ubytování u moře… přes brenner je to podle mě ale rychlejší než přes benátky ale nevím?
V livornu je moc hezky
užijete si to tam
závidím taky se těším někam k moři ale to asi až příští rok ![]()
I z toho pátku na sobotu se vám pojede dobře pokud pofičíte po dálnicích. Rakousko je ještě takové hustější, kvůli turistům z česka a polska do Chorvatska, ale Itálie je úplně v pohodě a na cestování super.
Myslím,že vnoci to bude ok.Já jezdívala hodně pod Anconu,a největší zácpy bývaly kolem Bologny,ta se musela projet do 8-9h ráno,jinak zácpy šílený.
Vloni jsme jeli přes den do Bibione,1.týden v září,a ukrutnou zácpu jsme chytli u tunelu v Rakousku (nevím název
,ale pokud jedeš na hr.přechod Villach-Tarvisio,nevyhneš se mu),a pak zácpy od Udine až po Benátky.ale to bylo přes den.
Vy pojedete určitě přes Brenner,tam bych se zácpy nebála,z ČR se tam jezdí přes Mnichov,a tam bývají zácpy taky přes den.
Opravdu nějakou větší zácpu jsem vnoci nezaznamenala.ALe nevím,jak je to na té straně Firenze-Livorno ![]()
Zatím díky moc, to zní nadějně ![]()
jedeme opravdu přes Brenner - Verona -Bologna -Firenze--
Tím, že bydlíme 10km od plzeňské dálnice, tak to máme nejlepší pes tu Plzeň na Mnichov a dál…vlastně kromě těch 10km nájezdu a max. 10km sjezdu pořád jedeme po dálnici…
Ale právě nemám zkušenosti, znám jen historky z šílených cest do Chorvatska od známých, tak zjišťuji, co nás čeká ![]()
No a pak jsem taky slyšela, že právě ty soboty /ale přes den/ jsou v sezoně v té Itálii silnice i dálnice skoro neprůjezdné z důvodů začátků/konce pobytů.
Tak doufám, že snad v noci jezdí jen Češi a nikdo jiný!!!
![]()