Kam všude zapsat

220
28.4.10 11:58

Kam všude zapsat

Ahojky holky,
Dneska k nám přišla poštačka a donesla nám dopis a ptala se jestli máme malýho zapsnaý ho v občance,bud já nebo přítel…a nemáme…To se musí,co??Vadí to že ho ještě nemám zapsanýho???Co bere žanská na mateřský???Jenom mateřskou nebo ještě něco…já jsem uplně marná :lol: :lol: :lol:
Nikdy uřady nebyli silná stránka.. :roll:
Děkuju za každou radu ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
194
28.4.10 12:44

Já to donedávna taky nevěděla,že se tam děti zapisují.Mám tam akorát manžela.Malou mám asi týden v pase.Dělají v tom lidem akorát binec.Nech prckovi udělat pas,platí 5 let a nemusíš nic řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
28.4.10 13:10

Není pravda, že ji tam musíš mít zapsanou. Je to nepovinný údaj. Takže jen pokud tam dítka chceš, tak si je tam nechaš zapsat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
28.4.10 13:15

Synovi budou dva roky, teprve nedavno jsem ho nechala zapsat do pasu, obcanku jsem vubec neresila. Myslim, ze to neni povinny udaj, stejne tak jako manzel nemusi byt zapsany v obcance, teda aspon myslim. Tak by mne taky docela zajimalo jak to vlastne je. Spis mne zarazi proc se na to ptala postacka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
28.4.10 14:54

Na matrice mi řekli,že tam dítko být zapsaný nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
28.4.10 15:11

Povinný údaj to není.

• Citovat
  • Upravit
Ef
7
29.4.10 15:51

holky povinny udaj to neni, ale doporucuju pokud cestujete - pokud jen po Evrope, staci do OP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
30.4.10 10:06

Ahoj.Mě bylo řečeno,že dítě pokud cestuje jen za hranice a to do Německa,že musí buď svůj pas a nebo zapsán v pase jednoho rodičů.V OP to prý nestačí.Malému byly tři měsíce,když jsem se ptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
30.4.10 10:11

do OP se zapisuje dítě proto, abys nemusela všude tahat RL dítěte … tak mi to bylo řečeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
15.5.10 10:18

Ahojky, já jsme také neměla malou zapsanou v občance, až do té doby, něž přišel Vanessce dopis (asi v 4.měsíci) docela jsem byla zaražená.. 8-o tak jsem šla na poštu a dala jsem jim ten lístek na dopis a oni mi řekli, že tam není mé jméno, že mi top dát nemůže. Tak jsem jim řekla že jsem matka a oni že to prostě nejde… tak jsem si s ním vyměnila pár názorů na to, že 4.měsíční dítě fakt nemůže mít občanku! :cert: tak co s tim, tak jsem tam vyplnila nějaký papír o předání a bylo to… Hrůza.. tak už mám Vanessku napsanou v občance, ale mylím že to nevadí, když to tam někdo nemá, ale určitě je to lepší… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí