Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky,
Dneska k nám přišla poštačka a donesla nám dopis a ptala se jestli máme malýho zapsnaý ho v občance,bud já nebo přítel…a nemáme…To se musí,co??Vadí to že ho ještě nemám zapsanýho???Co bere žanská na mateřský???Jenom mateřskou nebo ještě něco…já jsem uplně marná
![]()
Nikdy uřady nebyli silná stránka.. ![]()
Děkuju za každou radu ahojky
Já to donedávna taky nevěděla,že se tam děti zapisují.Mám tam akorát manžela.Malou mám asi týden v pase.Dělají v tom lidem akorát binec.Nech prckovi udělat pas,platí 5 let a nemusíš nic řešit.
Není pravda, že ji tam musíš mít zapsanou. Je to nepovinný údaj. Takže jen pokud tam dítka chceš, tak si je tam nechaš zapsat!
Synovi budou dva roky, teprve nedavno jsem ho nechala zapsat do pasu, obcanku jsem vubec neresila. Myslim, ze to neni povinny udaj, stejne tak jako manzel nemusi byt zapsany v obcance, teda aspon myslim. Tak by mne taky docela zajimalo jak to vlastne je. Spis mne zarazi proc se na to ptala postacka?
holky povinny udaj to neni, ale doporucuju pokud cestujete - pokud jen po Evrope, staci do OP
Ahoj.Mě bylo řečeno,že dítě pokud cestuje jen za hranice a to do Německa,že musí buď svůj pas a nebo zapsán v pase jednoho rodičů.V OP to prý nestačí.Malému byly tři měsíce,když jsem se ptala.
do OP se zapisuje dítě proto, abys nemusela všude tahat RL dítěte … tak mi to bylo řečeno
Ahojky, já jsme také neměla malou zapsanou v občance, až do té doby, něž přišel Vanessce dopis (asi v 4.měsíci) docela jsem byla zaražená..
tak jsem šla na poštu a dala jsem jim ten lístek na dopis a oni mi řekli, že tam není mé jméno, že mi top dát nemůže. Tak jsem jim řekla že jsem matka a oni že to prostě nejde… tak jsem si s ním vyměnila pár názorů na to, že 4.měsíční dítě fakt nemůže mít občanku!
tak co s tim, tak jsem tam vyplnila nějaký papír o předání a bylo to… Hrůza.. tak už mám Vanessku napsanou v občance, ale mylím že to nevadí, když to tam někdo nemá, ale určitě je to lepší… ![]()