Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
myslí to dobře
chce, abys dobře vybrala nebo abys nezapomněla ![]()
klíííííd, někteří mají tu potřebu působit předůležitě ![]()
jestli ji máš ráda, a jste kamarádky, tak bych jí to řekla, že tě to štve
Tak myslím, že nejlepší je jí to říct narovinu. Je to kamarádka, tak se za to zlobit nebude, třeba si toho ani není vědomá. Ale taky by mě to štvalo ![]()
Myslím, že jestli je to opravdu kamarádka-vůbec jí neublížíš tím, že jí povíš co Tě štve. Jistě to nemyslí zle.
Nevím jak by sis představovala že to bude fungovat ale já se svojí nej. kámoškou probírám opravdu všechno a ona semnou taky. Takže mi na tom nepříjde nic divnýho. Když jí např. řeknu : Hele musím si koupit sporák tak se mě taky zeptá jestli plyn, sklokeramiku, indukci… a řekne mi co jí nejvíc sedí… To samý teď bude rekonstruovat byt a taky se vybavujem o každym prdu…Když to tak vezmu tak kolikrát mi svýma zkušenostma či radou pomůže a doufám že já jí taky…
Jo a ještě bych to brala tak že kdyby si od ní nechtěla nic slyšet tak se o tom asi ajni nezmiňuješ ne? ![]()
A poradí dobře, nebo mele nesmyly. Jestli ví o čem mluví a poradí, tak je to fajn, ne?
Otázka, jestli jen „dělá“ chytrou nebo je chytrá (a má přehled), nebo tebe štve, že to ví… ![]()
@Aries6 píše:
A poradí dobře, nebo mele nesmyly. Jestli ví o čem mluví a poradí, tak je to fajn, ne?
Otázka, jestli jen „dělá“ chytrou nebo je chytrá (a má přehled), nebo tebe štve, že to ví…
Ale ne, já se jen zmíním o nějakém problému, ani nečekám nějaké extra rady, ale ona v tu chvíli začne skákat do řeči a říkat věci, které jsou úplně jasné.
A přehled nemá žádný.
@klarushka píše:
Nevím jak by sis představovala že to bude fungovat ale já se svojí nej. kámoškou probírám opravdu všechno a ona semnou taky. Takže mi na tom nepříjde nic divnýho. Když jí např. řeknu : Hele musím si koupit sporák tak se mě taky zeptá jestli plyn, sklokeramiku, indukci… a řekne mi co jí nejvíc sedí… To samý teď bude rekonstruovat byt a taky se vybavujem o každym prdu…Když to tak vezmu tak kolikrát mi svýma zkušenostma či radou pomůže a doufám že já jí taky…Jo a ještě bych to brala tak že kdyby si od ní nechtěla nic slyšet tak se o tom asi ajni nezmiňuješ ne?
nic jsi nepochopila
@Anonymní píše:
Ale ne, já se jen zmíním o nějakém problému, ani nečekám nějaké extra rady, ale ona v tu chvíli začne skákat do řeči a říkat věci, které jsou úplně jasné.
A přehled nemá žádný.
Tak ji musíš umět odpálkovat… zpochybnit její tvrzení nebo na rovinu říct, že ses na nic neptala, jen že si jí to chtěla říct… když je to tak dobrá kamarádka, tak je to dost zásadní, ne?
Kamarádka je prostě namyšlená..Je taková a asi s tím nic neuděláš..
Jjj.. někteří lidi to dělají. Taky mám v okolí jednoho takového.. pořád mě to vytáčelo, na vše upozorňoval, vysvětloval, zdůrazňoval..věci, které byli víc než logické a jasné… až jednoho dne jsem se dočkala „rady“, bez které byl opravdu udělala jednu zásadní věc dost blbě… takže jsem nakonec byla ráda, že jsem držela pusu a neřekla, že mě to štve:) trocha pokory..
Jinak musíš to zpracovat sama v sobě;)
Jjj.. někteří lidi to dělají. Taky mám v okolí jednoho takového.. pořád mě to vytáčelo, na vše upozorňoval, vysvětloval, zdůrazňoval..věci, které byli víc než logické a jasné… až jednoho dne jsem se dočkala „rady“, bez které byl opravdu udělala jednu zásadní věc dost blbě… takže jsem nakonec byla ráda, že jsem držela pusu a neřekla, že mě to štve:) trocha pokory..
Anonym-citlivé. Mám kamarádku už několik let, když se s ní bavím a řeším nějaký problém, tak hned zná na vše odpověď, vše ví, vstupuje do rozhovoru, vysvětluje věci, které vím.
, další příklad jsem OSVČ a dnes mi řekla, ať nezapomenu na daňové přiznáni, které již mám dávno zpracované, říkala to takovým důležitým tónem takovým důležitým tónem.
Dám vám příklad-říkala jsem ji, že musím koupit sporák a ona hned na to, že se budu muset rozmyslet, jestli plynový nebo se sklokeramickou deskou
Mám ji ráda, ale tohle mě štve. Chápete, proč se tak chová? Mámě obě sš vzdělání.