Kamarádka jakožto hospodyně - problém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.3.16 13:54

Kamarádka jakožto hospodyně-problém

Ahojky, prosím o nezávislý názor. Bydlím teď sama, rodina je v zahraničí, kam za nimi, jakmile se uvolním, jezdím (cca 1× týdně).Protože nestíhám kvůli častým přejezdům péči o byt, domluvila jsem se s kamarádkou (prof. hospodyně),že v mé nepřítomnosti poklidí, vyluxuje, vyžehlí, vypere atd. Pochopitelně ne zadarmo, za běžnou cenu. Stalo se mi teď s ní toto: Odjela jsem v sob. vecer, narychlo, nestihla jsem ani domyt nadobi, byly jsme domluvene, ze prijde na uklid v nedeli rano-prijela jsem ve stredu vecer, uklizeno nebylo, bezela pracka, zapnuta nekolik dni (v nepritomnosti kohokoliv, kdyby vytekla, platim skodu, kdyby to nekoho vytopilo, jsou tu stare rozvody, nehlede, ze za bezici spotrebic platim elektriku),v byte zakoureno, spinave nadobi, rozsviceno, neuklizeno, neprevlecene postele, od soboty vecer tu tlely nevynesene odpadky - kdybych to vedela, pozadam brachu, ma klice, pradlo by vypral, vyluxoval, odpadky vynesl, pracuje dve ulice odtud. Navic jsem zjistila, jak tu nachystala odpadky, ze je pres me prani netridi - plast mela nahazeny v beznem odpadu-a ja proste tridim :-),v me domacnosti se proste tridi.Jsem ji vdecna za mnohou pomoc, ale nedelala to zadarmo, kdyz potrebovala penize, vzdy jsem pomohla-v patek byla bez penez, do hodiny jsem ji tu pripravila do obalky dva tisice.
Prijela jsem vcera driv nez jsem planovala, proto jsem ji takto prekvapila. Jeste sem spechala, aby tu byla driv nez ja a odstranila tu stopy :-). Potkaly jsme se dole. Vratila jsem se do stejneho bordelu, z jakeho jsem sobotu odjela, jeste horsiho, ja nekourim, takze tu pribyl kour a nadobi, jak tu pojijela kaficko a svacila, bezela tu pracka, zakoureno, neuklizeno, spinave nadobi jeste od soboty, na zbytku kafe uz plisen-a za takovy uklid ja neplatim.
Navic v predsini u zrcadla byly satky atd.,takze si tu vesele zkousela jak ji slusi me veci :-). A to mi opravdu vadi.Kdyz jsem ji slusne napsala, sdelila mi, ze tu byla dvakrat, nedele a utery, ale co by tu delala, nevim, protoze uklid to tedy rozhodne nebyl :-)Moje mama mela pravdu, nebrat si lidi do bytu, aby se cloveku hrabali ve vecech :-).Slusne jsem ji napsala-odpovedela mi, ze tu nekouri, odpad obvykle tridi atd. Zase nechci byt nespravedliva, hodne mi v minulosti pomohla, i s rekonstrukci bytu, zarizovanim uradu atd.-ale i ja ji,financne.Dost se mi ale nelibi jeji pristup a co se tu odehrava v me nepritomnosti.
Kdyz potrebuji do prace prepisovat texty, vypomaha mi (za odmenu, ne zadarmo),v tom bych rada pokracovala, ale v uklid nemam duveru. Chapu jeji situaci, opustil ji mladsi chlap, nechal ji dluhy a exekuci, ale takovou hospodyni ja nechci.
Jak byste se na me, miste zachovaly vy? Je to pro me lekce, nebyt tak duveriva.Taky me nastvalo, ze nerekne, hele, nestihala jsem…a vymlouva se, jak tu dva dny, nedele a utery pracovala. Nechci ale veci videt jen jednostranne.Rada ji mam, ale doma ji nechci.Co vy na to? Omlouvam se za anonym z osob. duvodu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
10.3.16 13:57

Vážně je nutné tohle všechno vypisovat, aby ti někdo další napsal - Nejsi spokojená, s kamarádkou co by hospodyní se slušně rozluč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.16 13:58

Je to lempl, přišla si k tobě zakuřit, hodit nohy na stůl, mrknout na telku, prohrabat věci, vyzkoušet šátky. Jestli máš doma někde peníze třeba ve svetrech, mrkni nato, jestli tam fakt jsou. Jestli má jen tak příštup do tvého bytu, možná si tam i někoho pozvala. Nedůvěřovala bych jí. S úklidem bych už s ní nepočítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
10.3.16 13:58

Takto se kamarádky nechovají, takže za mě bych jí nezaplatila, sebrala klíče, možná ivyměnila zámek a ukončila „kamarádství“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.16 14:01

@hanka.br. Ano,protože pro mě je to citlivá věc s ohledem na dlouholeté přátelství. Vypsat se tu může každý jak uzná za vhodné-když nechceš, nečti. Děkuji za pochopení.

• Citovat
  • Upravit
31278

Popravdě, V hospodyni musí být naprostá důvěra, jinak je to o ničem…Já bych se asi s jejími službami rozloučila. To nejde, aby ti v bytě kouřila a dělala další věci, co si nepřeješ, nechala ti hnít kafe v hrnečkách, pokud jste se domluvily, že přijde uklidit. Ale dejme tomu, možná měla opravdu v plánu uklidit to do tvého příjezdu (a ty jsi možná přímo nespecifikovala „přijeď prosím ještě dnes a ukliď tu“, takže si mohla myslet, že to stačí dát do pucu než dorazíš), každopádně nejvíc by mi vadilo to oblečení! Co se ti má co hrabat po skříních?
jak moc dobré kamarádky jste? Za tohle bych se vůbec nerozmýšlela a promiň a nashledanou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724

Já spíš nerozumím tomu, proč bys obtěžovala bráchu, aby ti luxoval. Odjedeš v sobotu, vrátíš se ve středu…v té době by nikdo v bytě nebyl, tak proč budu obtěžovat někoho, aby mi tam luxoval? Se mi to celé nějak nezdá…kdo chce, čas na úklid si najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
10.3.16 14:03
@Anonymní píše:
@hanka.br. Ano,protože pro mě je to citlivá věc s ohledem na dlouholeté přátelství. Vypsat se tu může každý jak uzná za vhodné-když nechceš, nečti. Děkuji za pochopení.

A to vážně jsi schopná udělat to, co ti poradí úplně cizí lidé? Vlastní úsudek nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
10.3.16 14:05

Mne kdysi davno pomohl jeden kamarad, ze jsem u nej mohla ve vsi pocestnosti prespavat, kdyz jsem byla v tizive situaci. Mam si tedy od nej teoreticky nechat libit, kdyby mi ted s. r.a. l na hlavu, protoze mi kdysi pomohl? :roll:

• Citovat
  • Upravit
20513
10.3.16 14:09

Prostě jí normálně oznam, že už její pomoc s úklidem nepotřebuješ, ale že kamarádky můžete být dál. Co je na tom těžkého :nevim: a vyměn si ty zámky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.16 14:10

@hanka.br. Jisteze mam, ale rada si vyslechnu zkusenosti a nazory jinych.Od toho tu diskuse jsou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.16 14:15

@Sinquinita Odjizdela jsem narychlo, pisi. Bracha je v sousedstvi, m,takze kdyby mi byla napsala, ze ke mne nestiha, zavolala bych brachu, vyneal by odpadky, aby to tu nesmrdelo, a umyl nadobi.Ano,opravdu uklid nestiham, mam toho ted moc, nechci to rozepisovat, ale proste moc, proto si platim (jako i jine zeny)uklid a nevidim na tom nic spatneho. V sobotu se uvolnil na odlet drivejsi spoj, tudiz jsem cestovala driv. Neresim tu ale proc nestiham uklid, ale jak se zachovat k hospodyni a zaroven kamaradce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.16 14:16

@brko mas pravdu :-)

• Citovat
  • Upravit
31278
10.3.16 14:16

Jen proto, že je někdo dlouholetý přítel, tak to neznamená, že budeš zavírat oči nad takovými projevy nerespektu k tobě. Jako šmejdit po skříních bych si nedovolila ani u nejlepší kamarádky (u které jsem zvyklá jí hlídat dítě, běžně používám lednici i kuchyň, protože u ní v kuchyni běžně vařím, máme k sobě absolutní důvěru)…ale skříň je natolik soukromá věc, že pokud bych zjistila, že mi bezdůvodně šmejdí v mé nepřítomnosti po skříních, tak jí sežeru zaživa - a u ní bych si to absolutně nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
10.3.16 14:19

Tohle bych si ke kamarádce nikdy nedovolila. Takhle se kamarádky nechovají. Je obyčejně drzá. Už bych ji jako hospodyni rozhodně nechtěla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová