Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, holky,
Po 8 letech mám druhé mimi a mám pocit, že jsem vše zapomněla, propadám panice, zoufalství a hysterii jako u prvního mimi
Bohužel nemám stále ve svém okolí kamarádky ani sestry, sestřenice s dětmi a tak se nemám s kým poradit, občas se vybrečet a tak, znáte to
Není tu nějaká maminka, která si třeba hledá taky kamarádku? Klidně jen na psaní/volání, eventuelně jsem z Prahy 4.
Díky!
Zkus oslovit poporodní dulu. Vyslechne tě, nechá vyplakat, opečuje, odborně poradí. Ohřeje ti jídlo, uklidí kuchyň nebo tě nechá v klidu se vysprchovat. Cokoli, co budeš potřebovat. Ta možnost tady je a je velká škoda, že toho ženy využívají tak málo.
@thrisamanx Děkuju za radu! Dulu mám objednanou na příští středu, ale narazila jsem pouze na takové, které pomohou s péčí o miminko, tedy nečekám, že mi uklidí
Škoda
Mám pocit, že bych potřebovala mít “zkušenou” kamarádku po ruce. Jsem na péči o děti sama (partner pracuje a je velmi citlivý na nedostatek spánku), tak se občas cítím, že je toho na mě moc a chtěla bych to asi pravidelně s někým sdílet.
@Mladamamina17 Popo duly by měly nabízet i úklid apod…Jinak s tou kamarádkou chápu. Já mám děti teda už trošku starší (4 a 6 let) a jsem od Prahy hodně daleko, ale klidně se ozvi do SZ ![]()