Kamarádka uhodila mé dítě

3701
14.5.15 23:19

Kamarádka zmlátila mé dítě

Ahojky holky, moc prosím o váš názor: dnes jsem byla u kamarádky, obě máme holky ve věku 4 let a oni se strkali a moje dcera schodila jejich malou na zem a kamarádka přiběhla a hned naši dceři dala dvě rány přes ruce a ještě přes zadek.Pak se se mnou už ani nebavila a jen hystericky na naši dceru křičela.
Holky, došlo mi to až doma, hrozně mě toto zamrzelo a nevím co ted dělat.
Jak byste ragovaly vy? Nechaly byste si to líbit nebo byste jí to řekly, že si toto už nadále nepřejete? Já vím, že jí strkat neměla, ale vyřídila bych si to s ní ráda sama a hlavně nemyslím si, že by to bylo něco úplně tak hrozného, aby naši dceru musela mlátit. Přitom ta jejich ani nezabrečela, nic se jí nestalo.
Holky, mám jí napsat nebo něco? Moc děkuju. Manžel mi řekl, že jsem se měla ozvat hned, říct jí, at to příště řeší se mnou nejdříve a že už k ní nemám chodit.
Moc děkuji za vaše názory :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3701
14.5.15 23:19

Kamarádka udeřila mé dítě

Ahojky holky, moc prosím o váš názor: dnes jsem byla u kamarádky, obě máme holky ve věku 4 let a oni se strkali a moje dcera schodila jejich malou na zem a kamarádka přiběhla a hned naši dceři dala dvě rány přes ruce a ještě přes zadek.Pak se se mnou už ani nebavila a jen hystericky na naši dceru křičela.
Holky, došlo mi to až doma, hrozně mě toto zamrzelo a nevím co ted dělat.
Jak byste ragovaly vy? Nechaly byste si to líbit nebo byste jí to řekly, že si toto už nadále nepřejete? Já vím, že jí strkat neměla, ale vyřídila bych si to s ní ráda sama a hlavně nemyslím si, že by to bylo něco úplně tak hrozného, aby naši dceru musela mlátit. Přitom ta jejich ani nezabrečela, nic se jí nestalo.
Holky, mám jí napsat nebo něco? Moc děkuju. Manžel mi řekl, že jsem se měla ozvat hned, říct jí, at to příště řeší se mnou nejdříve a že už k ní nemám chodit.
Moc děkuji za vaše názory :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
14.5.15 23:21

Sdělila bych, že se mi to nelíbilo a příště to bude jinak. Každý má pohled na to, co je „normální“, jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
14.5.15 23:21

Tak to by pro me asi nebyla kamaradka, bysme si asi moc nerozumely…urcite bych nevyhledavala spolecnost…husty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
14.5.15 23:24

Mě by spíš zajímalo, kdes byla ty, že ta kamarádka k dětem přiběhla dřív a ještě stihla malý naplácat…

Jinak by se mi to taky nelíbilo, pokud je to jinak dobrá kamarádka, tak bych si s ní o tom promluvila, jinak bych jí odstřihla z kontaktů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
14.5.15 23:26

Pokud ji dvakrát plácla přes ruce a pak přes zadek, nezdá se ti výraz „zmlátila“ trochu silný.
Ale tím samozřejmě neříkám, že je to v pořádku. Já jsem dost pruďas, já bych okamžitě zareagovala, kdyby kamarádka jakkoliv plácla mé dítě. Ale jsem přesvědčená, že žádná z mých kamarádek by si to nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
14.5.15 23:27
@Lucyen87 píše:
Mě by spíš zajímalo, kdes byla ty, že ta kamarádka k dětem přiběhla dřív a ještě stihla malý naplácat…Jinak by se mi to taky nelíbilo, pokud je to jinak dobrá kamarádka, tak bych si s ní o tom promluvila, jinak bych jí odstřihla z kontaktů.

Já zrovna přišla z WC a už jsem viděla jen jak jí mlátí a hystericky na ní řve, ani jsem neviděla že jí strčila, to mi pověděla „kamarádka“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
14.5.15 23:29

@SarkaNovo tak to pak jo. Ale potom už stopro nerozumím její reakci, já bych (mám teda menší dítě - 1,5 roku) tu druhou holčinu jen odtáhla od svého dítěte, vysvětlila, že se to nedělá, ale naplácáno by nedostala, taky nechci, aby někdo mlátil moje dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
14.5.15 23:32

Nech si tu s tím uhodila… Zmlátila je nakládačka daleko větší a udeřila, to je jak kdyby ji napálila pěstí mezi oči :lol: jinak mě by to nastvalo jako tebe, ale chápu i kamarádku, ji zas nastvalo to předtim… :nevim: Obě si řeknete, ze to byla nic moc situace a srovnejte to.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.15 23:32

A stalo se té druhé holčičce něco? Myslím že děti by neměl bít nikdo jiný, než rodič (neříkám tlouct), a navíc když jsi byla u toho! Možná pokud holčička spadla, zafungoval nějaký mateřský instinkt a jednala iracionálně..
Jak je na tom tvoje dcera, dotklo se jí to moc? Asi by bylo nejlepší si promluvit, že se omlouváš za malou, ale že bít ji nemusela.. taky záleží, jak jste dobré kamarádky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
14.5.15 23:33

Chyba byla, že ses neozvala hned. Já razím heslo, že na cizí dítě se nesahá, myšleno ve smyslu fyzického trestu. Teď se bude špatně načínat konverzace „Víš, jaks minule pleskla mou dceru? Naštvalo mě to a už to nikdy nedělej.“ Na tvém místě bych si dala pár dnů na vychladnutí a pak při dalším setkání bych jí řekla, že mě mrzí, co se minule stalo, dceři jsi to vysvětlila, že nesmí nikoho shazovat na zem a kdyby se někdy stalo něco podobného, vyřešíš si to s ní sama, protože reakce tvé kamarádky byla moc hrrr a nechceš, aby se to ještě opakovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
14.5.15 23:35

@SarkaNovo kdoví jak to bylo a co tvá dcera té druhé holčičce udělala. Tím kamarádku neomlouvám, ale děti někdy umějí být zlé a kamarádce zřejmě ujely nervy. Ono je to jednodušší „zaútočit“ na dítě, které znám od malička a jeho máma je má kamarádka, než na úplně cizí. Věřím tomu, že v tom případě by se zachovala jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
14.5.15 23:43

No to bych si nikdy nedovolila ani například u neteře. Se sousedkou (řekla bych vlastně kamarádkou) známe svoje děti od narození, přes zahradu se navštěvujeme děnně…její chlapec je živější než moje dcera. Občas jí plácne, nebo ji kousnul. Samozřejmě že se mi to nelíbí, ale nikdy bych ho za to netrestala. Naštěstí je rozumná a za takové věci ho trestá sama, tak jak uzná za vhodné! Jednou by mi takhle někdo sáhl na dítě. Ještě k tomu na tak malé, co z toho nemá ani rozum. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
14.5.15 23:44

Taky si myslim, ze „uderila“ je az moc silne slovo, dala ji proste pres ruce a placla pres zadek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
14.5.15 23:45

Ono je vždy velmi subjektivně vnímané to „kamarádky dcera ani nezabrečela, nic se jí nestalo“ nebo to „hystericky na ní křičela…“. Nevidělas to, situace mohla vypadat tak, že ač se nic nestalo, stát se mohlo, znáte u dětí takové to, jak vteřinu nedýcháte, protože dítě letí, vy už víte, že neuděláte nic, jen čekáte, jak to dopadne. Každopádně ať to bylo jak to bylo, já si razím heslo „své děti si stluču sama“. To je samozřejmě nadsázka, ale v zásadě i pravda, prostě nikdo cizí nemá nárok jakkoli fyzicky trestat moje dítě a stejně ani já bych si toto netroufla udělat jakémukoli dítěti, ani svých dobrých kamarádek, omezuji se max. na přísné „tytyty“, u malinkých dětí bych např. maximálně něžně sundala ruku bijící mé dítě lopatkou do hlavy, ale nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí