Kamarádka a vliv švagrové - už nevím, co si myslet

Anonymní
1.10.12 12:05

kamarádka - už nevím co si myslet

Ahojky všem, už si nějak nevím rady, tak se musím alespoň vypsat tu, třeba někdo přihodí moudrou radu…No čím začít, asi od prvopočátku. Mám kamarádku, známe se už dobrých 9 let, naše přátelství je, tedy alespoň bylo takové jako má být, důvěra, porozumění, skvělý pokec a odreagování. Mimochodem já mám dvě děti, jsem momentálně na mateřské dovolené s mladším synkem a kamarádka je bezdětná, rozvedená a žije sama, s muži má problém, protože je vzhledově vyzývavá, taková dámička na vysokých podpatcích a hlavně náročná a já ji takovou toleruji…a mám ji ráda…Její životní krédo je si najít chlapa hlavně s penězi, což je v dnešní době asi dobré, aby si byla jistá, že pokud se něco stane, aby byl schopen ji zabezpečit a event. i dítě, jinak dítě nechce, já si tedy myslím, že ho mít nebude.
S manželem se kvůli ní dost často dohadujeme, on ji nemusí a nemá ji moc rád za to jaký má pohled na život a kamarádka zase nemusí manžela, protože si myslí, že mě moc omezuje. Já však se omezená necítím, mám rodinu, které se věnuji a chci se věnovat a do toho jsem chtěla kamarádku, která už v momentální době není moc schopná tolerovat, že toho času na ní nemám tolik, co před mateřskou. Jsem na vše přes týden sama, manžel jezdí jen na víkendy, takže pokud něco potřebuji zařídit či si zajít na kávičku, tak jedině s dětmi, minimálně s nejmladším, babičky bohužel nefungují, musela bych s dětmi lítat 15km a to se mi kvůli kávě
nevyplatí. Zatím jsem se ve svém okolí nesetkala s nikým, kdo by mi třeba jen naznačil, že by nějak pomohl a já jsem zase taková, že si neřeknu a tiše mlčím a trpím, ale zvládám to. Kamarádka je přátelská, společenská, usměvavá, chodí mezi lidi a lidi ji mají rádi, tedy alespoň to tvrdí, zato já jsem doma, nikam nechodím a tím, že jsem na mateřské jsem se ztratila z podvědomí, jinak si myslím, že s lidmi problém nemám. Co tím chci říct? Je mi vyčítáno, že se ozvu, jen když mám náladu, ne jen tak, že bych zavolala, jak se máš, co děláš a bla bla bla… Dopoledne jsem s crvčkem a kámoška v práci, odpoledne jdu pro dcerku do školy, pak úkoly, kroužky a něco málo z odpoledne zbyde, ale moc ne…Kamarádka měla dřív volno dopoledne, tak jsme se viděly dopo, ale změnila práci, tak zbývají odpoledne a to už tolik času nezbývá a samozřejmě víkendy, ale to zase jezdí manžel, práce na baráku a už to nějak nezvládám časově rozdělit a podělit…Ale pořád to nějak šlo a nyní se mi začala do mého kamarádství vměšovat má švagrová, měla jsem s ní kdysi potíže, ublížila mi, ale smazaly jsme to a chováme se k sobě dobře, ale kamarádky z nás z mé strany nebudou, nevěřím jí a nechci. Je to švagrová, takže vztah na této úrovni funguje dobře, ale poslední dobou se začala dost vídat s mou kamarádkou a mě to prostě vadí, ale kamarádka mé prosby nějak neslyší. Možná žárlím, ale to nemění nic na tom, že se nechci dělit, nedokážu to…Mám pocit, že mě zrazují obě, možná jsem paranoidní, ale nevím jak si s tím počít. Švagrová není mateřský typ, potřebuje k životu hlavně kamarády, má sice jedno dítě, ale pokud má příležitost, dá ho na hlídání(má to jednodušší než já) a tím si kamarády získává a teď i tu mou jedinou kamarádku, protože si na ni najde čas i bez dětí. Nevím co si myslet a už o tom přemýšlím pár měsíců, ale mám pocit, že když si o tom s kamarádkou promluvíme, jakoby to svede na mou stranu a ona nic. :( :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
1.10.12 12:18

No, pokud je to dobrá kamarádka, tak ti zůstane dobrou kamarádkou i přes vliv švagrové ;).

Moje jediná rada je - netrap se tím a nežij tím. Nemáte na sebe čas. To se prostě stává.

Nemá smysl žárlit a užírat se nějakým pocitem, že to třeba švagrová dělá tobě na truc. A i kdyby dělala, tak co? Co tím změníš?
Najdi si nějakou jinou kámošku (však jich přece můžeš mít víc) a na tu předchozí si udělej čas, až to bude vyhovovat vám oběma. Hlavně se nesnaž očernit třeba švagrovou před ní nebo kamarádku před švagrovou. Vyjdeš z toho 100% jako poražená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
1.10.12 12:18

Ahoj, najdi si jinou kamarádku :).Píšeš, že s lidmi nemáš problém, najdi si nějakou maminu, která taky nemá hlídání, která pochopí Tvůj styl života. Tvoje kamarádka je bezdětná, švagrová není mateřský typ, jak píšeš…Já se teď také stýkám jen mamina s dětma. S kamarádkami, které jsou bezdětné, a chodí do práce, si nemám moc co říct. Tak to prostě je. Ale cítím, že ty zatím bezdětné kámošky mám tak nějak v záloze. Zdá se mi, že vztah s kamarádkou prožíváš moc silně. Takhle jsem to řešila naposledy na základce - jestli se mnou někdo baví, jestli se nebaví s někým jiným a tak…Určitě se s skamarádíš s nějakou maminkou, se kterou si budeš rozumět. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
1.10.12 12:24

Tak si sedla se svagrovou lip nez momentalne s tebou..to je zivot..to se stava..lidi si nachazi nove kamarady a nekdy i opousti stare…ale nikde se nepise ze se nemuze kamaradit s vama obema…jen si poridila dalsi kamosku ktera ma vic casu…preci nemuze cely dny sedet doma a cekat az ty budes mit jednou za mesic cas :nevim: a jestli nemas problem s lidma tak si najdi kamaradu vic…pokud mas jednu jedinou kamosku tak na ni pak zbytecne zarlis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
1.10.12 13:50

No co si myslet…na kamarádku nemáš čas a ona má evidentně jiné zájmy. Tak vyhledává společnost, která jí je uspokojuje. Vždyť na tom nic není. Švagrová jí sedla, tak spolu kamarádí. O čem si s ní chceš promluvit? Že si užívá života po svém? Každá jste si vybrala svou cestu a nemůžeš jí vyčítat, že ta její je jiná, než tvá. A k tomu, že ona děti nechce a mít nebude…možná by ses divila, třeba po nich ve skrytu touží, bohužel nemá toho správného tatínka. Ony i ty dámičky rády skopnou podpatky a natáhnou tepláky, jakmile se objeví pan Božský. Každopádně, ty si najdi kámošku sobě rovnou, nemá smysl si cokoliv vynucovat. A přátelství už vůbec ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex