Domácnost - nestíhám

1266
29.9.12 21:31

domácnost - nestíhám

Ahoj maminky, mám již skoro půlročního syna a stále nestíhám doma uklízet a vařit. Prcek mi ve dne moc nespí, max. půl hodinky v kuse, takže toho moc nestihnu a když je vzhůru, tak se mu věnuju-hraju si s ním, chovám ho, blbnem spolu, kojím… Manžel mi pořád vyčítá, že je doma bordel a myslí si, že se doma flákám! Neumí si to prostě představit, co mateřství obnáší. Ale že by vzal kočár a šel s ním ven, abych aspon něco v klidu udělala, to né. Máte to některá také tak, že prostě nic nestíháte??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
29.9.12 21:33

Ano, ale nechává mě to klidnou :nevim: :lol: Malá nespí víc jak půl hodinky a na celé odpoledne chodíme ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
29.9.12 21:34

Ahoj, já měla to samé a ještě horší..už s ním dva roky nejsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50150
29.9.12 21:35

Zkuste si o víkendu prohodit role, at má představu, co vše musíš dělat :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
29.9.12 21:36

Já mám 8 měsíční dítko a od porodu stíhám domácí práce v pohodě. hodně toho dělám s prckem v Manduce. je pravda že manžel se mi to snaží hodně usnadnit. koupil mi konečně myčku a sušičku, ale jinak vynese sotva koš. Malej moc nespí, ale přijde mi že po kouskách se to udělat dá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.9.12 21:37

Ahoj měla no :mrgreen: Manžel si to taky myslel.. Ale možná je to i tím, že si to nedokážeš jako prvomaminka naplánovat a nebo nějak spíš uspořádat..
Já jsem dělala chybu, že jsem pořád s malým něco dělala a věnovala se mu.. Tak mi kamarádka řekla, že si mám dá na koberec podložku deku okolo zlavce hračky a u dítětě ryhle něco podělat.. Pak to bylo už lepší, protože i za 10 min stihneš třeba naházet něco do myčku utřít linku, nebo stůl, prach..
Jinak neporadím, ale co jsem hodně dělala, že jsem si někdy na druhý den vařila večer - polévky..

Příspěvek upraven 29.09.12 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266

Já jsem naštěstí taky kliďas, ale někdy prudí a pronáší takový řeči, že mě to naštve a říkám si, jestli jenom já to nezvládám a neumím si to zorganizovat?! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118

A malý hodně pláče, že se s ním pořád zabýváš a nic jiného nestíháš?
Pokud ne, tak ho klidně nech, ať si hraje chvíli sám a udělej si, co potřebuješ.
Já mám doma osmiměsíční holčičku, je hrozně hodná a stíhám vše v pohodě. Taky přes den skoro nespinká. Samozřejmě si i hrajeme spolu, ale pokud potřebuju něco udělat, nechám jí na zemi na puclíkách, obložim jí hračkama a vystačí si :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630

Mám to stejné, i s tím manželem bohužel. Minulý víkend jsem byla nemocná, obě děti taky. On šel na fotbal a po návratu padla výčitka, že není teplá večeře 8o Myslela jsem že ho roztrhám na kusy a myslím že něco takového už si příště říct nelajzne :cert:
Malá mi přes den skoro nespí, ta starší už taky ne, takže taky dost náročné. Ještě že se s dítětem v šátku celkem dobře luxuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
29.9.12 21:40

Já mám naštěstí skvělého manžela, který si nemyslí, že se doma flákám, ale i tak… moc nevařím, ale když vařím, tak mám malou (8měs.) v kuchyni na zemi, zaměstnám ji obracečkama, cedníkama atd. a uvařit se mi podaří (ikdyž věc, kterou bych normálně dělala půl hodiny dělám celé dopoledne). Během týdne neuklízím, spíš porovnám věci, večer dám hračky do krabice. Ráno při hygieně setřu umyvadlo, když jdu okolo koše s prádlem tak ho vezmu do pračky, atd. prostě to dělám po kouskách. Kdybych měla uklízet všechno najdenou tak to prostě nepůjde :mrgreen:
A velký úklid dělám v sobotu. Manžel nafasuje malu a já mám volné pole působnosti. Nebo se střídáme.
Ale naše malá je super-hodné dítě, takže to mám asi lehčí. Mít „uřvánka“ tak jsem si jistá, že to bude doma taky vypadat jako po výbuchu.

Jinak vřele doporučuji nechat manžela celý den s dítětem o samotě a večer přijít a nenápadně poznamenat, že je doma bordel. Já jsem poprvé vypadla na celý den, když malé bylo 9 týdnů a jestli si manžel do té doby myslel, že nic nedělám, tak pak si to už nemyslel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17630
29.9.12 21:40
@lussinka1984 píše:
Já jsem naštěstí taky kliďas, ale někdy prudí a pronáší takový řeči, že mě to naštve a říkám si, jestli jenom já to nezvládám a neumím si to zorganizovat?! :oops:

mně bylo řečeno, že ano, že jsem jediná. Že kamarádi mají manželky, které všechno zvládají. Uááááá :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
29.9.12 21:41

Jo taky tak, prcek má 11 měsíců a už se chce bavit, takže doma to taky tak různě lepím. Spí jen jednou denně, a to po obědě tak hodinku a půl, ale to se sotva najím, uklidím kuchyň a vypiju kafe, takže tady taky žádný velký úklid nehrozí :-). A když už usne na dýl, praštím sebou na gauč a vezmu do ruky časopis, taky chci mít sem tam klid :pankac:. Uklízím víceméně jen o víkendech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
29.9.12 21:42

Doporučuji si k tomu přibrat práci na půl úvazku a dálkové studium, to teprve poznáš, jaké máš v organizaci svého času rezervy :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.9.12 21:43

@Vera111 já jsem slyšela poznámku, že u švagrové je i pořád napečeno :mrgreen:
Ale mě to samozřejmě štvalo a štve, ale zase vím, že manžel to plácne, jak chlap, ale prostě vím, že si nemyslí, že bych se tady válela.
Jenom je otázka, jestli se řeší chlap, a nebo opravdu, že nestíhá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
29.9.12 21:43
@Vera111 píše:
Mám to stejné, i s tím manželem bohužel. Minulý víkend jsem byla nemocná, obě děti taky. On šel na fotbal a po návratu padla výčitka, že není teplá večeře 8o Myslela jsem že ho roztrhám na kusy a myslím že něco takového už si příště říct nelajzne :cert:

Už jen to, že si šel užívat a nechal tě doma nemocnou s dětmi!!! Bože, ti chlapi dokáží být někdy pořádní hajzlové (omlouvám se za výraz). Na mě když padne rýmička, tak manžel neví, jak by mě co nejvíc opečovával a na malou mi nenechá šáhnout ať se nenamáhám :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex