Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PjckjsANEBjája já třeba nevím. nechci se tady hádat, ale názory typu, že by někdo někoho hnal - mylsím případ zakladatelky, nevím, jak kdo tady to má, mi přijdou hodně přes čárů..
Protože například můj chlap, když jsme byli na bytě, tak mi pomohl vyluxovat, s dítětem, koš atd. Teď bydlíme na baráků a prostě už sničím co se považuje za domácnost nepomůže.. Přijde z práce, jde posekat trávu, nebo natírá plot a nebo opravuje střechu atd..
Podle toho co zakladatelka píše, prostě je to u nich tak, že ona má domácnost a chlap ostatní…Tase mi přijde divné chlapa hnát do utírání prachu, když venku má ještě sekat trávu.. takže má asi své práce dost, jak sama psala…
Zase bych zakladatelce ještě napsala.. třeba že maká okolo domu a proto ho máte čímdál hezčí
![]()
Takže ono srovnávat byt a domek je taky o něčem jiném
Nikdy bych nesoudila někoho za to, že nestíhá s jedním dítětem, to co já třeba s třema! sama jsem si totiž vyzkoušla jaký to je mít dítě (v mém případě děti) náročnější a dítě nenáročný!
když se narodily dvojčata - to byla katastrofa - stalo se klidně, že jsem 48 hodin v kuse nezamhouřila oko! trpěly na koliky, kojení byl očistec - takže nějaká domácnost neměla šanci - byla jsem ráda, že jsem se stihla napít - jíst jsem zvládala maximálně sušenky nebo rohlíky při kojení - nic teplýho, co by miminům káplo na hlavu!! nedělala jsme nic jinýho, než přebalit, nakojit, odstříkat, klubíčkovat, masírovat břicha, chovat, utěšovat, houpat, kojit, přebalovat, rourkovat, odstříkávat…a tak furt dokola. brečela jsem, když jsem tu viděla binec, ale můj manžel mě naštěstí nebuzeroval a neměla jsem kolem sebe nikoho, kdo mi řek, že SE TO URČITĚ STIHNOUT DÁ, KDYŽ SE CHCE…manžel mě hladil po vlasech, když odcházel do práce a říkal, že mě tu tak nerad nechává samotnou, objednal donášku jídla domů a sám si jídlo zajišťoval a kladl mi na srdce, abych odpočívala, pokud to bude jen možný! naštěstí jeden z těch, co i přesto, že si to doma nezkusil, tak chápe, že se žena na mateřský nedloube v nose!
no a když bylo dvojkám rok a půl, narodilo se mimino další - a já s podivem stíhám vyvařovat, ob den péct, stíhám bejt upravená, mám uklizeno, vypráno, stíhám emimino i třeba stěhovat nábytek! za jedno už mám nějakej systém a za druhý - tohle mimino je tak nenáročný, že se to dá, od začátku spí celou noc, přes den taky hodně a když nespí, tak si hraje…to se to zvládá ta domácnost!! ![]()
ale každopádně i když stíhám, tak pořádek tu není, protože člověk to z jedný strany uklidí s ty dvě to z druhý strany dělaj nějakou tu neplechu - neustále něco rozleejvají, rozdupávaj jídlo, vyhazujou botmník a tahaj boty po celým bytě, vytahávaj oblečení ze skříní, krámujou v kuchyni, leccos rozsypou a roztahaj…takže já je vždycky zavřu, uklidim si tady a chvíli se kochám
pak je vypustim a za půl hodiny už to nevypadá, že bylo super uklizeno! a to musí ti chlapi pochopit, že udržet se to prostě nedá ![]()
Ahoj holky, mě manžel skoro každy den když prijde z prace rekne že je tu bordel, ikdyž se snazim nevim jak mu to mam vysvetlit, pracuje i v sobotu takze v nedeli nehrozi, že by šel s malou ven, a to říka že by si to klidne semnou vyměnil to vegetění doma. ![]()
Možná to znáte a kdo ne, tak ho to třeba pobaví.
Otec se vracel z práce a viděl, jak jeho tři děti sedí před domem, stále jsou v pyžamech a hrají si v blátě mezi prázdnými krabičkami od Číňana, které jsou rozházené po celé zahradě. Dveře od manželčina auta byly otevřené, stejně jako dveře do domu, a nikde ani stopa po psovi. Muž vešel do domu a uviděl ještě větší nepořádek. Lampa byla převrácená, běhoun skrčený pod zdí. Uprostřed pokoje hlasitě hrála televize na kanálu s kreslenými pohádkami a jídelna byla zaházena hračkami a různými díly šatníku. V kuchyni to nevypadalo lépe. Ve dřezu stála hromada nádobí, zbytky snídaně rozházené po stole, lednice otevřená, psí žrádlo vysypané na podlaze, rozbitá sklenička ležela pod stolem a u zadních dveří byla uplácaná hromádka písku. Muž rychle vyběhl schody, stoupaje na další hračky a šlapaje po oblečení. Ale nehleděl na to, jen hledal svou manželku. Bál se, že je nemocná nebo se jí něco vážného stalo. Viděl, jak dveřmi od koupelny prosakuje voda. Nakoukl tam a uviděl mokré ručníky na podlaze, rozlité mýdlo a další rozházené hračky. Kilometry toaletního papíru se mezi tím vším vinuly a zrcadlo i stěny byly pomalovány zubní pastou. Rychle se otočil a spěchal do ložnice, kde našel svou manželku ležící v posteli a čtoucí knihu. Podívala se na něj, usmála se a zeptala, jak se celý den měl. Nedůvěřivě se na ni podíval a zeptal se:
- Co se tu dnes stalo?
Usmála se znovu a odpověděla:
@Denisa56 to je ono
to jsem myslela na první nebo druhé stránce
tohle bych udělala všem vys. racím chlapům.
@ana11 píše:
Doporučuji si k tomu přibrat práci na půl úvazku a dálkové studium, to teprve poznáš, jaké máš v organizaci svého času rezervy![]()
Jen aby ta chvíle přišla, vstah by si měl pěstovat od miminka, ale to je můj názor…
@andulasarinka píše:
Ahoj holky, mě manžel skoro každy den když prijde z prace rekne že je tu bordel, ikdyž se snazim nevim jak mu to mam vysvetlit, pracuje i v sobotu takze v nedeli nehrozi, že by šel s malou ven, a to říka že by si to klidne semnou vyměnil to vegetění doma.
Tak m u řekni ať si vezme dovču a vegetí taky doma, ale s mimčem, ty se seber a odjeď třeba k rodičům, stačí jeden den a myslím že rychle pochopí co vegetění doma obnáší. Samozřejmě bych mu zadala úkoly, které zvládáš denně ty. Pak bych ho nechala vyjádřit se k domácímu vegetu. Bože ješě že můj chlap je v tomhle tolerantní a to mám syna 7 a jsem doma na p. n. a uklízím, vařím a peru až když se mi chce, vždyť on má taky ruce a když to chce mít hned, má možnost jít a udělat to ![]()
@lussinka1984 píše:
Má svojí hrací deku, takže tam tráví veškerý svůj čas. Uplakanej vyloženě není, ale většínou mě chce vidět - jakmile odejdu třeba jen na wc, už brečí, objevím se u něj a hned je klid. Nebo se taky ted začal obracet ze zad na bříško a zpátky to už neumí, takže za chvíli knourá a chce otočit, na bříšku dlouho nevydrží, takže musím k němu pořád chodit a otáčet ho, jinak se vzteká. No asi si to vážně musím nějak líp zorganizovat nebo to prostě dělat po kouskách, i když to dělám už ted si myslím… A manželovy připomínky ignorovat
Ahoj holky, přidávám se do klubu „nestíhaček“…:-) Já mám taky pocit, že nic moc neudělám, naštěstí manžel mně nic nevyčítá, ale možná si myslí, že to nemám zorganizovaný - což je asi pravda. já mám blbej pocit z toho že si to neumím rozhvrhnout a jsem zvědavá, co budu dělat, až těch dětí budeme mít víc, to už tu bude bordel hroznej..Jinak mě ještě tlačí to, že potřebuju odstudovat, musím napsat diplomku a tak…miminko máme hodný, ale mám problém s rozdělením času mezi prcka-práci, navíc když brečí, jdu ho otočit, přesně jak už je psaný výš a takovej je to koloběh..:-) No tak snad to bude někdy lepší..Jinak si říkám, že když by aspoň nebyla ta škola, bylo by mi vlastně hej
Tak hodně sil a pevný nervy, pořád si říkám, hlavně bejt zdravý a s úsměvem a pohodou v rodině ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
A asi sem divná, ale s chlapama co dělí na ženský práce souhlasim. Nedokážu si představit že by chlap měl vařit, uklízet, žehlit. Vždy sem měla vzorec já uklid on výděleka o děti se podělíme
Myslím, že „JSI DIVNÁ“ V životě bych nechtěla chlapa, co se vymlouvá na mužský a ženský práce! Já jsem přes týden sama s dcerou, takže je vše na mě, ale když má volno, řekne:„Mamko, ty si odpočinˇ a já uvařím a pak půjdu s malou ven a ty relaxuj, ju?“ Jsem nyní těhotná, takže ani nemusím nic říkat a vše udělá a bez řečí a ještě si užije s dcerou. Mám kamarádky, co doma nic nestíhají, že jsou na vše samy a chlapa maj jen na ozdobu…Ale hlavně že vydělávají…k smíchu
Nevím, čí je to citát, ale já si ho vždy říkám: BORDEL V BYTĚ, ŠŤASTNÉ DÍTĚ
Mám problém: od té doby, co mé dítě chodí do školky, paradoxně nic nestíhám. Když chodilo jen do 12 h, dobrý. Od té doby, co spí ve školce do 15.hod, hrůza, nic nestihnu - buď si dám moc věcí za úkol, anebo druhý kontrast -vše odložím. máte to taky taky? jak proti tomu bojujete? a nemyslím tím zrovna „jen“ domácnost, ale jakékoliv věci k zařizování a vše, co je potřeba. pardon za anonym, stydím se za to, dost. jinak celkově jsem poměrně dost praktická, v zařizování i úklidu rychlá, rychle se rozhoduji, nestydím se jednat s lidma…prostě nevím. vždycky to naplánuju a skutek utek, jak se říká. děkuji za příspěvky.
@Anonymní píše:
Mám problém: od té doby, co mé dítě chodí do školky, paradoxně nic nestíhám. Když chodilo jen do 12 h, dobrý. Od té doby, co spí ve školce do 15.hod, hrůza, nic nestihnu - buď si dám moc věcí za úkol, anebo druhý kontrast -vše odložím. máte to taky taky? jak proti tomu bojujete? a nemyslím tím zrovna „jen“ domácnost, ale jakékoliv věci k zařizování a vše, co je potřeba. pardon za anonym, stydím se za to, dost. jinak celkově jsem poměrně dost praktická, v zařizování i úklidu rychlá, rychle se rozhoduji, nestydím se jednat s lidma…prostě nevím. vždycky to naplánuju a skutek utek, jak se říká. děkuji za příspěvky.
Co?? No to mi přijde divný, já naopak moc věcí nestihnu, když vyzvedávám ve 12 h. Když po spaní, tak mám času…
@Anonymní píše:
No tak si to dítě zase vyzvedávej po obědě. ![]()
Asi si toho moc plánuješ…Dávej si pouze reálné úkoly, co lze zvládnout. Když si naložíš moc a nestihneš to, máš pak akorát nervy a nemáš radost z toho, co si zase naopak stihla. Umění time managementu… ![]()