Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Popelka12 píše:
@Baba Hledám na internetu Fly lady, ale všude je to v angličtině, tomu já moc nerozumím…
@M-A Já s manželovou pomocí nemůžu počítat, buď je pryč nebo hraje hry na PC nebo slyším „to máš dělat Ty, u nás to vždy taky dělala máma“…
A hlídání pro dceru bohužel nemám… Jedni prarodiče nežijí, druzí stále pracují…
Hele jaký, že nemůžeš počítat s manželovou pomocí? Pokud neumí uklízet, tak snad umí aspoň jezdit venku s kočárkem, ne? Tohle si nenech líbit, máš nejvyšší čas ne jeho převýchovu ![]()
@robínek On má vždy nějakou výmluvu - jednou je nemocný, podruhé se učí na zkoušku, potřetí jde pryč,… Tím, že žil bez rodičů, tak má už svůj životní stereotyp a těžko se jej předělává - kvůli tomu a spoustě dalších prkotin jsou na denním pořádku hádky…
@kacikhanz omlouvam se za OT, ale co to je tancovani pro deti?
@Popelka12 píše:
@páájaa2 Ona už umřela. I otec…
tak bych mu řekla, že nejsi jeho matka, jestli si nevšiml. Jako hrát na PC může až bude vše hotovo, jinak nazdar. ![]()
@Popelka12 tak sekání zahrady je podle mě chlapská práce (obecně vše co se týká venkovních prostor okolo domu a údržbářské práce vně i uvnitř). A když ti nechce pomáhat, tak ať prostě hodinu denně hlídá malou a ty zatím aspoň část něčeho poklidíš. A nebo ať platí paní na úklid, když je lenoch a nechce nic dělat.
Sama to prostě nedáš, leda bys uklízela v noci, když všichni spí ![]()
@páájaa2 Tohle jsem už taky říkala a odpověď: Já si po práci musím odpočinout a odreagovat se…
@Tess 85 Ono, upřímně - tohle není chlap na barák… Už i od sousedů slyším - tak dlouho máte po přestavbě a pořád máte na zahradě binec… atd…
A s tím hlídáním jsem to už zkoušela a raději fakt ne - on byl na PC, malá plakala a když jsem přišla, dělal, že si s ní hraje. Malá nepřebalená, kaše nebyla hotová…
1. „to máš dělat Ty, u nás to vždy taky dělala máma“ - odpověď „Nesouhlasím, že bych to měla dělat jen já, nezajímá mě, co dělala tvoje máma.“ následně vrazit dítě do ruky a jdi vysát, když ji vadí vysavač.
2. „všude leze, staví se o nábytek, případně leze za kočkami, které tahá za chlupy…“ tak ji nech, ať si dělá svoje a mezitím uklízej
3. zapojuj do prací, klidně i když ti to trochu práce navíc přidá. Vytíráš? Dej do misky vodu a kousek hadérky, ať se cachtá taky, pak to na konci vytřeš po ní. Jestli ráda kramaří, tak ať strká prádlo do pračky. Možná ji to ze začátku nebude bavit, ale dej si ji k sobě na zem a vyprávěj jí, co zrovna děláš, ona to odkouká a bude chtít napodobit.
@Popelka12 my měli to samé. šuplíky sice všechny vytahovatl (abych měla asi víc práce
)ale jakmile jsem začla něco dělat já, tak to ho lákalo víc a musel u toho asistovat a nebo jsem musela sedět u něj (ač si hrál sám),ale zvědavec všetečný mi nedovolil cosi dělat. holt jsem uklízela až usl, jiná možnost nebyla
naštěstí jsme pak vychytali vaření, protože to se mnou seděl na lince a míchal si v hrnci svoje matlaniny z mouky a vody a šrouboval věci a spokojený. na zemi s hrncema a stejnýma věcma h oto nebavilo, musel vidět, co dělám. no ale od roku jak začal chodit se to zlomilo a super. víc se zabavil sám, nebo prostě za mnou běhal, jak jsem vysávala, vytírala, ted vytírá už i on a prostě už to jde. dokonce už můžu s ním i žehlit. to se zlomí ![]()
@Berousik - na youtube si najdi „cviceni s Misou“, nebo „fihatralala“. To je hrozna pakarna ale syn to miluje a tanci s nima. ![]()
@Popelka12 píše:
@páájaa2 Tohle jsem už taky říkala a odpověď: Já si po práci musím odpočinout a odreagovat se…
„Ano souhlasím, chlap se musí odreagovat, stačí ti na to hodinka viď miláčku, pak prosím zajdi posekat zahradu.“ Prostě do něj huč tak dlouho, dokud to neudělá, nenech se odradit výmluvama.
@Popelka12 píše:
ale ono není " po práci" pokud doma není něco hotového, ne? Když má takový řeči, ROZHODNĚ bych to za něj nedělala.
@Popelka12
Můžeš mít spoustu vychytávek typu nosítko a práce s prckem (pomáhá to, taky to tak dělám), ale pokud se partner nezapojí aspoň v hlídání dítěte, tak sama domácnost a zahradu prostě nedáš, nebo dáš za cenu spánku 4 hodin denně. Tak to prostě je a tak bych to naservírovala partnerovi.