Domácnost - nestíhám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6611
11.5.16 09:14
@Popelka12 píše:
Začnu více využívat nosítko. Ať také poslouží svému účelu než jen na procházky…@jakanas Jde spíše o to, že muž má plno jiných zájmů než svou vlastní rodinu a dům se zahradou.
Když já přišla domů z práce po cca 12-13 hod. směně (tj. kolem osmi večer), stihla jsem ještě navařit večeři, oběd na další den, nachystat svačiny, vyžehlit, dát prát, umýt nádobí, obstarat věci kolem zvířat…
Takže muž, když přijde kolem tří, toho může stihnout po práci mnohem víc než sedět u PC. ;)

A ženská co je doma s dítětem se může zvládnout postarat se o domácnost… a taky to nezvládá. Proč o té nikdo nenapsal že je lemra líná ( jak už tu padlo)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11189
11.5.16 09:20
@kacikhanz píše:
@Fazulina - ja sekam travu moc rada :mrgreen:

Ale jo, já to chápu, já osobně jsem proti rozdělování na mužské a ženské práce, mě by se mnohem víc líbilo, když každá udělá, co je třeba a na co má čas. Klidně sekat trávu budu, ale ten můj mě k tomu nepustí:-), já jsem to psala v souvislosti s tím, co řekl manžel zakladatelky, že nebude sekat trávu, že to má dělat ženská. Mám fakt z první ruky model u nás na vsi, tady sekají trávu jen chlapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
11.5.16 09:21

@jakanas :mrgreen: Možná, že s ročním dítětem je to o něčem jiném než s osmiměsíčním, které ještě nerozumí a má separační úzkost. ;)
Nicméně domácnost a dítě ano, ale domácnost, dítě, zahradu, kotelnu + cvičení a plavání, když dítě přes den téměř nespí…
Ale možná je to jen o organizaci času… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11189
11.5.16 09:23
@Popelka12 píše:
@Fazulina Mě zase baví více ty mužské práce. :-) Ale je fakt, že to vypadalo blbě, když jsem týden před porodem sekala trávu. :-D
O víkendu je buď na PC nebo jde na zápas (svůj koníček) a tam je od cca 8 ráno do 4 odpoledne + ještě posedí u pivka, takže se vrátí opět v 9-10 večer…Ženy a muži, jdu uspat malou a vrhnout se na ta okna. Děkuji za rady, velice si jich vážím. ;)

V pohodě, dělej, co Tě baví, to samozřejmě není problém. Problém je v tom, že Tvůj muž nedělá nic. To, jak si to rozdělíte, je jedno. Já mám dneska zase domluvené na odpoledne hlídání od tchýně, malá jede k nim, a já se vrhám na drhnutí podlahy v dolní část domu, je to fakt velká plocha. Normálně se ti na to těším, jak budu mít na to klid a bude tu krásně čisto. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
11.5.16 09:27
@Fazulina píše:
Ale jo, já to chápu, já osobně jsem proti rozdělování na mužské a ženské práce, mě by se mnohem víc líbilo, když každá udělá, co je třeba a na co má čas. Klidně sekat trávu budu, ale ten můj mě k tomu nepustí:-), já jsem to psala v souvislosti s tím, co řekl manžel zakladatelky, že nebude sekat trávu, že to má dělat ženská. Mám fakt z první ruky model u nás na vsi, tady sekají trávu jen chlapi.

u nás zase jen ženské… všude mají nasazené kytky které nejsme schopni rozeznat od plevelu a tak si to raději sečou samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11189
11.5.16 09:31

@jakanas
No, já kytky nepěstuju, jsem celkově na zahradu levá, jak jsem již psala, jsem z města z paneláku.:-) Ale snažím se, letos mám jeden záhonek se zeleninou, snad se zadaří něco vypěstovat. Máme keře s rybízem a maliny a jahody a zatím stačí. Pokud se osvědčím, příští rok třeba rozšířím repertoár:-))

Můžu se zeptat? Jak jste to měli, když byla doma manželka s dětmi a tys chodil do práce? Taky jsi došel domů, sedl k PC, o víkendu totéž a na nic nesáhl? To mi nějak nehraje. Takový chlap by snad nikdy nesouhlasil být doma s děckem na mateřské. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
11.5.16 09:35
@Popelka12 píše:
@jakanas :mrgreen: Možná, že s ročním dítětem je to o něčem jiném než s osmiměsíčním, které ještě nerozumí a má separační úzkost. ;)
Nicméně domácnost a dítě ano, ale domácnost, dítě, zahradu, kotelnu + cvičení a plavání, když dítě přes den téměř nespí…
Ale možná je to jen o organizaci času… ;)

jojo to mi jsme jen celý den seděli na zadku doma a uklízeli a vařili, prali… zrovna jsem si vzpomněl jak mi malej vždycky odpoledne po vyspání pomáhal balit vibrátory. Takže i podnikání s batoletem nebyl problém.
Ale bylo jasné že se to zvrtne k tomu že je to všechno vina chlapa a nikdo by se o něho neměl starat.
no nic musím pracovat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11189
11.5.16 09:44
@jakanas píše:
jojo to mi jsme jen celý den seděli na zadku doma a uklízeli a vařili, prali… zrovna jsem si vzpomněl jak mi malej vždycky odpoledne po vyspání pomáhal balit vibrátory. Takže i podnikání s batoletem nebyl problém.
Ale bylo jasné že se to zvrtne k tomu že je to všechno vina chlapa a nikdo by se o něho neměl starat.
no nic musím pracovat. :mavam:

Jsi prostě dokonalý muž, každá z nás o takovém sní:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
11.5.16 09:49
@Fazulina píše:
@jakanas
No, já kytky nepěstuju, jsem celkově na zahradu levá, jak jsem již psala, jsem z města z paneláku.:-) Ale snažím se, letos mám jeden záhonek se zeleninou, snad se zadaří něco vypěstovat. Máme keře s rybízem a maliny a jahody a zatím stačí. Pokud se osvědčím, příští rok třeba rozšířím repertoár:-))Můžu se zeptat? Jak jste to měli, když byla doma manželka s dětmi a tys chodil do práce? Taky jsi došel domů, sedl k PC, o víkendu totéž a na nic nesáhl? To mi nějak nehraje. Takový chlap by snad nikdy nesouhlasil být doma s děckem na mateřské. :-)

No u nás to bylo blbé. V den porodu prvního syna jsem nastoupil na nové místo ( rovnou z porodnice jsem šel na směnu. A obvykle se dělalo okolo 260h/měs. Takže jsem opravdu už nic nebyl schopný dělat. Jen jsem si hrával s malým ( strašně mě bolely nohy z neustálýho stání) no a k tomu jsem podnikal. Měli jsem v té době docela rozjetý internetový sexshop. Takže jsem do noci seděl u PC a vyřizoval objednávky. po dvou letech se narodil druhý syn, rok kojený (žena byla už 3 roky doma a viděl jsem že ji to dost nebaví) Takže jsem dal výpověď a užíval si klidu doma s malým, najednou jsem měl tolik času, žádný stres, nebyl jsem celý den na nohách… Ženu hned vzali do práce a já začal při RD podnikat naplno.

No a taky si umím spočítat že je pro mě levnější si některé věci koupit ( např dřevěné brikety) než potom trávit spoustu hodin štípáním dřeva. Za tu dobu než to naštípu si na ten rozdíl ceny umím vydělat a bez dřiny se sekerou. Ale chápu že ženská se raději pochlubí jak ten její v potu tváře nasekal dřevo na celou zimu, než že ztrávil u PC dalších 10 hodin a vydělal na dřevo na celou zimu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
11.5.16 09:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
11.5.16 10:30
@jakanas píše:
já to nechápu, já byl teda s malým doma až od jednoho roku ( druhej byl od 8-14h ve školce), ale měl jsem vždy navařeno a uklizeno a ještě jsem se nudil když malej šel po obědě na hodinku spát. Jako co nezvládáte, zabavit dítě? nebo hejbnout zadkem.Rozhodně jsem nechtěl po manželce aby po 12h směně v práci šla umývat nádobí.

Aha, tak to jsi jistě krom běžného provozního úklidu měl i vyprané, vyžehlené a uklizené prádlo, pravidelně jsi myl okna, ledničku, mrazák, měl jsi posečenou zahradu, vypleté a zalité záhonky, do toho jsi stíhal s dítětem si číst, hrát, chodit na procházky a po hřištích. Tu hodinku, co po obědě spal, jsi se nudil, ale kdyby jsi byl ženská, tak v pohodě cvičíš, aby sis po porodu spravil postavu. Odpoledne jsi se věnoval podnikání a večer, když přišla partnerka domů, tak jste si už jen sedli a udělali si hezký večer s lahvinkou vína, že? :palec: A celou tu dobu tvé mateřské se samozřejmě manželka o domácnost a dítě starat nemusela, protože přes týden pracovala a o víkendu měla nárok si odpočinout.

Příspěvek upraven 11.05.16 v 11:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
11.5.16 10:32

@Popelka12
když máte zahradu, rozhodně si na příhodném místě pořiďte pískoviště. Naše holky se v něm popelily a já zatím kousek od nich plela záhonky apod.nebo jsem žehlila (máme zahradní domeček s elektrikou). Trochu větší děti už rády se zahradničením pomáhají. Jakmile začne chodit, můžete mu pořídit plastovou sekačku - holky za manželem, když sekal trávu, chodily se svojí sekačkou a vydržely to neuvěřitelně dlouho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
11.5.16 10:58
@Popelka12 píše:
Maminky,
jak si zorganizovat čas tak, abych stíhala mít uklizeno?
Mám 8mi měsíční dceru, která spí 2× denně půl hoďky a jinak vyžaduje stále mou pozornost. 2× týdně chodíme na plavání, a jinak s ní každý den cca hodinku cvičím doma.
Ale domácnost nějak stojí a nevím, jak si to zorganizovat. Třeba ráno vstanu a než vstane dítě, stihnu za těch 15 minut umýt nádobí, ale odpoledne nejde poznat, že jsem nádobí myla.
Je třeba vyluxovat, vytřít, umýt okna, pokosit zahradu, umýt lednici a nějak na to není čas… Jakmile rozdělám delší práci jako je třeba mytí oken, malá se vzbudí a já mám umytou jen jednu místnost…jak to zvládáte vy?

Nevim, stiham vsechno. A kdyz… tak tatinek zabavi prcka napr. kdyz ted vesim pradlo a mala mi ho porad sundava:-DDD

• Citovat
  • Upravit
Kamikadze
@robínek píše:
@Popelka12
když máte zahradu, rozhodně si na příhodném místě pořiďte pískoviště. Naše holky se v něm popelily a já zatím kousek od nich plela záhonky apod.nebo jsem žehlila (máme zahradní domeček s elektrikou). Trochu větší děti už rády se zahradničením pomáhají. Jakmile začne chodit, můžete mu pořídit plastovou sekačku - holky za manželem, když sekal trávu, chodily se svojí sekačkou a vydržely to neuvěřitelně dlouho :mrgreen:

Presne tak. :palec:

• Citovat
  • Upravit
11189
@jakanas píše:
No u nás to bylo blbé. V den porodu prvního syna jsem nastoupil na nové místo ( rovnou z porodnice jsem šel na směnu. A obvykle se dělalo okolo 260h/měs. Takže jsem opravdu už nic nebyl schopný dělat. Jen jsem si hrával s malým ( strašně mě bolely nohy z neustálýho stání) no a k tomu jsem podnikal. Měli jsem v té době docela rozjetý internetový sexshop. Takže jsem do noci seděl u PC a vyřizoval objednávky. po dvou letech se narodil druhý syn, rok kojený (žena byla už 3 roky doma a viděl jsem že ji to dost nebaví) Takže jsem dal výpověď a užíval si klidu doma s malým, najednou jsem měl tolik času, žádný stres, nebyl jsem celý den na nohách… Ženu hned vzali do práce a já začal při RD podnikat naplno.No a taky si umím spočítat že je pro mě levnější si některé věci koupit ( např dřevěné brikety) než potom trávit spoustu hodin štípáním dřeva. Za tu dobu než to naštípu si na ten rozdíl ceny umím vydělat a bez dřiny se sekerou. Ale chápu že ženská se raději pochlubí jak ten její v potu tváře nasekal dřevo na celou zimu, než že ztrávil u PC dalších 10 hodin a vydělal na dřevo na celou zimu:-)

No, kdyby seděl na PC a vydělával, ani neceknu:-), ale zakladatelčin chlap zřejmě dělá na PC něco jiného. Jinak můj muž dal též výpověď ze stresující práce a nyní podniká z domu, zatím pár měsíců, ale celkem to jde, vydělá na živobytí v pohodě. Sedí hodně u PC, myslím, že to sekání bere i jako relax či trochu pohybu. My kotlem i ohříváme vodu, v létě jede na noční proud, v zimě topíme dřevem, kupovali jsme i uhlí a brikety, ale nevím, nerozumím tomu, ale prý to nejlíp jde dřevem, říkal chlap:-). Nebráním mu v tom, o to se stará on. Máme společnou vášeň, filmy a seriály, sice sledujeme většinou každej jiné žánry, ale u PC i tak trávíme dost času bez práce (já tedy ještě i přes PC pracuju taky), no tak asi vítáme cokoliv, u čeho nemusíme sedět u PC. Holt každý to má jinak. A určitě jsem raději, že muž naseká dřevo na celou zimu, než sedí u nějakých PC her a diriguje mě z gauče, co mám dělat:-).

Je fakt, že já taky nějaké extra stresy doma s malou neprožívám, ale jsem dost společenská, takže se do práce i těším. Naštěstí jsem celou mateřskou dělala na částečný úvazek a každý týden 2× docházela do práce. Teď zatím dělám jen z domu, ale snad se něco zase najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí