Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když nestíhám přez den tak dělám bud s dítětem na ruce a nebo v noci když oba spí
A asi sem divná, ale s chlapama co dělí na ženský práce souhlasim. Nedokážu si představit že by chlap měl vařit, uklízet, žehlit. Vždy sem měla vzorec já uklid on výdělek
a o děti se podělíme
@Vera111 píše:
mně bylo řečeno, že ano, že jsem jediná. Že kamarádi mají manželky, které všechno zvládají. Uááááá![]()
jé kolikrát jsem tohle slyšela, ja nestíhala uklidit ale nebyl bordel, ale měl uvařeno, nakoupeno, vypráno vyžehleno, o dítě neměl doma zájem jen pc, samé nadávky ponižování, tak už s nim nejsem, změnil se po narození mimča a doma s ničim nepomohl
U nás obdobná situace, až na to, že uklizeno i většinou uvařeno mám- milostpánovi to ovšem není dost dobré… Když jsem poznamenala. ať si teda pere, žehlí a uklízí sám, tak mi sprostě odvětil, že v tom případě se můžu odstěhovat, protože mě už na nic nebude potřebovat! A že to minulé přítelkyni řekl taky… Hovado!!! Potom škremral, ať mu vyžehlím košile… Jinak si nemůžu ani postěžovat, že jsem unavená apod., protože na všechno má nějaký hulvátský komentář; Od narození dcery ( 7,5 měsíce ) mi naprosto s ničím nepomohl, přitom ví, že nemáme žádné hlídání a že bych si občas potřebovala odpočinout- nezájem. Dceru má rád, ale není se jí schopný (nebo spíš ochotný) věnovat déle než minutu. No prostě zastřelit ![]()
Závěr je ten, že takový člověk stejně neocení co žena dělá pro rodinu a domácnost a vždycky bude mít pocit, že mateřská dovolená= válení na gauči a hraní si s dítětem. Základ je nenechat si zkazit radost z mateřství, i když je člověk na ty starosti bohužel sám
No příště mu vpálím tu hlášku, že jiní vydělávají 10× víc a mají čas se zajímat, už se těším =D
@Kamča.dalmatinka píše:
A asi sem divná, ale s chlapama co dělí na ženský práce souhlasim. Nedokážu si představit že by chlap měl vařit, uklízet, žehlit. Vždy sem měla vzorec já uklid on výděleka o děti se podělíme
Tak pokud budu stále ženou v domácnosti, tak proč ne, ale pokud se počítá s tím, že i já budu chodit do práce, tak nevidím důvod, proč bych měla jako druhý úvazek vařit, uklízet a žehlit.
@lussinka1984 Kvaček Ti poradila super, ber si malýho tam, kde zrovna jsi, uvidí Tě a třeba bude spokojenej
Malá taky měla období, kdy se přetáčela na bříško, ale obráceně to ještě neuměla a každou chvíli začala kvílet, protože jí to nešlo, tak jsem vždycky přiběhla, obrátila jí a za chvíli zase
Ale trvalo to jen na chvíli, teď už se přetáčí jako o život, žačíná se odstrkovat a vyhraje si ![]()
A pokud máte barák, tak je jasný, že toho času tolik nezbývá, aby přišel manžel z práce a vzal si malýho, když maká kolem domku. Vidím to u ségry, taky mají barák, švagr pořád v monterkách, když neni v práci, tak je pořád co dělat.
Tak si tak říkám, jestli ná tom my „byťáci“ nejsme líp ![]()
Přítel je teda hodně v práci, ale malou obstará se vším všudy a moc rád, kdykoliv potřebuju orazit, vyjdu si s kámoškou, když jsem toho první týdny moc nenaspala po příchodu z porodnice, vzal kočárek a šel se projít.
@lussinka1984 též doporučuji si to na chvilku prohodit u nás stačili 4 hod. a mám klid. a Když něco je co se mu nelíbí, tak doporučuji větu" nač spěchat vždyť mám dovolenou"
Teď prakticky, já fukguji tak, že ráno vstanu, lítám kolem malé, pak na chvilku usne tak honem uvařím( většinou tak na 2-3 dny), ty dny kdy mám uvařeno, tak peru. úklid mám rozvržen tak, že každý den udělám něco…Není bordel jako bordel.
Má definice bordelu: bordel je, prach, pavučiny, špinavá koupelna a wc, hromada nádobí, špinavé prádlo a pod.
vše ostatní je uživatelský nepořádek: tzn. hračky, nádobí z jednoho jídla, koš vypraného prádla.
žehlím po večerech, při Tv háčkuji a když malá usne odpoledne tak šiju, také šiji když mi jí někdo chviličku pohlídá. No a pak padnu za vlast.
Takže všechny ženy víme co to je starat se o domácnost a dítko, a i když to kolikrát není dle představ muže, zasloužíme si metál. Tvému muži bych doporučovala aby si vzal víkendovou šichtu…aby se celý den o dítko staral, uvařil, uklidil, a pak bych po ňom vyžadovala sex, ať to má ze vším všudy
a uvidí se ![]()
@Kamča.dalmatinka tak my máme doma dělbu práce a super
jasně že nežehlí a nepere, ale myje, utírá nádobí, vysává a odnáší odpadky
Když je potřeba, tak i uvaří popřípadě jídlo zajistí…teď co jsem doma, tak jezdí i sám na nákupy.
@Kamča.dalmatinka
Tak to leda, že by ten výdělek stál za to a pokryl i paní na úklid. ![]()
Můj manžel nežehlí, chlap u žehlícího prkna mi teda připadá trochu legrační
Taky nepere nebo nevěší prádlo, jen ho někdy sebere.
Ale občas uvaří, on vaří víceméně jen špagety, tak jen občas
Většina nejlepších kuchařů jsou chlapi, na chlapovi a vaření nevidím nic divnýho, je to vpodstatě chlapská práce, když se podíváš skoro kamkoliv do restaurační kuchyně.
Manžel třeba o víkendech dělá snídaně a někdy tak uklízíme společně. Umeje třeba koupelnu, sporák je jeho parketa, nebo vysaje, mně na tom nepřijde nic divného. On byl dlouho sám a tohle všecno doma dělal, takže proč by v tom nemohl pokračovat
.
Já časem půjdu do práce a pak bych brala jako velkou nevýhodu, že všechny tyhle „ženské“ práce budu dělat já a on bude mít mnohem víc času.
Ale jestli ti to tak vyhovuje, tak proč ne.
Po přečtení všech komentářů zjišťuju, že to je na 80% všude stejný, a těch zbylých 20% má prostě skvělýho chlapa. Třeba nádobí neumyl co je rok dlouhej. Kamarádka má doma taky chlapa, kterej jí z práce domů vozí obědy, když byla podruhé těhotná, tak sem byla svědkem toho že vysával žehlil, a se starším tráví veškerý čas po práci…tohle bych asi nesnesla, připadala bych si neschopná, ale občas uvařit, nebo vzít malýho ven by mu fakt neublížilo.
Já teda nevím, ale můj partner neuměl na začátku pomalu ani uvařit čaj a ani míchaná vajíčka. Ale začala jsem ho postupně všechno učit a neexistuje aby mi někdy vyčetl bordel, nebo že není navařeno-když není navařeno uvaří pro celou rodinu on-dokonce i peče buchty kynutý který já neumím. On měl z počátku z rodiny model ten, že máma dělala opravdu vše a oni se jen váleli. To jsem prostě už z počátku nesnesla já, nehodlám být někomu služkou a otrokem.Jo do úklidu ho občas musím kopat, ale udělá to. Máme dva syny a věřím, že kdyby tohle všechno nenaučila jejich tátu, tak bych se v době jejich dospívání asi zbláznila. A vůbec u nás to učení nešlo formou, že bych byla na něj hnusná, nebo mu něco vyčítala-šla jsem na to od lesa-prosím podržel bys mi ten cedník, dal bys prosím těstoviny do vody a podobně, tak jsem ho dostala postupně před plotnu
@Kamča.dalmatinka U nás to taky tak funguje
Přítel je bordelář a domácnost je pro něj španělská vesnice,(nedávno se mě ptal, kde máme utěrky na nádobí, tak to jsem šla do kolen
)takže u nás nějaký dělení domácích prací nehrozí, ale už jsem si zvykla, je to jinak super chlap a maká jako šroub, takže to neřešim
I když jsem ho kdysi buzerovala, že zase po sobě neumyl talíř, atd.
O malou se postará víc, než dobře, ani mu o to nemusím říkat, když má volno a dělá to rád, blbne s ní, řádí spolu a to je pro mě nejdůležitější, jakej je táta
Stejně si tu domácnost nejlíp vypígluju sama podle sebe ![]()
Nečetla jsem všechno - ale měla jsem u prvního to samé
Věčně kecy, že neni uvařeno, vypráno a já nevim co ještě. Malej byl hodně ubrečenej, nechtěl spát a v podstatě odmala vyžadoval nějakou pořádnou akci.Dost často jsem ho kojila, do toho jsme ještě první půl rok 3× denně cvičili Vojtovku, takže fakt jsem se od něj za celý den skoro nehnula.No a večer zase dvě hodiny uspávání - to jsem s nim ohleduplně byla v obýváku, abysme tatínka nebudili - mi asi z těch mateřských hormonů přeskočilo
V té době jsme ani neměli myčku, takže když už na půl hodinky spal a já chtěla uvařit, tak jsem celou dobu akorát myla nádobí. Do jakéhosi normálu se to vrátilo asi po 10měsícíh. Teď co se narodilo druhé dítko, tak je tady opět bordel a chlívek a je mi to šumák a manželovi už taky - sice už bych si to i líp zorganizovala, ale zase se tu pohybuje náš dvouleťák a to je velkovýrobce bordelu všeho druhu, takže akorát udržuju domácnost v „neinfekčnim“ stavu. Teď třeba je na zemi miliarda hraček, tak je jenom odsunu stranou, abych na něco nešlápla, až půjdu v noci k malému, z rohu gauče na mě čumí nekonečná hora nevyžehleného prádla a asi ještě dlouho čumět bude, protože přes den žehlit nemůžu (starší nechodí spát a v našem mikro bytě je to o průser, určitě by v zápalu hry na sebe strhl žehličku) a po nocích se mi nechce, protože v bedně neni žádnej pořádnej film a bez toho nepracuju
![]()
edit: neskutečná hrubka, za kterou jsem se fakt styděla ![]()
Příspěvek upraven 29.09.12 v 23:01
Jééé…mít doma krásně naklizeno a věci, aby byly na svým místě - to bych tak chtěla a manžel taky!!
naštěstí pochopil hned od začátku, že to nelze a pokaždý, když domů přijde a je tam bordel a já nadávm a lítám jak střelená svině v kukuřici a furt uklízím…tak mi s úsměvem říká „proč proboha děláš ty zbytečný pohyby??“ sedni si, uklidni se, přehlížej to, překračuj to…nemá to smysl" dokonce on…kterej si svůj byt tak navrhnul a nechal udělat - designer -se předevčírem počmáraným zdem smál a říkal, že už ho nic nerozhází!
takže za mě rada - pořiďte si víc dětí - ono to manžela přejde si vymejšlet super uklizeno ![]()
ne takhle - stíhám mít denně umytý vlasy, být nalíčená, upravená, mám uklizeno tak, že se tu neplazíme ve špíně, máme navařený a napečený dobroty!! ale!!! okna nejsou umytý hooooooodně dlouho, prach utírám stylem (do pr…to je prachu na tý televizi, stáhnu to bodíčko dítěti a utřu to - pračka to vypere!) prádlo poskládám, nežehlim, žehlim jen manželovo košile do práce, zbytek
a občas když mimino spí, tak zavřu dvojčata do jejich pokoje a udělám mega úklid koupelny a záchoda nebo vyhážu kuchyňskou linku a vymeju a tak podobně…
a doku se děti neplazily za mnou, tak jsem je dávala do polohovacích lehátek s hračkama tam, kde jsem zrovna něco dělala! ![]()