Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše:
No, když ono není tak úplně jednoduché „na těch pár dní“ do práce jít. Minimálně protože zaměstnavatel není povinen ženu přijmout jak si vzpomene…
Nemyslím si, že tohle je hlavní problém tohoto řešení ![]()
No pěkná diskuze se tu rozjela
holky neroztrhejte si občanky
Vždyť jsme každá jiná, jedna stíhá, druhá ne
já bych stíhala, ale jsem na to líná, takže to tady jen tak pofackuju aby nám tu nelezli nějací broučci a měli co na sebe a z čeho pít a jíst a tím končím
Nějakej velkej úklid jako před mimčem se nekoná, a nestydím se za to. I když bych na to měla čas, tak ale radši si hraju s tím naším pokládkem, a pokud se to mýmu chlapovi nelíbí, tak si to nedovolí říct, protože s námi tráví víkendy a vidí, že si zas tak šunky neválím. A já po něm taky nechci aby doma fungoval a uklízel. Všechno je asi o toleranci. A když on už se na něco nemůže dívat, tak jde sám a uklidí to ![]()
@paam píše:
No pěkná diskuze se tu rozjelaholky neroztrhejte si občanky
Vždyť jsme každá jiná, jedna stíhá, druhá ne
já bych stíhala, ale jsem na to líná, takže to tady jen tak pofackuju aby nám tu nelezli nějací broučci a měli co na sebe a z čeho pít a jíst a tím končím
Nějakej velkej úklid jako před mimčem se nekoná, a nestydím se za to. I když bych na to měla čas, tak ale radši si hraju s tím naším pokládkem, a pokud se to mýmu chlapovi nelíbí, tak si to nedovolí říct, protože s námi tráví víkendy a vidí, že si zas tak šunky neválím. A já po něm taky nechci aby doma fungoval a uklízel. Všechno je asi o toleranci. A když on už se na něco nemůže dívat, tak jde sám a uklidí to
Pěkně Vám to doma funguje
Tak to má být, teda pole mě. U nás to tak je taky ![]()
@JanulkaM ideální stav že
a vy máte dvojčátka, tak by to snad už ani jinak u vás nešlo, to byste se mohli jinak zbláznit taky ![]()
Ahoj,
mě teda malá spala a spí hodně, ale taky to doma není žádná hitparáda. Jen se zeptám… s ním nic neuděláš? Ján když jsem chtěla něco udělat a když bude malá spát, tak jít ven, tak jsem si posýlku nebo houpací lehátko dala ke kuchyni, mluvila na ni a třeba vařila, nebo vysávala, vytírala.
Teď je to paradoxně horší, vysávat nemůžu - řve, vytírat taky ne, protože už leze. A když stojím u sporáku, tak se jí to taky většinou nelíbí.
Jasně, taky se dítěti chci věnovat, ale musím něco udělat, musí vědět, že občas si musí hrát samo a hlavně… až budou dvě a víc, tak se jim taky nepůjde věnovat 100% dne.
Každopádně pokud je chlap na pořádek moc háklivej, to asi nepředěláš. Dej mu nějaké pravidelné hlídání - choď cvičit nebo něco a on pozná, že to s malým není jen tak ![]()
@j.a.n.i1 píše:
(…)
Jinak u nás vaří partner, já jen pro dítko… praní je na mě a uklízíme nárazově společně. Péče o dítko je na mě, ale partner večer krmí a koupe
máme to doma vpodstatě stejně a potvrzuju to jako geniální model ![]()
u nás teda peru já jen proto, že nemám nervy se koukat na občas zapraný prádlo nebo na to, jak schne týden protože to nepověsí na rovno, ale na sušák to nahňácá jak to vyplivla pračka. na druhou stranu skoro vždy vaří a řeší myčku. o dítě se, okud je doma staráme na střídačku jak se komu chce a koupeme společně (spíš on, já asistuju a oblíkám). no a u toho všecho chodí do práce na tři směny, každý 3 dny jiná směna!
být zakladatelkou, tak by taky dostal na výběr - buď se chop hadru nebo si sbal svých 5 švestek a běž, co s takovým chlapem. na druhou stranu můj drahouš má taky spoustu špatných vlastostí, které já přežiju, ale jiný by ho za ně hnaly z domu, takže ji chápu, že s ním i tak zůstává ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Klidně, já jezdím na 1 den v týdnu do práce (hlídá nám babička) a musím říct, že je to úžasný relaxčlověk je mezi lidmi, řeší něco úplně jiného než dítko a domácnost…
Taky chodím do práce 2× týdně a vždycky si tam odpočinu
Klidně bych chodila každý den na 8h, kdyby mi vzali kluka od 2 let do MŠ.
Je to organizaci času a hlavně rozdělení rolí doma. Nikdy bych nepřipustila, aby chlap „nic“ nedělal. Buď dělá on - a to veškeré domácí práce a já jsem většinou s dcerou, nebo naopak. Dcera už je straší, takže samozřejmě spoustu věcí dělám s ní dnes už.
Ja souhlasim s Kamcou.Mam sice uz odrostle ditko nastoupilo do skolky, ale chodim do prace sice v prumeru 3×4 hodky denne plus prejezdy. Takze nejdriv jsem stejne doma ve 2.A tedy pritele bych uklizet nenechala kor kdyz by jsme meli barak a delal okolo baraku. Spis mu supnout dite u delani byl taky a koupat atd muze jit ven muze s prckem taky pokud nechodi z prace kdovi jak pozde. A ja tedy nepochopim jak nemuzes nestihat a vetsina. Misto sezeni u emimina a odpovidani na dotazy bych sla zrovna napriklad uklidit kdyz vim ze nestiham
.Ono se to nezda ale vseobecne je internet zrout casu a to sednes k tomu 4× po 30 minutach a mas dve hodky a za tu dobu muzes mit uklizeno nebo aspon z casti.
Nevim ja mam vzdycky doma uklizeno a tak to bylo i kdyz mala mela par mesicu.
Jo a tedy pokud nestihas tak mas vic variant jak to udelat a nikdo o tom nemusi vedet muzes si poridit pani na uklid atd…
@PjckjsANEBjája já třeba nevím. nechci se tady hádat, ale názory typu, že by někdo někoho hnal - mylsím případ zakladatelky, nevím, jak kdo tady to má, mi přijdou hodně přes čárů..
Protože například můj chlap, když jsme byli na bytě, tak mi pomohl vyluxovat, s dítětem, koš atd. Teď bydlíme na baráků a prostě už sničím co se považuje za domácnost nepomůže.. Přijde z práce, jde posekat trávu, nebo natírá plot a nebo opravuje střechu atd..
Podle toho co zakladatelka píše, prostě je to u nich tak, že ona má domácnost a chlap ostatní…Tase mi přijde divné chlapa hnát do utírání prachu, když venku má ještě sekat trávu.. takže má asi své práce dost, jak sama psala…
Zase bych zakladatelce ještě napsala.. třeba že maká okolo domu a proto ho máte čímdál hezčí
![]()
Takže ono srovnávat byt a domek je taky o něčem jiném
Nikdy bych nesoudila někoho za to, že nestíhá s jedním dítětem, to co já třeba s třema! sama jsem si totiž vyzkoušla jaký to je mít dítě (v mém případě děti) náročnější a dítě nenáročný!
když se narodily dvojčata - to byla katastrofa - stalo se klidně, že jsem 48 hodin v kuse nezamhouřila oko! trpěly na koliky, kojení byl očistec - takže nějaká domácnost neměla šanci - byla jsem ráda, že jsem se stihla napít - jíst jsem zvládala maximálně sušenky nebo rohlíky při kojení - nic teplýho, co by miminům káplo na hlavu!! nedělala jsme nic jinýho, než přebalit, nakojit, odstříkat, klubíčkovat, masírovat břicha, chovat, utěšovat, houpat, kojit, přebalovat, rourkovat, odstříkávat…a tak furt dokola. brečela jsem, když jsem tu viděla binec, ale můj manžel mě naštěstí nebuzeroval a neměla jsem kolem sebe nikoho, kdo mi řek, že SE TO URČITĚ STIHNOUT DÁ, KDYŽ SE CHCE…manžel mě hladil po vlasech, když odcházel do práce a říkal, že mě tu tak nerad nechává samotnou, objednal donášku jídla domů a sám si jídlo zajišťoval a kladl mi na srdce, abych odpočívala, pokud to bude jen možný! naštěstí jeden z těch, co i přesto, že si to doma nezkusil, tak chápe, že se žena na mateřský nedloube v nose!
no a když bylo dvojkám rok a půl, narodilo se mimino další - a já s podivem stíhám vyvařovat, ob den péct, stíhám bejt upravená, mám uklizeno, vypráno, stíhám emimino i třeba stěhovat nábytek! za jedno už mám nějakej systém a za druhý - tohle mimino je tak nenáročný, že se to dá, od začátku spí celou noc, přes den taky hodně a když nespí, tak si hraje…to se to zvládá ta domácnost!! ![]()
ale každopádně i když stíhám, tak pořádek tu není, protože člověk to z jedný strany uklidí s ty dvě to z druhý strany dělaj nějakou tu neplechu - neustále něco rozleejvají, rozdupávaj jídlo, vyhazujou botmník a tahaj boty po celým bytě, vytahávaj oblečení ze skříní, krámujou v kuchyni, leccos rozsypou a roztahaj…takže já je vždycky zavřu, uklidim si tady a chvíli se kochám
pak je vypustim a za půl hodiny už to nevypadá, že bylo super uklizeno! a to musí ti chlapi pochopit, že udržet se to prostě nedá ![]()
Ahoj holky, mě manžel skoro každy den když prijde z prace rekne že je tu bordel, ikdyž se snazim nevim jak mu to mam vysvetlit, pracuje i v sobotu takze v nedeli nehrozi, že by šel s malou ven, a to říka že by si to klidne semnou vyměnil to vegetění doma. ![]()
Možná to znáte a kdo ne, tak ho to třeba pobaví.
Otec se vracel z práce a viděl, jak jeho tři děti sedí před domem, stále jsou v pyžamech a hrají si v blátě mezi prázdnými krabičkami od Číňana, které jsou rozházené po celé zahradě. Dveře od manželčina auta byly otevřené, stejně jako dveře do domu, a nikde ani stopa po psovi. Muž vešel do domu a uviděl ještě větší nepořádek. Lampa byla převrácená, běhoun skrčený pod zdí. Uprostřed pokoje hlasitě hrála televize na kanálu s kreslenými pohádkami a jídelna byla zaházena hračkami a různými díly šatníku. V kuchyni to nevypadalo lépe. Ve dřezu stála hromada nádobí, zbytky snídaně rozházené po stole, lednice otevřená, psí žrádlo vysypané na podlaze, rozbitá sklenička ležela pod stolem a u zadních dveří byla uplácaná hromádka písku. Muž rychle vyběhl schody, stoupaje na další hračky a šlapaje po oblečení. Ale nehleděl na to, jen hledal svou manželku. Bál se, že je nemocná nebo se jí něco vážného stalo. Viděl, jak dveřmi od koupelny prosakuje voda. Nakoukl tam a uviděl mokré ručníky na podlaze, rozlité mýdlo a další rozházené hračky. Kilometry toaletního papíru se mezi tím vším vinuly a zrcadlo i stěny byly pomalovány zubní pastou. Rychle se otočil a spěchal do ložnice, kde našel svou manželku ležící v posteli a čtoucí knihu. Podívala se na něj, usmála se a zeptala, jak se celý den měl. Nedůvěřivě se na ni podíval a zeptal se:
- Co se tu dnes stalo?
Usmála se znovu a odpověděla:
@Denisa56 to je ono
to jsem myslela na první nebo druhé stránce
tohle bych udělala všem vys. racím chlapům.