Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@robínek píše:
Aha, tak to jsi jistě krom běžného provozního úklidu měl i vyprané, vyžehlené a uklizené prádlo, pravidelně jsi myl okna, ledničku, mrazák, měl jsi posečenou zahradu, vypleté a zalité záhonky, do toho jsi stíhal s dítětem si číst, hrát, chodit na procházky a po hřištích. Tu hodinku, co po obědě spal, jsi se nudil, ale kdyby jsi byl ženská, tak v pohodě cvičíš, aby sis po porodu spravil postavu. Odpoledne jsi se věnoval podnikání a večer, když přišla partnerka domů, tak jste si už jen sedli a udělali si hezký večer s lahvinkou vína, že?A celou tu dobu tvé mateřské se samozřejmě manželka o domácnost a dítě starat nemusela, protože přes týden pracovala a o víkendu měla nárok si odpočinout.Příspěvek upraven 11.05.16 v 11:10
hmm bohužel většinou se žena večer najedla a šla spát. takže jsem měl opět celý večer pro sebe - sám. To mi na tom nejvíc vadilo.
U nás na dědině je tak málo dětí, že na hřišti obvykle nikdo nebyl a tak jsem se jen málokdy setkal s jiným dospělým.
JInak okna mi meje soused který si tím přivydělává. Nádobí myčka, prádlo pračka, skoro nežehlíme díky sušičce… zahradu máme malou a o tu se teda starala vždy žena, k tomumo já nemám žádný vztah. Klidně bych tam místo okurek postavil trampolínu.
Těžké to bylo když byl starší syn nemocný a to bylo ze začátku školky skoro furt. Hlavně proto že to od něj chytl mladší a nakonec i já
Ale je fakt že mladší byl docela samostatný a nepotřeboval stále asistenci při hraní.(tak jako ten starší)
@jakanas píše:
hmm bohužel většinou se žena večer najedla a šla spát. takže jsem měl opět celý večer pro sebe - sám. To mi na tom nejvíc vadilo.
U nás na dědině je tak málo dětí, že na hřišti obvykle nikdo nebyl a tak jsem se jen málokdy setkal s jiným dospělým.
JInak okna mi meje soused který si tím přivydělává. Nádobí myčka, prádlo pračka, skoro nežehlíme díky sušičce… zahradu máme malou a o tu se teda starala vždy žena, k tomumo já nemám žádný vztah. Klidně bych tam místo okurek postavil trampolínu.
Těžké to bylo když byl starší syn nemocný a to bylo ze začátku školky skoro furt. Hlavně proto že to od něj chytl mladší a nakonec i jáAle je fakt že mladší byl docela samostatný a nepotřeboval stále asistenci při hraní.(tak jako ten starší)
Tak co jsi vlastne z tech domacich praci delal? Kdy jsi stihal velky uklid? A o kolik mistnosti jsi se staral?
@Terdul píše:
Nic a jeste to mladsi, co bylo doma, bylo samostatny. To se to pak kritizuje.
Na zanradu manzelku, na okna souseda, na pradlo susicku, rocni dite a vytahuje se na zenskou s miminem, co ma na hrbu vsechno sama. Pockam si na ten velky uklid a narocnist vareni by me taky zajimala…My na tom vsem makame s manzelem oba, detem se venujem na stridacku I dohromady, presto chodim denne spat v 1, asi si to neumime zorganizovat.
@jakanas Ještě jsem zapomněla dodat, že jsi určitě k dítěti v noci vstával co hodinu a kojil - i přes den.
Za celou noc spím dohromady tak tři, nanejvýš čtyři hodiny…
@robínek Zaseto už mám, pískoviště je v plánu.
Teď jsem s malou v nosítku zkoušela navařit, ale po pěti minutách chtěla z nosítka ven… ![]()
Dívala jsem se na terapiedomova.cz - všude je psané, že je to otázka max. 15 minut, ale když vidím ty činnosti, které mám za těch 15 minut zvládnout, nejde mi to do hlavy… Úkoly tohoto dne
Vyměňte povlečení (volitelně)
Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky
Vyleštěte zrcadla a dveře
Utřete prach
Vyluxujte všechny podlahy
Vytřete podlahy
Vysypte odpadkové koše
Vždyť luxování mi zabere 45 minut, vytření dalších 30. ![]()
Nebo si z těch činností mám vybrat jednu???
@Popelka12
To je jen v pondeli.
Jinak mas kazdy den kratkou misi - behem jedne pisnicky utrit prach v obycaku, vyhodit prazdneflasky z koupelny, umyt mikeovlnku… Takove blbinky. A kazdy den ranni a vecerni rutiny. Nam to fakt pomohlo.
Ja s tebou citim, taky make Barak a zahradu, vysavat musim denne, vytirat ob den-deti natahaji bordel ze zahrady. Neustale poklizim jejich hracky, starsi ma aktivity u kterych s ni musime byt, mladsi zase rehab. cviceni. Denne varim,2× tydne pecu, o zahradu se stara manžel, vezme si k tomu vždy i deti, velky úklid děláme napůl, když přijede pomoct babička, dělají se narazovky-ja okna, manžel auto a garáž. Oba furt makáme a kmitame. Proto říkám, ze sama dítě, domácnost a zahradu ve zdravi nezvládneš, taky jsem kojila 3× za noc do roka, není to sranda.
@Popelka12 Jo a ještě denne cvičím a 1× tydne chodím do práce, nenudim se teda nikdy ![]()
@robínek Tak garáž naposledy viděla úklid před dvěmi roky.
Také se snažím cvičit, když ne každý den, tak aspoň ob den. ![]()
@Baba Děkuji. Koukám, že každé pondělí je stejný úkol, ostatní dny velmi podobné úkoly. Jen mise dne se mění…
Casem to bude lepsi, ditko vyroste a lip se to i naučíš organizovat. Taky nebudeš tak nevyspala. Ale manžela zapoj
@Popelka12
@Terdul píše:
Nic a jeste to mladsi, co bylo doma, bylo samostatny. To se to pak kritizuje.
Jo teď jste mě odhalily… měl jsem ke dvěma dětem a zaměstnané, studující ženě tři služebné, všude bordel a děti zanedbané.
Jako to s tím kojením je uboze podlé, každý ví že je rozhodně jednodušší kojit, než míchat v noci UM. I proto jsem se střídali až po roce, po ukončení kojení.
Ještě je možné to svést na PMS, laktační psychózu…
Důvod mojí pohody na RD ježe jsem byl zvyklý na ty přesčasy, stále v pohybu, také umím efektivně vařit+ udělat si přípravu na další den. Využívat dobře vybavenou domácnost, na práce které nechci dělat si najímám lidi.
Zapojuji dítě do práce, opravdu je dobré při úklidu kuchyně utevřit šuplík s hrnci, dítě sice dělá kravál, ale zabaví se.
Samozřejmě chápu že rejpání do zakladatelky (už nevím kdo to je)nepomůže, proto jsem dal pár typů.
No a další možnost je se na domácnost vybodnout, to udělala švagrová a už je rozvedená. Máme stejně staré děti a často jsme se navštěvovali. ( jsme pryč z domu, nezašpiní se domácnost a nemusím vařit, pokud jsou oni u nás, je jedno jestli vařím pro 4, nebo pro 6 lidí:-)
@jakanas píše:
Jo teď jste mě odhalily… měl jsem ke dvěma dětem a zaměstnané, studující ženě tři služebné, všude bordel a děti zanedbané.
Jako to s tím kojením je uboze podlé, každý ví že je rozhodně jednodušší kojit, než míchat v noci UM. I proto jsem se střídali až po roce, po ukončení kojení.
Ještě je možné to svést na PMS, laktační psychózu…Důvod mojí pohody na RD ježe jsem byl zvyklý na ty přesčasy, stále v pohybu, také umím efektivně vařit+ udělat si přípravu na další den. Využívat dobře vybavenou domácnost, na práce které nechci dělat si najímám lidi.
Zapojuji dítě do práce, opravdu je dobré při úklidu kuchyně utevřit šuplík s hrnci, dítě sice dělá kravál, ale zabaví se.
Samozřejmě chápu že rejpání do zakladatelky (už nevím kdo to je)nepomůže, proto jsem dal pár typů.
No a další možnost je se na domácnost vybodnout, to udělala švagrová a už je rozvedená. Máme stejně staré děti a často jsme se navštěvovali. ( jsme pryč z domu, nezašpiní se domácnost a nemusím vařit, pokud jsou oni u nás, je jedno jestli vařím pro 4, nebo pro 6 lidí:-)
No a jsme u toho, co se radilo zakladatelce hned v úvodu - najmout si lidi (pani na úklid apod.) a zapojit partnera. Ty si na nějaké práce najímáš lidi + minimálně o zahradu se u vás starala manželka. Přesto jsi sem vtrhl s příspěvkem o tom, jak nechápeš, že to není doma možné zvládat a cosi o neschopnosti hejbnout zadkem. Jo kojeni je pohodlnější nez michani UM, ale když z toho mimino žije, tak to asi bude hodne energie, ne? Ta se zas musí někde doplnit a nepřetržitou směnou domácích prací to asi nebude.
Tohle ostatně nezklame - ženský (a jak vidno i chlapi), co mívají potřebu sdělit, jak všechno s přehledem zvládají na mateřské a ještě k tomu podnikají, jaksi zapomenou uvést nějaký podstatný detail, třeba že žijí v panelákovém bytě 2+1, že k nim párkrát do týdne chodí babička a vezme děti na vycházku, že mají paní na úklid, že si nechávají vozit obědy, případně že mají doma bordel, dítě sedí většinu dne u TV nebo PC a vaří maximálně párky a polívku z pytlíku ![]()
To spíš uvěřím, že potkám Yettiho, než ženskou na mateřské, co se plně věnuje dítěti, zvládá úplně samadomácnost, zahradu, k tomu podniká, je upravená (stíhá kadeřnici, kosmetiku), stíhá cvičit a rozvíjí se, aby nezakrnělo její vzdělání. Samozřejmě si na nic nestěžuje, není ve stresu a na partnera je vždy milá a nic po něm nechce.
@jakanas Uboze podlé - to mě rozesmálo. ![]()
Milý muži, kojením žena vydá něco mezi 2000 - 3000 Kj, to je jako bys každý den trávil v posilovně na kruhovém tréninku nejméně hodinu a půl… Vstávat v noci musíš jak k UM, tak i ke kojení. Tudiž si sám popřemýšlej, co je jednodušší. ![]()
Jistě, kdybych měla peníze na to, platit paní na úklid, jistě bych si ji najala. Bohužel takový boháč nejsem, přece jen jsem maminka na RD. ![]()