Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak uklidit v kuchyni, vyprat, vyžehlit - to stíhám, chlívek tu zase nemáme, ale abych tu v bytě vyluxovala a setřela podlahu a prach na poličkách, to prostě ne-možná, je to i tím, že tyhle práce se mi dělat nechtějí, tak si najdu asi radši něco jinýho
Ale zhubla jsem dost, mám už míň kil, než jsem měla před těhotenstvím, tak si myslím, že i tam se neflákám, pořád něco dělám, běhám sem a tam, ale manžel si myslím, že se válím na gauči či co. Jo, vyměnit role by bylo super
, ale k tomu bych manžela nikdy nepřemluvila, bohužel.
Už od začátku jsem chlapovi řekla, že jestli chce mít navařeno vypráno atd.,tak se musí postarat. U nás je to tak, že když jeden něco dělá druhý je s malou a naopak. Musíš si od začátku stanovit pravidla, jinak budeš celý život otrok.Jste partneři, ne nadřízený a podřízený.
Jó, to samý. Hlásím, že až děti začnou chodit do školky, do školy, tak tu zdevastovanou a zanedbanou domácnost teprve dávám dohromady a zjišťuju, že mě spousta věcí už je jedno, nebo jsem si na ně zvykla.
Blbý, ale osvobozující.
@Milen souhlas.. ono stačí, když si chlap sedne k televizi - jakože sleduje on třeba zprávy a vedle na dece hrká dítěti a když dítě potřebuje, tak se mu věnuje..
Takto, když manžel přišel práce, tak si vzal malého a díval se na svoje programy malého dal tak, aby on na televizi neviděl, ale chrastil mu a dával hračky a tak vydržel i hodinu..
Chlapi musejí jenom chtít…
Výměna rolí - nevím jak ostatní, ale můj by si to stejně udělal po svém. Nechal by malou klidně vyřvat a bylo by
Já tohle nemůžu. Pak když si stěžuju že jsem jí nedala celej den z ruky a nestihla jsem se ani najíst, tak mi vpálí že to dělám špatně. Takže si za to vlastně můžu sama že nestíhám
No co na to říct
chlapovi bych předvedla takový divadlo.Je takový psaný vtip, že žena za celý den nic neudělá, všude bordel, děti špinavý, před domem roztahané prádlo, nevím co ještě, a muž večer přijde domů a povídá „co se tady stalo?“ a žena mu odpoví „víš miláčku jak se každý den ptáš co jsi dělala? no tak dneska jsem nedělala nic“ ![]()
@Sandra752 píše:
Vyjed si nekam na cely vikend a nech mu prdolku doma. Uvidime, jak by to zvladl
Stále kojím, takže to zatím nejde.
@Vera111 píše:
mně bylo řečeno, že ano, že jsem jediná. Že kamarádi mají manželky, které všechno zvládají. Uááááá![]()
Tak na to bych mu asi řekla něco ve smyslu, že jiné zase mají doma chlapy, co vydělávají i 10× víc jak on a co u toho ještě všechno zvládají ![]()
@kristy84 píše:
A malý hodně pláče, že se s ním pořád zabýváš a nic jiného nestíháš?
Pokud ne, tak ho klidně nech, ať si hraje chvíli sám a udělej si, co potřebuješ.
Já mám doma osmiměsíční holčičku, je hrozně hodná a stíhám vše v pohodě. Taky přes den skoro nespinká. Samozřejmě si i hrajeme spolu, ale pokud potřebuju něco udělat, nechám jí na zemi na puclíkách, obložim jí hračkama a vystačí si
Má svojí hrací deku, takže tam tráví veškerý svůj čas. Uplakanej vyloženě není, ale většínou mě chce vidět - jakmile odejdu třeba jen na wc, už brečí, objevím se u něj a hned je klid. Nebo se taky ted začal obracet ze zad na bříško a zpátky to už neumí, takže za chvíli knourá a chce otočit, na bříšku dlouho nevydrží, takže musím k němu pořád chodit a otáčet ho, jinak se vzteká. No asi si to vážně musím nějak líp zorganizovat nebo to prostě dělat po kouskách, i když to dělám už ted si myslím… A manželovy připomínky ignorovat ![]()
A co třeba dát manželovi hadr do ruky a říct mu, co je potřeba? Nebo mu nechat na jeden celý den malý a užít si volný den?
@lussinka1984 no já bych si ho dala k sobě.. Třeba když budeš vařit, tak do kuchyně třeba složit deku hračky obložit něčím a hraj si.. Jestli takto přebíháš, tak je jasné, že to nestíháš..A možná by to uvítla i on, že je změna, když dáš obyč deku a jiné hračky..
A na šátek nebo nosítku si ho zvykat nechci, to už by mě pak vyžadoval opravdu pořád a záda mě pobolívají už ted, natož kdybych no nosila v šátku. Ale to luxování musí být fajn ![]()
Tak pošli manžela do prdele, nebo ať ti pomůže, když je tak chytrej!!!mě něco jako nestíhám v domácnosti vůůůůůůůůbec netrápí a komu se to nelíbí…
No, já stíhám 2 domácnosti a 7 měsíčního syna.Jsem večer na sra*ku. Manžel pomůže max o víkendu, přes týden do večera. Bohužel, je potřeba mít peníze. Stíhám, musím. Doplácím na to, ale co nadělám
s malým jsme byli teď v nemocnici, rodinu to nezajímalo, nikdo se nestará, nepomáhá nic. I tak dobře.
Manželovi bych v pátek předala dítko a čau, ať si poradí, ne?
Vyjed si nekam na cely vikend a nech mu prdolku doma. Uvidime, jak by to zvladl