Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lleennttiillkkaa píše:
A co třeba dát manželovi hadr do ruky a říct mu, co je potřeba? Nebo mu nechat na jeden celý den malý a užít si volný den?
No to by se mi líbilo, ale neznáš mýho manžela, ten tvrdí, že tohle jsou ženský práce a nic pro něj. Kojim, takže mu syna nechat na celý den nemůžu, možná až kojit nebudu a bude větší, to si s ním snad už víc vyhraje…
@lussinka1984 píše:
No to by se mi líbilo, ale neznáš mýho manžela, ten tvrdí, že tohle jsou ženský práce a nic pro něj. Kojim, takže mu syna nechat na celý den nemůžu, možná až kojit nebudu a bude větší, to si s ním snad už víc vyhraje…
ale u výroby byl přítomnej ne? bože takovýhle chlapy vzít a poslat na mars
@lussinka1984 tak když přijde z práce tak mu ho dej a klidě může sedět v obýváku a hrát si s malým
i u té televize pokud by chtěl nědo poslouchat..
Jako i ta hodinka ti pomůže…
Tak já doma dokonalý pořádek nemám a ani bych ho nechtěla. Nebo klidně jo, líbí se mi mít doma čisťounko, ale musela bych na to mít lidi. Naštěstí je manžel stejného názoru. My radši jedeme někam na výlet nebo děláme dost jiných věcí, než aby jsme doma šůrovali, nehodlám strávit život ometáním poliček. Já to mám jako životní program ![]()
Se dvěma dětma je pořád co dělat a třeba v léte když je hezky, jsme furt někde v luftě, uklízet není kdy. Tak máme občas doma binec, z toho se svět nezboří, naklizeno bude v důchodu, až bude spousta času, teď prostě není. a co si o tom myslí ostatní je mi fuk.
A časem se i s batoletem trochu víc sehrajete a třeba to budeš zvládat líp a manželovi bych řekla, že když chce mít super pořádek, je třeba se zapojit a ať si ho udělá, že ty momentálně víc nestíháš doma se rozhodně neflákáš. Nenech se těma řečma zdeptat, já to mám nastaveno tak, že domácnost a děti jsou obou a oba se musí zapojit přiměřeně situaci. Takže i když jsme na mateřské, tak manžel doma něco dělá a i se stará o děti přiměřeně tomu, jak moc času stráví v práci a jak moc náročné to má on a i já.
@ana11 píše:
Doporučuji si k tomu přibrat práci na půl úvazku a dálkové studium, to teprve poznáš, jaké máš v organizaci svého času rezervy![]()
To je fakt…vlastní zkušenost ![]()
@lussinka1984 píše:
Tak teď se mi fakt otvírá kudla v kapse, ženský x mužský práce, kde žije v prvobytně pospolné společnosti? ![]()
@kvaček píše:
@lussinka1984 no já bych si ho dala k sobě.. Třeba když budeš vařit, tak do kuchyně třeba složit deku hračky obložit něčím a hraj si.. Jestli takto přebíháš, tak je jasné, že to nestíháš..A možná by to uvítla i on, že je změna, když dáš obyč deku a jiné hračky..
Jo, to je dobrý nápad, to zkusím ![]()
@lussinka1984 píše:
No, tak říct mi partner, že jsou to ženské práce, tak se zaseknu a nesáhnu na nic… nebude mít nic, ani nakoupeno, vypráno… a vidělo by se jak dlouho by to vydržel
já dlouho, jsem děsně paličatá
A pokud by se mu to nelíbilo, tak bych odpověděla, že to nejsou ženské práce, ale práce pro služebnou.
Jinak u nás vaří partner, já jen pro dítko… praní je na mě a uklízíme nárazově společně. Péče o dítko je na mě, ale partner večer krmí a koupe ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, tak říct mi partner, že jsou to ženské práce, tak se zaseknu a nesáhnu na nic… nebude mít nic, ani nakoupeno, vypráno… a vidělo by se jak dlouho by to vydrželjá dlouho, jsem děsně paličatá
A pokud by se mu to nelíbilo, tak bych odpověděla, že to nejsou ženské práce, ale práce pro služebnou.Jinak u nás vaří partner, já jen pro dítko… praní je na mě a uklízíme nárazově společně. Péče o dítko je na mě, ale partner večer krmí a koupe
Jé, tak to závidím!!! To jste si vybrala super chlapa! Ten můj je zlatej jen někdy, někdy je to pěknej blbec, ale co nadělám…
On je dost pracovitej, pořád dělá něco na zahradě, na baráku, na autě. Na gauč se natáhne jen večer a to už malej spí. Občas si taky uděláme celodenní výlet a užijem si to, ale ted je to s těma jeho pracema nějak hektický, už aby byla zima, to nebude mít moc do čeho píchnout a snad mi trochu pomůže, aspon s tím prckem.
@lussinka1984 no zrovna jsem se chtěla zeptat, jestli bydlíte v domě nebo na bytě, protože to co popisuješ je klasika chlapa na baráku, že je hodně práce okolo domu, zahrady, takže neni to, že by chlap přišel ve 3 z práce a sedl k PC a nebo k televizi.. Prostě má tho moc..
U nás je to to samé a taky nestíhám a někdy si rýpne, ale já si rýpnu taky, že někde něco nemá udělané atd.
Takže taky se těším na pozdim zimu, kdy budem spolu víc i s malým si víc zahraje..
u výroby byl přítomen…poslat na mars…
ženský, proboha vzpamatujte se! TO je argument tohleto! To mě mohlo napadnout, když jsem byla maximálně tak mladá a blbá. Nemůžete srovnávat tak šílený závazek, 24 hodinové směny x let v kuse bez vyspání a jeden výstřik v křeči poté, co má chlap před očima jen vaše prsa a přirození a vibruje z toho celej…
To je prostě zvířátko, příroda.
To další je bohužel holt na ženských, protože… no protože si přidejte radši samy, poněvadž nechci tu mužnou půlku lidstva pomlouvat.
Jo, bydlíme v baráku, v patře bydlej ještě jeho rodiče, ale ty na hlídání moc nejsou. Občas tchýně pohlídá, ale musím jí říct a zeptat se jí, jestli má čas, sama moc nepřijde… Jo, kolem baráku je pořád něco a navíc jeho moc mimina nikdy nezajímaly, spíš se už těší, až prckovi budou tak 2,3 roky a bude s ním blbnout ![]()
Většinu věcí dělám večer, nebo mám malou v lehátku, na zemi na dece, kde na ni vidím a u toho něco dělám, postupně. Jeden den umyju koupelnu, další den vyperu, další den vysaju…
Naklizeno nemám, ale nějak se to zvládat dá. Manžel taky prudí a s malou nepomáhá. Když prudí moc, vrazím mu malou a řeknu, že až se vrátím, ať je uklizeno, navařeno, vyžehleno a malá obstaraná. Za 20 minut ji s prosíkem vrací.
Taky mi malý spí minimálně max. tak hodinku za den a to venku na kočárku. Domácnost obstarávám postupně, každý den něco. Když vařím, tak mám malýho na zemi v kuchyni a on na mě kouká… Co nestíhám přes den udělám večer, když malý usne…