Kamarádka dělá vše lépe

Anonymní
29.6.20 20:56

Kamarádka--vše dělá lépe.

Hezký večer všem, potřebovala bych nezaujaty názor. Pracuji v oboru, který vykonává i kamarádka. Právě díky němu se zname. Problém je v tom, že já jsem si vybudovala určitě jméno, lidé už o mně vědí, často se o mně zmiňují. Ona se neposunuje, dle ní, ale je lepší. Často mou práci shazuje, kritizuje a vyzvedava tu svou. Já mlčím, občas ji nabídnu pomoc a taky pomůžu, také ji dohodim nějaké klienty, ale přesto všechno, když přijde na téma v kterém pracujeme, opovrhuje mnou. Bohužel si myslím, že jde o závist. Mrzí mě to, nejsem soutěživa a naopak bych jí chtěla pomocí se prosadit. Ale už mě unavuje její povaha. Nemůžu napsat o jaký obor jde, je dost specifický a poznala by, že píšu. Zrovna nedávno u nás byla oslava, kde kamarád navedl řeč na mou práci a chválil ji. Ona před všemi prohlásila, ať se obrátí na ni.. Je tohle kamarádství?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35782
29.6.20 21:00

Ne, nechápu proč se s ní kamarádis a vůbec že ji dohazujes ještě kšefty :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
29.6.20 21:01

To není kamarádka, ale jen závistivá holka, co kamarádství předstírá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
29.6.20 21:03

Ona se asi silene rozzavidela a rozzarlila. Vase kamaradstvi to nemusi ustát. Ale i muze. Kazdopadne ty tomu ted nepomuzes, kdyz ji budes umele pomahat. Trochu si dej od ni odstup, ostatne nejsi povinna poslouchat nejapnosti. Ji to brzy docvakne, otazkou je, jestli je charakter a trochu se zklidni. Uvidis :hug:

• Citovat
  • Upravit
25897
29.6.20 21:06

Tohle opravdová kamarádka nedělá. A ty se soustřeď na svou kariéru a na nějaké dohazování klientů pro ni se vybodni. Mohlo by se ti to vymstít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15222
29.6.20 21:19

Proč je tvoje kamarádka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20893
29.6.20 21:37

Tvl to nepochopím. A ještě jí dohazovat kšefty. Dejte si pár facek, proberte se a kopněte toho parazita někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.6.20 21:38
@Anonymní píše:
Hezký večer všem, potřebovala bych nezaujaty názor. Pracuji v oboru, který vykonává i kamarádka. Právě díky němu se zname. Problém je v tom, že já jsem si vybudovala určitě jméno, lidé už o mně vědí, často se o mně zmiňují. Ona se neposunuje, dle ní, ale je lepší. Často mou práci shazuje, kritizuje a vyzvedava tu svou. Já mlčím, občas ji nabídnu pomoc a taky pomůžu, také ji dohodim nějaké klienty, ale přesto všechno, když přijde na téma v kterém pracujeme, opovrhuje mnou. Bohužel si myslím, že jde o závist. Mrzí mě to, nejsem soutěživa a naopak bych jí chtěla pomocí se prosadit. Ale už mě unavuje její povaha. Nemůžu napsat o jaký obor jde, je dost specifický a poznala by, že píšu. Zrovna nedávno u nás byla oslava, kde kamarád navedl řeč na mou práci a chválil ji. Ona před všemi prohlásila, ať se obrátí na ni.. Je tohle kamarádství?

Asi ne. Kamarádství není povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
29.6.20 22:45

Ne, tohle ti kamarádka neudělá a už ji žádné ksefty nedohazuj. Doplatis na to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.6.20 22:59
@Anonymní píše:

Jaká kamarádka je to klíště, ale zase má jednu výhodu nepřetvařuje se. Je si 100 prof jístá že jste rozumu :zed: Ráno naní vystrčit tvrdě zadel a fertik, a bacha bude se mstít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.20 23:15

Holky díky všem. To samé co vy, mi říká manžel. Jde o to, že si naše děti hrají, bydlíme kousek ke všemu.. Když se nebaví mě o práci, tak to celkem jde. Mrzí mě, že se spíše navzájem nepodporujeme, nepochvalime, naopak snažím se tématu práce vyhnout. Mě to hrozně pak bolí, když ji poslouchám.

• Citovat
  • Upravit
8285
29.6.20 23:38
@Anonymní píše: :cert:
Holky díky všem. To samé co vy, mi říká manžel. Jde o to, že si naše děti hrají, bydlíme kousek ke všemu.. Když se nebaví mě o práci, tak to celkem jde. Mrzí mě, že se spíše navzájem nepodporujeme, nepochvalime, naopak snažím se tématu práce vyhnout. Mě to hrozně pak bolí, když ji poslouchám.

Kamarádka je asi v panice, neboť citi, ze se ti lépe vede v práci. Obzvlášť v této době, ty mysli hlavně na sebe, a svůj úspěch si nenech brát :cert: Později si najdeš lepší kamarádky, co ti úspěch nebudou závidět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
30.6.20 07:34

Ne není, být to v mé režii, stáhnu se do pozadí a buď max jen občasný neformální kontakt, kdy si ji už nebudeš pouštět víc k tělu, aby ti škodila, anebo žádný :cert:

Tohle, co popisuješ, nemá s přátelstvím co dělat.. :roll: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
30.6.20 07:51

Uvědom si, že pokud se na tebe klient obrátí kvůli tomu, že máš dobrou pověst a ty ho dohodíš kamarádce, tak očekává stejnou kvalitu služeb i od ní. A pokud ji nedostane, ztrácíš renomé i ty. Takže pokud je tvá práce hodnocena podle počtu klientů, nedohazuj je kamarádce a v rámci specifického oboru si buduj vlastní kariéru. S ní bych udržovala všeobecné vztahy typu děti si prohrají, my pokecáme o počasí. Snažila se omezovat společné aktivity a o práci se s ní nebavila. A už vůbec jí nepomáhala a nedohazovala klienty. Blíží se krize a tato osoba tě v případě problémů spíš potopí než aby ti pomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21585
30.6.20 07:53
@Anonymní píše:

Jo ještě jedna věc, mě by to nebolelo, ale šíleně naštvalo. Zkus se vypnout z módu samaritána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová