Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, před chvílí mi volala vyplašená ségra. Má 7týdenního chlapečka a že mu našla v plínce ve stolici něco jako kamínky, půlcentimetrové, tvrdé… ??? To jsem blázen…
Čauky,
vůbec mě nenapadá, co by to mohlo být, ale rozhodně bych tu plínku, nebo aspoň ty kamínky nevyhazovala a vzala bych je k doktorce. A ať třeba zkusí zavolat na pohotovost a tam jí řeknou, jestli má přijet hned nebo jestli stačí počkat do pondělka na pediatra.
Držím palce, ať je to v pořádku.
Tereza
Ahoj,
můžeš ségru uklidnit, že to nic není. Moje neteř, pokud byla ještě kojená takový kamínky měla v plínce taky. Jsou takové žlutobílé, jakoby větší zrníčka písku a někdy docela ostré, žejo?
Ségra s tím samozřejmě byla u doktorky taky, ta jí ale řekla, že to nic neí, že je to normální a miminko to při kakání nijak necítí. Někdy ty šutýrky byly docela velké a ostré, ale pokud je ségra nechala třeba do druhého dne v krabičce nebo v pytlíčku, že je teda přinese ukázat doktorce, že to fakt není normální, tak změkly.
Na rozbor to doktorka posílat nechtěla, prý by se jí na hygieně vysmáli( ale co nám je po tom, ne?).
Malou to ale po nějaké době přešlo. Ale myslím, že snad tak dva měsíce to trvalo, než přešla na příkrmy a UM.Asi..
Jinak ségra sem taky psala, tak se podívej do starších diskuzí, tuším, že to bylo někdy kolem letních prázdnin.
Tak žádné strachy, podle mě je to zvýšený obsah vápníku v MM.
Luzilka
Ahoj,
ja sem ta segra jak psala Luzilka ![]()
Nina kakala kamínky a písek asi od 6ti týdnů. Skončilo to až jsem přestala kojit, takže asi ve 3 měsících. Někdy to byly docela velký šutříky, bála jsem se, aby jí to neporanilo střevo…
Doktorka říkala, že to nic není, tak buď klidná.Prej to některý děti tak mají.
Tak kakání zdar Petra a Nina 8m
Pomy,
já jednou myla Šimonovi zadek a tím kamínkem jsem ho i škrábla. Tak velké je sice nemáme, ale občas taky jsou.
Věra
Holky, díky za reakce! Dneska byli u lékaře a že prý to můžou být žlučové kameny. Objednali je na UZV a kamínky poslali do laborky. Sama jsem zvědavá, co zjistí, hlavně ať to není nic špatného! A jestli se ten pediatr mýlí, pošleme ho na školení k těm Vašim ![]()