Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevíte někdo prosím kde by v Praze píchli nebo nastřelili náušnice 4měsíčnímu miminku?Naše pediatrička to udělat nechce i když už první očkování máme za sebou.
Děkuju
Petra
My jsme byly na propichovani usicek prave toto pondeli / male je cca tolik jak Zuzance/ - dela to nase detska lekarka.
Normalne propichuji usicka v sestinedeli,ale ja o tom nevedela a taky jsme nemeli koupeny nausnicky. Nazory se na to ruzni, jedni rikaji az po ockovani, druzi uz v porodnici, nase doktorka na to ma takovy nazor /ja to s ni sdilim/, ze nejlepsi je to v sestin., protoze deti jeste hodne spinkaji a na ouska si zatim nesahaji. Pozdeji je riziko, ze si mohou za nausnicky tahat /my s tim problem nemame - navic ted je super, ze je zima, tak nosime hodne cepicku/.
Platila jsem 200,– /MUDr. Pobudova/- myslim, ze by vam to udelala, i kdyz k ni nechodite. Je to ale v Jesenici , tak pokud bydlite nekde na P4, tak je to kousek.
Pokud budes mit zajem, tak ti poslu tel. c.
Pi doktorka i sestra jsou moc mile a citlive- mala si zabrecela akorat v okamziku propichnuti, za chvilku o tom ani nevedela.
To máš pravdu, dřív by to bylo určitě lepší, dcerka mojí kamárdky má náušničky už od prvního měsíce. Já jsem se nechala ovlivnit naší peditaričkou a ta to pořád jen odkládá, já už dál ale čekat nechci, protože mám strach z toho co píšeš, že si za ouška bude tahat. Prosím jestli můžů prosit, pošli mí telfon na tu vaší paní doktorku zkusím jí zavolat.
Děkuju Petra
tel. 241932449, jsou tam PO a ST 8-13h., CT od 14-18, PA 8-15h.
MUDr. Pobudova, sestricka V. Vojtova. Obe jsou moc prima.
Klidne se ozvi, budes-li k tomu jeste neco chtit vedet.
Ahoj, na Flore je dr. Aldorfova tel. je 267 311 907, je moc mila a sikovna, pokud to nedela ona, tak urcite pani doktroka vedle v ordinaci.
S.
Ahojky
My jsme objednaný na Budějovický v Praze na poliklinice u Dr .Černochové je to ORL doktorka a zabývá se akupunkturou. ![]()
Hodně si ji chválily ženský v diskuzi na rodině.
Tel : 261 006 303
Naše dr.to taky nedělá,tak jsme váhali,ale už jsme se rozhoupali. ![]()
Je potřeba dát náušničky na nějakou dobu do lihu, předtím, než budou dceři propichovat uši? Slyšela jsem že to je lepší, ale doktorka mi to neřekla. Dceři jsou 4 měsíce. Jaké máte s propichováním zkušenosti, bolí to hodně? Brečí při tom dítě? A co potom?
Pekny vecer mile mamy, dalsi ozivovani, kdyz jste mi vcera dobre poradily s autosedackou
![]()
Rada bych nechala male pichnout, nebo nastrelit nausnice. Bude mit rok, co je lepsi? Mate zkusenost? A take vybrala jsem nausnice z rhodiovaneho stribra, mela jste nektera? A kdyz se nastreluji, to asi nemuze mit ty, co mam vybrane? Diky, diky, diky ![]()
Nastrelit - rychlejsi, mene bolesti, mene komplikaci. Nastrelovaci jsou jejich, po par tydnech muzes vymenit za vlastni.
Nechala bych nastřelit. My máme píchnuté a určitě to prcka víc bolí, malá řvala jako tur. My měli štěstí, má je hezky píchnuté (jsem poučila pana doktora
) ale skoro všechny děti co znám je mají píchnuté křivě a nastřelené krásné jako přes kopírák.
Jo a za mě bych dala určitě zlato, popř. chir. ocel, stříbro bych se bála. My máme v rodině nějakou intoleranci či co ale jakmile máme v uších něco jinýho tak je to katastrofa ![]()
@terien píše:
Jo a za mě bych dala určitě zlato, popř. chir. ocel, stříbro bych se bála. My máme v rodině nějakou intoleranci či co ale jakmile máme v uších něco jinýho tak je to katastrofa
Rhodiovane stribro je vhodne i pro alergiky a je zdravotne nezavadne, rhodiovanim se casto upravuji i sperky z bileho zlata kvuli opotrebovani a u stribra i kvuli cernani, nemelo by nicemu vadit, spis mi slo o primou zkusenost
presto moc dekuji, zeptam se nasi dr, ale ta si jen propichuje, tak to budem muset do vetsiho mesta na nastreleni, i kdyz kamaradcina dr i nastreluje, jenze ji mame asi 300km ![]()
@Janha píše:
Rhodiovane stribro je vhodne i pro alergiky a je zdravotne nezavadne, rhodiovanim se casto upravuji i sperky z bileho zlata kvuli opotrebovani a u stribra i kvuli cernani, nemelo by nicemu vadit, spis mi slo o primou zkusenostpresto moc dekuji, zeptam se nasi dr, ale ta si jen propichuje, tak to budem muset do vetsiho mesta na nastreleni, i kdyz kamaradcina dr i nastreluje, jenze ji mame asi 300km
ahá, tak to by možná nemuselo vadit
u nás běžně taky nenastřelují, ale jezdí jednou za čas do jednoho zlatnictví tak to tam jde domluvit, zkus se u vás poptat.
Určitě nastřelit. Mám dvě dcery a s první jsem byla nastřelit a bylo to hned hotové. Nastřelují jejich naušničky, takové pecičky a mohli jsme si vybrat barvu kamínku. Pak se dají krásně sundat a vyměnit. Řekla bych, že řvala hlavně proto, že jsem jí držela, aby se nehýbala. Jak jsme vyšli z ordinace, byl klid. S druhou jsme šli propíchnout a to bylo fakt trápení. Trvalo to dlouho, ještě se doktorce naušnička vyvlíkla z jehly, takže to musela dělat znova a má jedno ucho píchlé dvakrát
, řev teda strašný.