Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, které jste byly s malými prcky na dovče buď na Kanárech nebo Kapverdách…jaké místo a hotel byste doporučily? Zatím jsem to zúžila na Grand Canaria nebo Tenerife a ty Kapverdy nevím vůbec.
Chceme v říjnu vyrazit s dcerou na dovču a těch hotelů je tolik a recenze zavádějící. Mohou je psát důchodci, že ![]()
Chci něco s bohatým vyžitím kolem hotelu - bazény, skluzavky, dětské diskošky, animační programy a zároveň, aby v dostupné vzdálenosti byly nějaké parky, zvířata, prostě výlety vhodné pro batole. Auto si určitě půjčíme (je problém s autosedačkama?)
Moc předem děkuju za pomoc! Zvažujeme zakoupení letenky zvlášť z Německa a hotelu přes booking.com. Udělal jste to tak taky někdo?
Ani jedno. Na obou místech jsou velké vlny, což pro děti není.
Ani jedno. Studena voda na tak malé dite. Na GC navíc tmavy pisek, který hodne páli
My jsme byli asi před 10lety na Grand Canarii s tehdy dvouletým synovcem. Hotel Taurito princess. Bylo to fajn, vyžití i pro děti. Letěly jsme s cestovkou, protože zájezd jsme vyhráli.
Na Kanáry jezdí hodně rodin s dětmi. Doporučuju přímý let, i tak to bude dlouhá cesta - 4-5 hodin. Na Kapverdy je cesta 2× tak dlouhá a to bych malému dítěti nedělala.
Taurito je dobrá volba.
Kapverdy nedoporučuju, tedy konkrétně Sal, strašně tam fučí a procházky nehrozí. Všude jen písek. Zeleň jen u hotelů.
@Berenikee pokud se planujete cakat u bazenu, tak to pak jo
volila bych Kanary, jsou podstatne blíz. Byla jsem na Gran Canarii, bylo tam celkem hezky, ale od mnoha lidi jsem slysela, že Tenerife je hezci, zelenejsi. Ale osobní zkusenost nemam ![]()
Já taky ani jedno. Vítr, vlny, Kapverdy - tam už vůbec není co vidět.
@Berenikee píše:
Tak nepoleze do moře, já tam taky nelezu
pokud se nechcete koupat v moři, jen v bazénu, tak to je jedno kam pojedete. V tom případě bych volila ty Kanáry, je tam větší vyžití a je to blíž. Kapverdy jsou super, byla jsem kdysi, ale pro děti to moc není.
@Tereza1986 píše:
Doporučuji Fuerteventuru
a konkretni hotel?
Kapverdy jsou nadherne, ale je tam hodne vetrno, takze velke vlny, pro deti to more neni, ale pisek luxusni
ale nejsou tam moznosti vyletu pro deti, jen poznavacky ostrovu. Na Salu je vic spolecenskeho zivota, ale Boa Vista je zase mnohem hezci. Cesta trva o dve hodiny vic nez na Kanary, nevim, jestli je to vzdy, asi zalezi na pocasi, ale cestou tam jsme museli dotankovavat na Kanarech, takze plus jeste skoro hodina zdrzeni kvuli tomu, cesta zpatky byla v kuse.
@Berenikee s českou cestovkou to vyjde podstatně levněji než z Německa a žádný opruz s dodatečným cestováním. V říjnu nemusí být už nic moc počasí, lepší by byl Kypr nebo Turecko.
Byli jsme před několika lety na Tenerife v říjnu a bylo tam nádherně