Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lama Lama pocitam tam treba kdyz mimo zvlastni prilezitost chce neco z hrackarny. Nebo kdyz jde sama z krouzku a cestou si koupi nanuk. Nebo co jim do skoly nosi (ted mi to vypadlo) jak si mohou objednat knihy,tak hezkou knizku rada koupim,ale kdyz chce nejakou „blbost“, ted napriklad nejaky denik,tak si to zaplati sama. Snad jsem to napsala srozumitelne ![]()
Dávám 200 Kč měsíčně, ale musí spnit podmínku udržovat si pokoj uklizený (jinak v něm mají bordel). Za známky nedávám, plánuju ještě bonusy za angažování v domácíc pracech.
Zdravím, kolik je optimální částka na kapesné pro 15 letou, která začala dojíždět na SŠ? Obědy kromě dvou dnů v týdnu má ve škole, autobus jí platíme zvlášť. Mělo by to být na svačinky, když si nestihne nachystat, ty dva dny v týdnu se stavují s holkama pro něco malého a ještě aby měla něco, aby si z toho mohla něco našetřit. Zítra jdeme zřídit kreditku pro ni, kam jí budeme peníze posílat. Je 1000,– ok? Nebo víc nebo míň?
Díky
@impossible No kreditku ji jdete zařídit asi těžko. Tisícovka mi přijde ok.
@Svistice Jde zařídit. Už jsem se informovala v bance. Můžou mít i mladší.
@impossible píše:
@Svistice Jde zařídit. Už jsem se informovala v bance. Můžou mít i mladší.
Jenže ty myslíš debetní kartu, ta se vydává k dětským účtům. Souhlasím se Svisticí, že nezletilcům kreditku nikdo nedá.
@Kasandra159 Hm, tak asi jo. Chci abych jí posílala cca těch 1.500/m. A ať si kupuje, co potřebuje, když je něco nečekaného a potřebuje peníze hned. A doma věčně cash nemám, tak už mi to leze na nervy.
Ahojky, taky jsme najeli na kapesné aby si začala uvědomovat hodnotu peněz. Dostává zvlášť ode mě a od otce, jelikož spolu nežijeme, od každého 200,–. Máme takovou domluvu, když něco chce, že to spolu probereme, aby to neutratila za blbosti. To, co ji zbyde, jde do kasičky a další měsíc dostane další kapesné.. Většinou to nestihne utratit, takže má nasetreno. Myslím, že kolem tohoto věku by si měli začít uvědomovat co kolik stojí.. A pokud dostane peníze od babiček, ty jdou automaticky do kasičky..