Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám kluka sedmiletýho, tam mi to přijde úplně normální.
U patnáctiletýho? No hele, dovedu si představit, že při nějakým velkým splínu se i patnáctiletej kluk má potřebu potulit s mámou
A dovedu si představit, jak mi podobně velkej kluk vleze ráno do postele, protože brečí, že se s ním rozešla holka a já ho uklidním třeba hlazením po zádech nebo obejmutím. Prostě v tu chvíli bych ho asi neodmítla s tím, že „počkej až vylezu a až se převleču, přijď za půl hodiny“
Ale aby mi lezl do postele třikrát do tejdne, to ne, to bych mu to vysvětlila (a asi i dřív než v patnácti), že to není vhodný. A tu touhu se s mámou obejmout bych řešila jinak, běžným obejmutím, ale né v pelechu…)
A té mamince by měl někdo fofrem vysvětlit, že už to neni zrovna vhodný a lidi (a koneckonců i ten kluk) by si to mohli blbě vysvětlovat.
Znam takovou rodinu. Syn je totalni maman a matka zavisla na synovi. Obejmuti, pusa, vyjadreni rodicovske lasky ok, ale spani v posteli? Ne za me je to uz moc i kdyz je to samozrejme bez podtextu, ale je to divny.
Znám jednoho jedince, co ho vychovávala babička s dědou a do teď a to je mu 23 let spi mezi dědou a babičkou v posteli
![]()
Co potřebuješ slyšet? Jestli to je normální nebo nenormální?
Napíši to takhle. U nás doma jsme spali s otcem (mamka zemřela) hodně dlouho. Sestra déle než já, mně to bylo v patnácti nepříjemné, takže jsem přestala dříve. Všechno bylo v rámci „slušnosti“. Ale třeba když jsme byli na chalupě, tam byla jedna pohovka v kuchyni a hlavně se tam topilo, tak jsme byli „narvaní“ na gauči všichni tři v ležící (spící) poloze.
Synovi je patnáct nyní, také občas přijde a lehne si vedle mne - na pár minut.
Podle posledních diskuzí bych řekla,že začíná s předstihem chřipková epidemie
Děťátka sedí doma a v rámci léčebného režimu prudi na epipi.
@Nikolaa12 píše: Do kolika let je normální, aby syn chodil za matkou do postele, pod peřinu a tulil se k ní? Je to ještě běžné u 15 letého chlapce?
rika (u ciganu) matka synovi, ty mrddas lip jako fotr,
syn odpovida, to uz mi sestra take rikala,
neni rodinka jako rodinka, ze ano
@Anonymní píše: Synovi je patnáct nyní, také občas přijde a lehne si vedle mne - na pár minut.
ale to prijde na kus reci, ne se povalovat, ze ano
@TMana píše:
Dítě v posteli s rodiči není normální v žádném věku.
Ty jsi nekojil, co? ![]()
@Pesimistaa píše:
ale to prijde na kus reci, ne se povalovat, ze ano
Spíše otravovat
. Většinou to je v době reklamy v TV u nějakého oblíbeného pořadu a nudí se ![]()
@Russet píše:
Ty jsi nekojil, co?
Ne, nemám na to vybavení, já jsem plodil ![]()
V tomhle veku divny, to ma mit doma holku, ne lezt za matkou