Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zkus ji ty nové nechat ve zlatnictví rovnou zamknout .Mám dceru se stejným „problémem“,dokud měla na uchu zlaté a zamkle,tak samozřejmě pohoda .teď má od léta jen takové ty na šroubek, stříbrne.za 2m už má třetí.
Měli jsme takové období v šesti letech
,dcera poztracela,poničila (aniž by na ně sahala,šest naušnic,do dnes nevím proč,co se pořád dělo,k 7mým narozeninám dostala nové a ty má zaplaťbůh do teď
(8,5)
Asi nějaká chyba v něčem nevim čem
![]()
koupila bych nausnice z chirurgicke oceli, klidne dva stejne pary. a holt budete doplnovat. za teto situace bych urcite neinvestovala do zlatych nausnic.
Díky, je mi líp, že v tom nejsme sami
Docela se mi zamlouvá nápad s náušnicemi z chirurgické oceli, proberu to s mužem, i když ten bude určitě pro, už začínal mít z těch zničených náušnic trochu tik. Ona dcera není svatoušek, ale skutečně mám pocit, že v kauze náušnic je nevinně.
Od mala do asi páté třídy jsem měla naušnice se zapínáním zepředu. Nějak se ohybal ten háček aby nešly otevřít. Byli jsme jednou u zlatníka když jsem šla na operaci s mandlemi. Ten je odemčel a sundal a potom jsem je zase dostala zpátky a nějak mi je přitáhl že nešly sundat ani ztratit.
Co by se na tom mohlo rozbít jestli to není nějak vadný kus nevim.
Ocelové… Ne, že by se nedaly ztratit, ale nejsou tak drahé.
Já ráda „tvořím“, takže dcera nosí všelijaké korálkové náušnice, dávám jí háčky z oceli.
Tam záleží na materiálu, většinu má tak do 50,– za pár (malé Swarowski kamínky).
Blbě jsem to napsala…
Jmenuje se to „francouzské zapínání“.
Tak ono každá náušnice by se měla na spaní sundávat. Dcera sundává jak které, malé si klidně nechá, větší sundá - teď má oblíbené takové chrastící z perleťových placiček, tak v těch se fakt spát nedá.
@Pipet Aha tak to jo. Já měla jako dítě s jediným sundáním asi 8 let jako malá. Žádné sundávání na spaní…