Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@alifie píše:
Mazlení s partnerem je přece něco úplně jiného než mazlení s dítětem. Když obejmu svého potomka, tak tam žádný sexuální podtext není, stejně jako když obejmu svoje rodiče. Když obejmu partnera, tak je to přece úplně odlišný pocit.
Přesně. Pokud moje deti budou chtít a potřebovat tak tu pro ne budu. Pokud přijde v 15ti a bude se chtít obejmout nebo sednout na sedačku a přitulit tak to udělám - jak synovi tak dcerám. Ale nebudu je nutit a vše tak nějak aby cítily, ze je miluju a ze tu pro ne jsem… a když nějaký blb nebo Káča je opustí nebo trapi tak se svět nezboří. Klidně si i lehnu a pustím si s nimi film. A když budou chtít být samy tak budou…já nevím. Podle mě to vyciti každá máma, a je to u každého jiné… se mnou se tuli od mala až do teď 7mi let… tak uvidíme jak to bude. Postupně podle mě se deti trosku odtahnou ale někdy je možné ze budou potřebovat obejmout… nebo poplacat po rameni nebo pohladit po paži a jen rici ze to bude ok.
@Nikolaa12 to co píšete je strašná blbost
vic se k vašemu názoru asi nemá cenu vyjadřovat ![]()
@Nikolaa12 píše:
Děkuji za dooručení. Ale raději se budu řídit svým rozumem, zdá se, že ten tvůj je velice omezený a řídit se jím, jakkoli je jisté, že to myslíš dobře, by bylo ošemetné. Snad nemáš ve své výchově žádné děti, neboť jejich mentální vývoj, zejména po intelektové stránce, je ohrožen! Prosím, předej své děti do dětského domova nebo otci, pokud s ním nejsi (divila bych se, pokud by s tebou sdílel společnou domácnost), tam o ně bude postaráno lépe a mohou z nich vyrůst osoby s relativně průměrným inteligenčním kvocientem.
@tronelka radši to vědět nechtěj
v 15ti letech nemá dite nárok vůbec na nic. Hlavně zamknout ložnici ![]()
@Macecha.Bože píše:
Znám jednoho jedince, co ho vychovávala babička s dědou a do teď a to je mu 23 let spi mezi dědou a babičkou v posteli![]()
ne e?
jako fakt? jak to víš? spíš s něma?
třeba zas jen lidi šířej drby
a i kdyby, bůhí co si všichni zažili no
a jinak, pokud se navzájem neprzní, tak mi to divný nepřijde. nemusí to být hned uchylové. ![]()
@Nikolaa12 píše:
To je přece hloupost. Od mazlení nejsou rodiče, ale partneři. Sexualita není, jak si asi myslíte, jen koitus, nýbrž i nejrůznější subtilní projevy tělesnosti. Pro nekulturní nároy je to pod rozlišovací schopnost, proto mezi nimi často spí rodiče s dětmi (jako u zvířat), ale kultivovaní lidé třeba vědí, co je oidipský komplex a pod.
ty máš dost ![]()
@alifie píše: Šmarjá, je normální, abych spala s náctiletýma dětma v jednom stanu? Je normální, aby syn přišel domů a obejmul matku, kterou týden neviděl?Pro každého jinak.. Můj přítel spí se 7.letym dítětemV některých rodinách ano a v některých rodinách ne.
@Lioness34 píše:
Přesně. Pokud moje deti budou chtít a potřebovat tak tu pro ne budu. Pokud přijde v 15ti a bude se chtít obejmout nebo sednout na sedačku a přitulit tak to udělám - jak synovi tak dcerám. Ale nebudu je nutit a vše tak nějak aby cítily, ze je miluju a ze tu pro ne jsem… a když nějaký blb nebo Káča je opustí nebo trapi tak se svět nezboří. Klidně si i lehnu a pustím si s nimi film. A když budou chtít být samy tak budou…já nevím. Podle mě to vyciti každá máma, a je to u každého jiné… se mnou se tuli od mala až do teď 7mi let… tak uvidíme jak to bude. Postupně podle mě se deti trosku odtahnou ale někdy je možné ze budou potřebovat obejmout… nebo poplacat po rameni nebo pohladit po paži a jen rici ze to bude ok.
Ke mně se přítuli i moje 30.lete děti, ale v posteli tedy ne
@vodnarka2013
Vždyť to není nic přeci špatného rodina by se neměla stydět bavit se o všem bez problémů, že matka syn sami doma muž na noční, to též není nic špatného
Myslím si že to vůbec nemá mít žádné hranice 15 století to bylo normální teď kvůli tomu aby mladý nicili city a životy žádný zkušenosti sex dneska 13 je normální holky střídají jednoho za druhým,
Někteří se zas bojí, situace kdy jim mamka může nejvíc pomoc, nevidím problem
@vodnarka2013 myslím že by měl mít soukromí no ale pokud matka nedovolí ráda pristihne syna budiž,
Když nesmí ani zamknout
Ale myslím to co je nelibovolne tak má zůstat jdn mezi dvěma osoby všem to může být fuk co kdo hlavně žádný sociální sdílení