Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, snad poprvé v životě mám alergii-asi na nějakou trávu, co teď roste. Protože mě mimo jiné svědí oči, doporučila mi lékárnice Allergodil oční kapky. Pokaždé když si nakapu do oka, cítím na patře nebo někde v puse pachuť těch kapek. Dokážete mi to někdo vysvětlit?
Přeji všem krásný den ![]()
@Králičice Sugesce je mocna vec- to je jediny rozumny vysvetleni. Ocima se fakt pit neda ![]()
Predpokladam, ze si kapes v zaklonu- jediny co ti v tu chvili muze stekat do krku a melo by za nasledek nejaky chutovy vjemy je sekrece z nosu ![]()
Slzné kanálky s nosem spojené jsou - ne přímo, ale jsou (proto taky při pláči teče z nosu), a z nosu do krku je cesta snadná, takže možné to je…mně se to teda nikdy nestalo, zkus trochu změnit polohu při kapání, mohlo by to pomoct ![]()
Zamáčkni si po nakapání na chvíli vnitřní koutek oka, ty kanálky opravdu propojené jsou
@Králičice
dutiny jsou nejak propojene…myslim, ze i přes sliznici u oka se to nejak vstreba do vnitr a tam uz je zase vnitrni sliznice nosu-nevim jestli to projde i tim slznym kanálkem
ale taky to znam- neprislo mi to nikdy divne, prave kvůli tem dutinam, které se mohou ucpat po očima a i na cele když mas nejakou blbou rymu nebo nastydnes
Ahojky já to mívám také. Zrovna sem si nedávno kapala do očí a v puše sem cítila takovou hořkou pachut. Říkala sem si že se mi to asi zda
ale jak to tu čtu tak je to možné ![]()
Všem děkuji za odpovědi
jsem si jistá, že sugesce to není
nicméně doufám, že ty kapky zaberou ![]()
Nasla jsem tuhle starou diskuzi prozoze mam uplne stejny “problem” taky ted kapu do oci allergodil a po chvilce ho citim vzadu na patre. U jinych kapek se me to nestava. Nijak me to netrapi, jen me to prijde zajimave ![]()
Tak určitě je to pravda. Kapu si 4 x denně po operaci oka do oka a pokaždé mám hořko v krku. Takže propojené to být musí.
![]()
Také oční kapky cítím v krku a hlavně Allergodil, vždy když to cítím v krku při polknuti, úplně se mi zvedne žaludek
ale co už aspoň mi neteče z nosu a nesvedi mě oči, mám též alergii na pyl a můj nos je vždy ucpaný tak že nemůžu dýchat a pusou to zvládám jen tak tak
takže nejste jediná kdo to cítí ![]()