Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte někdo zkušenosti s OKG produkty? Manžel má problém s atopickým ekzémem, momentálně je mastech s kortikoidy, dostala jsem nabídku vyzkoušet některé produkdy - Emulips, OKG omega. Prý by mohlo pomoci.
Vyzkoušel jste někdo?
@statim ano, nepomohlo. Holce nejvíc sklidnila exém mast z konopí. Ale opravdu domácí mast, ne to, co se běžně v obchodech prodává.
Anonym abych nedostala BAN
![]()
Jsem distributor, s atopickým ekzémem máme zkušeností více než dost.
Jen bych doporučila OK Omega plus a kapsle OKG Factor Base (ty napomáhají pročištění střev, kde obvykle bývá právě příčina vzniku atopického ekzému). Organismus se musí důkladně pročistit. Samotné mazání nic neřeší - pouze chvilkově, kdežto pročištění organismu pomáhá v naprosté většině případů na stálo, případně se časem může objevit nějaké ložisko, v případě nesprávné životosprávy.
Já díky těmto dvěma výrobkům zbavila AE své dvě děti. Tehdy půlroční dceři, které se rozjel po očkování, u ní zmizel zhruba po dvou měsících. Od té doby se občas objeví ložisko při velkých mrazech, ale dá se rychle „zaléčit“ - poslední dva roky neměla nic. Dnes je jí sedm let.
U syna to trvalo sice skoro půl roku, ale tehdy mu byly 4 roky a měl ošklivá krvavá ložiska téměř po celém těle. Vytrvalost se vyplatila. Dnes je mu deset a od té doby, se mu nikdy žádná ložiska neobjevila.
Jen je důležité připravit se na to, že na začátku užívání se může stát, že se průběh AE dost zhorší. Je to z toho důvodu, že se tělo začne pročišťovat a veškeré škodliviny jdou ven jak jinak, než pokožkou - tady spousta lidí zpanikaří, lekne se a přestane užívat, což je špatně (a častokrát na to bohužel distributor zapomene upozornit
). Je důležité pokračovat v užívání, a po pár dnech se to postupně začne zlepšovat. Doba „léčby“ je individuální a nedá se přesně určit, jak dlouho to bude trvat
Chtěla jsem se zeptat na OKgel a hemeroidy, za jak dlouho mastička začne působit. kdy se hemeroidy zklidní. a ještě k tomu používat něco na pročištění střev?