Kapky na spaní pro kojence

Anonymní
29.3.22 09:24

Kapky na spaní pro kojence

Ahoj,
dcera má devět měsíců. Ze začátku spala relativně hezky. Od čtvrtého měsíce se to začalo dost horšit. Nejdriv vstávala každé dvě hodiny, teď už minimálně tři měsíce vstava po hodině. Posledních pár dní dokonce po půl hodině.

Kojim v noci zhruba každou tu hodinu, protože někdy je to to jediné, co zabere. Jinak má dudlík, který právě každou tu půl hodinu vyflusne a začne řvát.

Při každém probuzení nasleduje vážně hystericky řev, který třeba v jednom nebo dvou případech za noc nejde utišit ani tím kojením.

Večer usíná bez scén, ale někdy usne třeba až v devět večer a zároveň ráno vstává okolo sedmé. Jsem už úplně ko. Každý den pije heřmánkový čaj, ale nezabírá to. Nemáte někdo zkušenosti s nějakými přírodními kapkami na spaní nebo to jsou vyhozené peníze?

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1699
29.3.22 09:27

Jako bych viděla sebe před 3 lety.
Dcera od mala docela dobré, jakmile začaly růst zuby, tak šílené.
Dudlik si neumi ještě podat sama?
Asi to bude i tim kojenim, chce byt s tebou.
Ja takhle jela do 2 let než vyrostly vsechny zuby. 😂
Nechci strašit, ale dnes ji budou 4 roky a furt se v noci budí.
Jeji mladsi sourozenec spi celou noc. Vyzkoušela jsem vsechno, včetně sirupu na spani :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.3.22 09:40

Měli jsme to doma taky a taky jsem uvažovala, že ho něčím nadopuju :mrgreen: :mrgreen: Ale ne, pro takhle malé prtě se nic nedělá. Nám fungovalo jedině spát ve společné posteli a nenechat rozeřvat a probudit. Co nejdřív, jak se začne mrskat, pomazlit, dát dudlík/prso, dělat šššš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
29.3.22 09:44

Jediné co mě napadá je meduňkový čaj. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4124
29.3.22 10:02

V posteli s náma už spí a bez úspěchu. Místo heřmánkového tedy zkusím koupit meduňkový čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.3.22 10:06
@Nicole 1234 píše:
V posteli s náma už spí a bez úspěchu. Místo heřmánkového tedy zkusím koupit meduňkový čaj.

Hele já tehdy zkoušela snad úplně vše, spaní s námi, spaní samostatně, tmu na spaní, noční světýlko, teplo, zimu, spacák, zavinutí, dudlík, nedudlík, mléko, nemléko, kojení, nekojení, chumláčka, unavit přes den, neunavit přes den, posouvat různě denní spaní.. Fakt nic nepomohlo. A nepřišli jsme ani na to, čím to bylo, nejspíš nějaká nedozrálá nervová soustava.. Zlepšil se kolem 2,5 let. Ale to období 6-18m bylo smrtící, celou noc po půl hodině, zcela výjimečně hodinový šlofík :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
29.3.22 10:07

Já bych prostě utla kojení :nevim: já jsem si tak odstavila dceru v 7 měsících. Odmítala jsem být její noční otrok a být co hodinu vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.3.22 10:08
@kve-tinka píše:
Já bych prostě utla kojení :nevim: já jsem si tak odstavila dceru v 7 měsících. Odmítala jsem být její noční otrok a být co hodinu vzhůru.

Já nejsem zakladatelka, ale jen napíšu, že u nás konec kojení neměl na spánek absolutně žádný vliv, spal pořád stejně blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
29.3.22 10:11
@unuděná píše:
Já nejsem zakladatelka, ale jen napíšu, že u nás konec kojení neměl na spánek absolutně žádný vliv, spal pořád stejně blbě.

to víš, že to nevedlo ke spáse. Ale radši vzhůru 3× než 8× :mrgreen: spí blbě do teď a bude mít v létě tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.3.22 10:13
@kve-tinka píše:
to víš, že to nevedlo ke spáse. Ale radši vzhůru 3× než 8× :mrgreen: spí blbě do teď a bude mít v létě tři.

Jéje, jenom 8×? Já byla za noc vzhůru i 20×. Když to bylo 10×, tak jsem to považovala za dost dobrou noc :mrgreen: Přestala jsem ho kojit v 8m, když měl nějaký bojkot a já neměla sílu se s ním „dohadovat“ a změna nenastala absolutně žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
29.3.22 10:14
@unuděná píše:
Jéje, jenom 8×? Já byla za noc vzhůru i 20×. Když to bylo 10×, tak jsem to považovala za dost dobrou noc :mrgreen: Přestala jsem ho kojit v 8m, když měl nějaký bojkot a já neměla sílu se s ním „dohadovat“ a změna nenastala absolutně žádná.

máš pravdu, tou osmičkou jsem to možná podhodnotila :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.3.22 10:17
@kve-tinka píše:
máš pravdu, tou osmičkou jsem to možná podhodnotila :mrgreen: :mrgreen:

Já byla fakt jak zombie, sotva jsem zabrala, tak on se vzbudil, takhle v podstatě celou noc, po pár měsících už jsem měla i blok začít usínat, protože jsem věděla, že do 20 minut budu zase vzhůru :zed: Takže já mám fakt soucit s maminkama nespavých dětí. Ale radu bohužel ne, jenom přežít :pankac:
A jinak tedy syn od cca 4let spal skvěle, v 19:30 zalezl a chrněl do 8, takže mi to pak vynahradil, ale tohle období mám jako v mlze :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4124
29.3.22 10:47

Kojení chci vydržet ještě do toho roku. Jinak kdybych věděla, že to určitě pomůže a bude spát aspoň tři hodiny v kuse, tak ji odstavím hned :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8752
29.3.22 13:06

Mne takto vstával dvě děti, klidně 20× za noc, peklo. Zvlášť v kombinaci s dalšími dětmi v rodině, že… u jednoho pomohlo skončit s kojením. Budil se asi jen ze zvyku, takže když se neměl na co budit, tak do týdne cca přestal. U druhého pomohlo z kojení přejít na UM. Nějak se mi přestalo dělat mléko a dcera měla prostě hlad. Po přechodu na UM spala nádherně, vzbudila se za noc dvakrát, vypila flašku a spala dal. Taky se to UM odnaucovalo líp, než kojení, ale to už byl takový vedlejší efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
29.3.22 13:12

Spi dostatecne pres den? Neni pretazena? Spi sama nebo s Tebou v posteli? Spise nad timto nejak popremyslet. Jinak dcera se budila 2× za noc s revem az do 4,5 let, do 2,5 let taky cca 10× za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí