Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj, tak ona nemůže asi být karantena " ve třídě", karantenu mají konkretně jmenovaní lidi, vždy konkretně někdo
zítra Vám zavolá hygiena tak jednejte podle toho co Vám doporučí
syna nyní neberte k starým lidem, pokud bude on mít nařizenou karantenu, bude muset být pár dnů v izolaci
vy zatím ne, dále budete postupovat podle toho co vám řeknou
Karanténa je deset dní. Vy můžete normálně do práce, ale moc bych se nešířila o tom, že ho hlídá někdo jiný. Měl by jít 2× na testy.
@Borrealis jak je to s testama? Kamarádův syn je v karanténě prý byl nejdřív na jednom testu a druhý den na dalším tam mu štourali v nose, myslela jsem že se chodí jen na jeden a pak na kontrolní
karantena je minimálně 10 dnů
chodí se na test, pokud je nařízená karantena, tak se jde 5 a 10 den
tato pravidla se podle mě budou brzy měnit, protože systém se hroutí a nestíhá se
trasuje se tak všelijak, občas nijak…takže hodně kontaktů se reálně dostane na test až 8 - 9 den
běžet pak eště 10 den na test je dle mě blbost, takže se to řeší různě, spíše se domluvíme že jdou např. 9 den, pak ještě vyčkaj dva tři dny, a když dobrý, tak mohou ven / když je test negativní /
ale tohle se dle mě brzy změní, tak píšu aktuální pravidla dle pravidel by měl mít karanténovaný dva testy, ideálně 5 a 10 den
@Borrealis píše:
@ka2kakarantena je minimálně 10 dnů
chodí se na test, pokud je nařízená karantena, tak se jde 5 a 10 den
tato pravidla se podle mě budou brzy měnit, protože systém se hroutí a nestíhá se
trasuje se tak všelijak, občas nijak…takže hodně kontaktů se reálně dostane na test až 8 - 9 den
běžet pak eště 10 den na test je dle mě blbost, takže se to řeší různě, spíše se domluvíme že jdou např. 9 den, pak ještě vyčkaj dva tři dny, a když dobrý, tak mohou ven / když je test negativní /
ale tohle se dle mě brzy změní, tak píšu aktuální pravidla dle pravidel by měl mít karanténovaný dva testy, ideálně 5 a 10 den
já too právě všude čtu jak to píšeš ty a proto mě zarazilo že šel na testy dva dny po sobě nejdřív prý na nějaký nespolehlivý a druhý den na ten štourací ![]()
A začíná…se obávám…rozmáhat malpraxe, volají mi rodiče, že na dětským se odmítaj co i jen podívat na dítě s nějakýma drobnýma příznakama, dokud celá rodina nebude mít nejprve testy ![]()
je to pochopitelně blbost…jestli bych něco nedělala tak bych malé děti fakt nemordovala testama…ne při nějakých banálních mini příznacích…no a dospělýmu nemůže nařizovat chodit na test dětský lékař, škola…zaměstnavatel…soused…a. t.d..
/ pokud je dospělý bezpříznakový a není kontakt /
pokud je dospělý kontakt, tak pak vše jinak, test nařizuje hygiena nebo praktik
má nařízenou karantenu a jedeme kolečko 5 a 10 den test…přičemž ten pátý se obvkle stejně nestihne
je toho moc, celý se to sype před vočima
@ka2ka píše:
@Borrealis jak je to s testama? Kamarádův syn je v karanténě prý byl nejdřív na jednom testu a druhý den na dalším tam mu štourali v nose, myslela jsem že se chodí jen na jeden a pak na kontrolní
test by se měl dělat 5. a 10. den, ale ne vždy je to reálné. Např. ho vytrasují později, nebo nikde není volno. Já nedávno řešila a volala na hygienu jestli dělat test 9. den a pak hned 10. den a nebo udělat jen jeden test ten 10. den. A tam mi bylo řečeno, že v tomto případě bude stačit jen jeden. Ovšem když lékař pošle 9. i 10. den chyba to nebude.
@ka2ka píše:
já too právě všude čtu jak to píšeš ty a proto mě zarazilo že šel na testy dva dny po sobě nejdřív prý na nějaký nespolehlivý a druhý den na ten štourací
by mě zajímalo co byl ten nespolehlivý test? Prymula mluvil o testech ze slin, ale ty zřejmě ještě nejsou dostupné. Rychlotest z prstu je v tomto případě k ničemu.
ano, lze i tak, 9 i 10 chyba to není
nicméně jsou dlouhé fronty a čeká se hodiny, takže se snažím nikoho nemordovat testem 9 a 10 den, hlavně…je to hloupost, logicky…
ale kdyby nebožák joooooo se hádal a jooooo toužil si zapíchat do nosu, tak ano, jo, může jít a užít si to i 9 a 10 den, nakonec, budiž mu přáno
lidi jsou nyní ve fází že strašně ale strašně chtěj na testy, bolí je koleno, maj depku, zlobí je tchýně, cokoliv prostě nutně chtěj na testy
hlavně chtěj chodit do práce a „pro jistotu“ na testy, což fakt nelze
…no, blbákov, škoda mluvit
vono je to taky přejde až si to tam tři hodiny vystojí…
@Lucka1111 píše:
by mě zajímalo co byl ten nespolehlivý test? Prymula mluvil o testech ze slin, ale ty zřejmě ještě nejsou dostupné. Rychlotest z prstu je v tomto případě k ničemu.
netuším taky mě to zarazilo
no uvidíme až budou výsledky
no, to se obávám že si zase někde nějakej blbeček vymyslel „vylepšeníčko “
jak to někdy vídám…člověk má krvácení ve stolici…někam se vypraví, tam mu udělají FOB což NENÍ DIAGNOSTICKÉ vyšetření
FOB má náhodou zrovna negativní takže " máte to v pořádku pani, nic tam není "
za toto bych sekala prsty, článek po článku ![]()
to bude něco podobného, ale lidi to milují…mají pocit že se o ně někdo " stará "
@Borrealis u nás je to totéž, hygiena taky nestíhá a lidi se výsledky dozvídají později, než by měli. Zřejmě se bude muset změnit systém.
Znama ma vnouce v jine skole. Taky maji jedno dite nakazene ve tride. Takze jsou v karantene vsichni a zitra jde cela trida na testy.
@Borrealis píše:
@Lucka1111ano, lze i tak, 9 i 10 chyba to není
nicméně jsou dlouhé fronty a čeká se hodiny, takže se snažím nikoho nemordovat testem 9 a 10 den, hlavně…je to hloupost, logicky…
ale kdyby nebožák joooooo se hádal a jooooo toužil si zapíchat do nosu, tak ano, jo, může jít a užít si to i 9 a 10 den, nakonec, budiž mu přáno
lidi jsou nyní ve fází že strašně ale strašně chtěj na testy, bolí je koleno, maj depku, zlobí je tchýně, cokoliv prostě nutně chtěj na testy
hlavně chtěj chodit do práce a „pro jistotu“ na testy, což fakt nelze
vono je to taky přejde až si to tam tři hodiny vystojí……no, blbákov, škoda mluvit
To moc nechápu. Čím víc to čtu, tím víc jsem přesvědčená, že na test jen pod pohrůžkou fyzického násilí
Dobrovolně ani smykem ![]()
Mmch, když si někdo z nějakého obskurního důvodu nechá udělat test sám od sebe a ten vyjde negativní, platí pro něj taky karanténa do dalšího odběru? resp. nějakých těch 10 dní nebo kolik to je?
Ahoj maminky, u syna ve školce ve třídě je karanténa nějaké dítko má koronavirus, takže uzavřeli celou tridu. Údajně mi zítra bude volat hygiena. Můžu se zeptat jak to teď je, jak dlouho musíme být doma. Případně můžeme s manželem chodit normálně do práce a syna dát na hlídání? Jak tuto situaci řešit? Jsme povinni být doma i když jsme zdraví a šance že virus máme je minimální.