Karanténa u syna ve třídě

Anonymní
10.9.20 16:08

Karanténa u syna ve třídě

Ahoj maminky, u syna ve školce ve třídě je karanténa nějaké dítko má koronavirus, takže uzavřeli celou tridu. Údajně mi zítra bude volat hygiena. Můžu se zeptat jak to teď je, jak dlouho musíme být doma. Případně můžeme s manželem chodit normálně do práce a syna dát na hlídání? Jak tuto situaci řešit? Jsme povinni být doma i když jsme zdraví a šance že virus máme je minimální. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13010
10.9.20 16:11

Ahoj, tak ona nemůže asi být karantena " ve třídě", karantenu mají konkretně jmenovaní lidi, vždy konkretně někdo

zítra Vám zavolá hygiena tak jednejte podle toho co Vám doporučí

syna nyní neberte k starým lidem, pokud bude on mít nařizenou karantenu, bude muset být pár dnů v izolaci

vy zatím ne, dále budete postupovat podle toho co vám řeknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65228
10.9.20 16:12

Karanténa je deset dní. Vy můžete normálně do práce, ale moc bych se nešířila o tom, že ho hlídá někdo jiný. Měl by jít 2× na testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27686
10.9.20 16:27

@Borrealis jak je to s testama? Kamarádův syn je v karanténě prý byl nejdřív na jednom testu a druhý den na dalším tam mu štourali v nose, myslela jsem že se chodí jen na jeden a pak na kontrolní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.9.20 16:31

@ka2ka

karantena je minimálně 10 dnů

chodí se na test, pokud je nařízená karantena, tak se jde 5 a 10 den

tato pravidla se podle mě budou brzy měnit, protože systém se hroutí a nestíhá se

trasuje se tak všelijak, občas nijak…takže hodně kontaktů se reálně dostane na test až 8 - 9 den

běžet pak eště 10 den na test je dle mě blbost, takže se to řeší různě, spíše se domluvíme že jdou např. 9 den, pak ještě vyčkaj dva tři dny, a když dobrý, tak mohou ven / když je test negativní /

ale tohle se dle mě brzy změní, tak píšu aktuální pravidla dle pravidel by měl mít karanténovaný dva testy, ideálně 5 a 10 den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27686
10.9.20 16:34
@Borrealis píše:
@ka2ka

karantena je minimálně 10 dnů

chodí se na test, pokud je nařízená karantena, tak se jde 5 a 10 den

tato pravidla se podle mě budou brzy měnit, protože systém se hroutí a nestíhá se

trasuje se tak všelijak, občas nijak…takže hodně kontaktů se reálně dostane na test až 8 - 9 den

běžet pak eště 10 den na test je dle mě blbost, takže se to řeší různě, spíše se domluvíme že jdou např. 9 den, pak ještě vyčkaj dva tři dny, a když dobrý, tak mohou ven / když je test negativní /

ale tohle se dle mě brzy změní, tak píšu aktuální pravidla dle pravidel by měl mít karanténovaný dva testy, ideálně 5 a 10 den

já too právě všude čtu jak to píšeš ty a proto mě zarazilo že šel na testy dva dny po sobě nejdřív prý na nějaký nespolehlivý a druhý den na ten štourací :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.9.20 16:35

A začíná…se obávám…rozmáhat malpraxe, volají mi rodiče, že na dětským se odmítaj co i jen podívat na dítě s nějakýma drobnýma příznakama, dokud celá rodina nebude mít nejprve testy :roll:

je to pochopitelně blbost…jestli bych něco nedělala tak bych malé děti fakt nemordovala testama…ne při nějakých banálních mini příznacích…no a dospělýmu nemůže nařizovat chodit na test dětský lékař, škola…zaměstnavatel…soused…a. t.d..

/ pokud je dospělý bezpříznakový a není kontakt /

pokud je dospělý kontakt, tak pak vše jinak, test nařizuje hygiena nebo praktik
má nařízenou karantenu a jedeme kolečko 5 a 10 den test…přičemž ten pátý se obvkle stejně nestihne

je toho moc, celý se to sype před vočima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
10.9.20 16:36
@ka2ka píše:
@Borrealis jak je to s testama? Kamarádův syn je v karanténě prý byl nejdřív na jednom testu a druhý den na dalším tam mu štourali v nose, myslela jsem že se chodí jen na jeden a pak na kontrolní

test by se měl dělat 5. a 10. den, ale ne vždy je to reálné. Např. ho vytrasují později, nebo nikde není volno. Já nedávno řešila a volala na hygienu jestli dělat test 9. den a pak hned 10. den a nebo udělat jen jeden test ten 10. den. A tam mi bylo řečeno, že v tomto případě bude stačit jen jeden. Ovšem když lékař pošle 9. i 10. den chyba to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
10.9.20 16:38
@ka2ka píše:
já too právě všude čtu jak to píšeš ty a proto mě zarazilo že šel na testy dva dny po sobě nejdřív prý na nějaký nespolehlivý a druhý den na ten štourací :nevim:

by mě zajímalo co byl ten nespolehlivý test? Prymula mluvil o testech ze slin, ale ty zřejmě ještě nejsou dostupné. Rychlotest z prstu je v tomto případě k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.9.20 16:40

@Lucka1111

ano, lze i tak, 9 i 10 chyba to není

nicméně jsou dlouhé fronty a čeká se hodiny, takže se snažím nikoho nemordovat testem 9 a 10 den, hlavně…je to hloupost, logicky…

ale kdyby nebožák joooooo se hádal a jooooo toužil si zapíchat do nosu, tak ano, jo, může jít a užít si to i 9 a 10 den, nakonec, budiž mu přáno

lidi jsou nyní ve fází že strašně ale strašně chtěj na testy, bolí je koleno, maj depku, zlobí je tchýně, cokoliv prostě nutně chtěj na testy

hlavně chtěj chodit do práce a „pro jistotu“ na testy, což fakt nelze :mrgreen:…no, blbákov, škoda mluvit

vono je to taky přejde až si to tam tři hodiny vystojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27686
10.9.20 16:40
@Lucka1111 píše:
by mě zajímalo co byl ten nespolehlivý test? Prymula mluvil o testech ze slin, ale ty zřejmě ještě nejsou dostupné. Rychlotest z prstu je v tomto případě k ničemu.

netuším taky mě to zarazilo :nevim: no uvidíme až budou výsledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.9.20 16:42

@Lucka1111

no, to se obávám že si zase někde nějakej blbeček vymyslel „vylepšeníčko “

jak to někdy vídám…člověk má krvácení ve stolici…někam se vypraví, tam mu udělají FOB což NENÍ DIAGNOSTICKÉ vyšetření

FOB má náhodou zrovna negativní takže " máte to v pořádku pani, nic tam není "

za toto bych sekala prsty, článek po článku :cert:

to bude něco podobného, ale lidi to milují…mají pocit že se o ně někdo " stará "

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.9.20 16:43

@Borrealis u nás je to totéž, hygiena taky nestíhá a lidi se výsledky dozvídají později, než by měli. Zřejmě se bude muset změnit systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.9.20 16:45

Znama ma vnouce v jine skole. Taky maji jedno dite nakazene ve tride. Takze jsou v karantene vsichni a zitra jde cela trida na testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
10.9.20 16:49
@Borrealis píše:
@Lucka1111

ano, lze i tak, 9 i 10 chyba to není

nicméně jsou dlouhé fronty a čeká se hodiny, takže se snažím nikoho nemordovat testem 9 a 10 den, hlavně…je to hloupost, logicky…

ale kdyby nebožák joooooo se hádal a jooooo toužil si zapíchat do nosu, tak ano, jo, může jít a užít si to i 9 a 10 den, nakonec, budiž mu přáno

lidi jsou nyní ve fází že strašně ale strašně chtěj na testy, bolí je koleno, maj depku, zlobí je tchýně, cokoliv prostě nutně chtěj na testy

hlavně chtěj chodit do práce a „pro jistotu“ na testy, což fakt nelze :mrgreen:…no, blbákov, škoda mluvit

vono je to taky přejde až si to tam tři hodiny vystojí…

To moc nechápu. Čím víc to čtu, tím víc jsem přesvědčená, že na test jen pod pohrůžkou fyzického násilí :mrgreen: Dobrovolně ani smykem :mrgreen:
Mmch, když si někdo z nějakého obskurního důvodu nechá udělat test sám od sebe a ten vyjde negativní, platí pro něj taky karanténa do dalšího odběru? resp. nějakých těch 10 dní nebo kolik to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí