Karanténa z pondělního testování

15752
4.12.21 11:39

Karanténa z pondělního testování

Ahoj, v pondělním testování měla dcera ve třídě pozitivního spolužáka, následně potvrzeno PCR testem. Celý týden chodili do školy, ted jim přišlo, že jdou do karantény.
Co ale vím, tak se ve školách testuje v pondělí ráno právě proto, aby se nakažené dítě včas izolovalo a zbytek třídy do karantény nemusel.
Jak to tedy je a nemá někdo na to nějaký odkaz v zákoně? Já nemůžu nic dohledat kromě novinových článku, kde to takto bylo loni na jaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65395
4.12.21 11:54

@Sarik12 No a ty víš, že to je kvůli tomuto spolužákovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
4.12.21 11:56
@Sarik12 píše:
Ahoj, v pondělním testování měla dcera ve třídě pozitivního spolužáka, následně potvrzeno PCR testem. Celý týden chodili do školy, ted jim přišlo, že jdou do karantény.
Co ale vím, tak se ve školách testuje v pondělí ráno právě proto, aby se nakažené dítě včas izolovalo a zbytek třídy do karantény nemusel.
Jak to tedy je a nemá někdo na to nějaký odkaz v zákoně? Já nemůžu nic dohledat kromě novinových článku, kde to takto bylo loni na jaře.

O karantene rozhoduje hygiena. Postupy jsou různé kreativní. U nás pondelni do karantwy nechodi. Zbytek tak různě, teď mi přišlo, že to určování podle převládající směru vetru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
4.12.21 11:58

Případ tvé dcery není zdaleka ojedinělý. Pokud ráno před testováním děti měly pořád roušky, pozit. dítě po testu odešlo ihned do izolace a děti teprve potom roušky sundaly, tak by karanténu mít neměly. Důležitá je tam ta stálá přítomnost roušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8777
4.12.21 12:00

Tak to jenjednoduche, má už vlastně skoro po karantene :mrgreen: co nejdřív ji objednej na pcr test, a když bude negativní, karanténa skončí týden od posledního kontaktu, který někdo počítá na to pondělí, ale jiní třeba berou předchozí pátek. V případě pozitivního vysledku ji čeká 14 dní izolace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
4.12.21 12:09
@Petra Z píše:
@Sarik12 No a ty víš, že to je kvůli tomuto spolužákovi?

jj vim, maji to od toho dne a je to dopis ze skoly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
4.12.21 12:10
@Lama Lama píše:
O karantene rozhoduje hygiena. Postupy jsou různé kreativní. U nás pondelni do karantwy nechodi. Zbytek tak různě, teď mi přišlo, že to určování podle převládající směru vetru

no prave, trochu v tom delam a vidim, jak kazda pani z hygieny postupuje jinak :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
4.12.21 12:11

@sloninka
tak rousku pry nemeli a dite nechala pani ucitelka otestovat jeste jednou nez ho odvedla pryc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
4.12.21 12:11

Nám psali že školy, že používají antigenní testy právě kvůli tomu, že je výsledek ještě před začátkem pondělního vyučování a nemusí tak celá třída do karantény. Jak bylo testování na začátku roku tak používali PCR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
4.12.21 12:13
@Midaku píše:
Tak to jenjednoduche, má už vlastně skoro po karantene :mrgreen: co nejdřív ji objednej na pcr test, a když bude negativní, karanténa skončí týden od posledního kontaktu, který někdo počítá na to pondělí, ale jiní třeba berou předchozí pátek. V případě pozitivního vysledku ji čeká 14 dní izolace.

jj to vim, pocitaji jim to od pondeli, takze v pondeli distancka a pokud budou vsichni neg, tak jdou zas v utery do skoly :roll:
akorat nemaji zadanky a je vikend, tak s testovanim slozitejsi a budou si placat test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
4.12.21 12:14
@magratka píše:
Nám psali že školy, že používají antigenní testy právě kvůli tomu, že je výsledek ještě před začátkem pondělního vyučování a nemusí tak celá třída do karantény. Jak bylo testování na začátku roku tak používali PCR.

no presne tak by to melo byt. ale nevycetla jsem to nikde napsane oficialne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8777
4.12.21 12:15

@Sarik12 můžete si už teď rezervovat termín testu třeba na pondělní odpoledne a dopoledne si zavolat o zadanku. Kamarádka to tak dělala tento týden a nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
4.12.21 12:18

To ale asi zalezi na PL, jestli ji vsytavi nebo rekne, ze to mela udelat hygiena, ne?
nas to vystavi, to je bez problemu, ale resi to cela trida. a hlavne musi do jineho mesta, u nas se testuje jen dopoledne a terminy takto rychle nejsou. plus maji dopo tu online vyuku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
4.12.21 12:26

@Sarik12 je v tom chaos. U nás se pondělní testování neřeší vůbec a zbytek týdne dle toho, jak se hygiena vyspí. Takže poslední případ, dítě testované v pátek pozitivně a karanténa další čtvrtek a jen na děti co byli ve škole v pátek. Takže o ničem. Nedivím se už ničemu. A není to ojedinělý případ v každé třídě, tak polovina dětí pozitivních a jen jedna ze 4 v karanténě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
4.12.21 12:28

@Sarik12 už jsem to taky udělala. Test jsem objednala okamžitě co jsem věděla, že bude třeba a do doby než jsme na něj šli, přišla žádanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí