Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja nejsem nejakej odbornik na kocky, ale mam pocit, ze kotatka se davaji az kolem 3 mesicu, ne?
Mlíko bych nedávala, je to obecná pověra, jak se kočky krmí mlékem, ale není pro ně dobré, buď UM pro kočky nebo spíš dát nějaký kysaný mléčný výrobek, je to lehčeji stravitelné.
Whiskasem jsem kocourovi zřejmě hodně přitížila, co se ledvin týká, měl pak asi tak tunu sedimentu v močáku, zánět močových cest z toho, doporučuji kvalitní krmivo, třeba Hills. (i když to se samozřejmě liší, co kdo považuje za kvalitní, určitě mi tu někdo napíše, jak by to kočce nikdy nedal
)
Ježiš chudák malej, takhle brzo od maminky ![]()
Mlíko nedávat, koupit speciální mléko pro kočky a tím krmit. Můžete začít dávat masíčko, kapsičky, ale kvalitní, prosím. Což Whiskas opravdu není, to je samý obilí a rýže
Hill´s je super, sice drahý, ale číča toho sní míň a nebudete dnes a denně na veterině. Ohledně očkování a odčervení se poraďte se veterinářem.
Velmi brzy odstavené kočky MOHOU mít problém s čistotností (chozením na záchodek…to jen varování, ale taky to může být v poho).
Jinak ke krmení…mléko určitě ne. Takový prcek určitě uvítá nějakou konzervu (určenou koťatům) nebo kousek syrového masa (ne vepřové, raději kuřecí nebo rybu).
Ke granulím. Kvalitní granule rozhodně nekoupíš v supermarketu. Můžeš zajít do zverimexu (tam se vyskytují jak ty nekvalitní, tak ty kvalitní) nebo k veterináři (tam pokud je mi známo, špatné granule neseženeš). Zkus si o tom pozjistit víc, na jeden příspěvek by to bylo dlouhé povídání, ať neplatíš za značku ale za kvalitu. Tady ti beztak každý napíše max. to, čím krmí, ale vybrat si musíš ty. Čím krmili původní majitelé?
@Alisa25 píše:
Já vím ale majitelé je už nemohli mít déle.
Ale mohli, jen nechtěli
Když můžou mít nekastrovanou kočku, musí se postarat o „produkty“.
Mlíko ne, blbě ho tráví. Kapsičky a Whiskas taky ne, je to šmejd. Buď syrové maso, nebo vařené (ale syrové je lepší) nebo kvalitní granulky, namáčela bych mu je třeba ve vývaru, ať se mu lépe baští a víc chutnají.
Nevím, které značky dělají maličké granulky, velké by se mu asi blbě kousaly. Číst složení, když je hned někde na začátku „vedlejší produkty živočišného/rostlinného původu“, tak to asi moc kvalitní nebude.
Co vím, tak kotěcí granulky dělá třeba Royal Canin, ale ten šel s kvalitou taky dolů ![]()
@Pipet píše:
Ale mohli, jen nechtěliKdyž můžou mít nekastrovanou kočku, musí se postarat o „produkty“.Mlíko ne, blbě ho tráví. Kapsičky a Whiskas taky ne, je to šmejd. Buď syrové maso, nebo vařené (ale syrové je lepší) nebo kvalitní granulky, namáčela bych mu je třeba ve vývaru, ať se mu lépe baští a víc chutnají.
Nevím, které značky dělají maličké granulky, velké by se mu asi blbě kousaly. Číst složení, když je hned někde na začátku „vedlejší produkty živočišného/rostlinného původu“, tak to asi moc kvalitní nebude.
Díky moc za rady, rozhodnutí majitele beru jako fakt nemá cenu to víc řešit teď jsem tu já abych se o malého co nejlépe postarala. Vařené maso vyzkoušíme, po granulkách se porozhlédnu dneska. Ač je to prcek je to děsný mazel i průzkumník. Denně si tak 2-3 hodiny hrajeme, přes dopoledne ho má v péči mamka. Včera jsme byli i poprvé venku. Na záchůdek chodí bez problému ani jsem ho to nemusela moc učit, zřejmě byl už tak navyklý. Akorát spávat nechce sám, hrozně u toho kňourá nakonec mi vždycky skončí na polštáři.
Všechno špatně. Věk, krmení Whiskasem i mléko.
Krmení pro koťata musí být vysoce stravitelné, obsahovat vysoký podíl bílkovin, přibližně 34 %) a obsah tuků by se měl pohybovat kolem 20 %. Bílkoviny musejí být jednoznačně z 80 až 85 % živočišného původu z celkového podílu bílkovin.
Strava musí obsahovat tyto složky: drůběží maso, vnitřnosti, rýžovou a kukuřičnou mouku, tuk z kuřat, vajíčka (žloutky), rybí moučku, kvasnice a přídavky minerálních látek. Vyber kvalitní granule, přečti si složení a dle toho vybírej.
@Alisa25 píše:
Tak tohle je náš Kari, máme ho od neděle. Je mu 1,5 měsíce chtěla bych se proto zeptat co je pro tak malé koťátko nejvhodnější stravou. My dáváme naředěné mlíčko, a Whiskas Junior kapsičku s rýží, jaké jsou nejlepší granulky. Co očkování chodíte už v tomhle věku?
Ahoj, teda chudátko takové maličke měl by být ještě u maminky
Asi jste ho našli co?
To krmení whiskas a podobne fujky určitě nedávej raději kup c eschopu nějake kvalitní acana, artemis, orijen, taste of the wild, brit care..popřípadě i proplan, eukanuba..Kravske mleko tak spíš ne lepší je kozí nebo přímo sušene mlíčko pro kotátka. K veterináři ho určitě vem na očkován ía hlavně odčervení. A ven myslíš jako na vodítku? - to by možná šlo na zahradu na chvilku, ale toulat bych h osamotneh onenechala to je velke riziko pro dospělou kočku natož pro takove miminko.
@Ester13 píše:
Všechno špatně. Věk, krmení Whiskasem i mléko.
Krmení pro koťata musí být vysoce stravitelné, obsahovat vysoký podíl bílkovin, přibližně 34 %) a obsah tuků by se měl pohybovat kolem 20 %. Bílkoviny musejí být jednoznačně z 80 až 85 % živočišného původu z celkového podílu bílkovin.
Strava musí obsahovat tyto složky: drůběží maso, vnitřnosti, rýžovou a kukuřičnou mouku, tuk z kuřat, vajíčka (žloutky), rybí moučku, kvasnice a přídavky minerálních látek. Vyber kvalitní granule, přečti si složení a dle toho vybírej.
Věk bohužel neovlivním, ale složení si vytisknu a porozhlédnu se na základě toho
Já vím, že věk neovlivníš, ale tu stravu změň, podívej se v chovatelských potřebách a řiď se tím složením. Kotě vezmi na veterinu a nech udělat rozbor trusu kvůli odčervení
Držím palce a přeji hodně radosti s novým mazlíčkem ![]()
Jo a nechci dělat reklamu, ale mně se osvědčily granule orijen cat and kitten, jsou dražší, ale výživné, tak déle vydrží ![]()
http://www.granulkymarben.cz/…en-25kg.html
Ahoj, taky me zajima cim krmit kote, granulkam moc neda, ale kapsicky basti. Ktere kapsicky nebo konzervy by jste tedy pro kote doporucily? diky ![]()
Tak tohle je náš Kari, máme ho od neděle. Je mu 1,5 měsíce chtěla bych se proto zeptat co je pro tak malé koťátko nejvhodnější stravou. My dáváme naředěné mlíčko, a Whiskas Junior kapsičku s rýží, jaké jsou nejlepší granulky. Co očkování chodíte už v tomhle věku?