Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mít oslavu jinde.
Nebo začít venčit psa sama, on si na to zvykne a nebude tam pak už chodit.
@tamata píše:
Tak udělat oslavu jinde, je to zahrada tvojí tchýně, tak i kdyby tam kadila ona sama, tak s tím neuděláš nic, pokud ona nechce
tak tak
(ale je to hoodně úsměvná představa) ![]()
Jinde to kvuli financím nepřichází v úvahu, tchýně pořád vykládá, že dvůr i zahrada jsou naše, že ji stačí balkón, že dolů ani nechodí (jasně, že ne, když to tam páchne), přitom do toho jejího balkónu jsme strčily takový prachy aby to bylo hezký a co s toho máme. Jde mi o to, že ten jeji čokl dělá tu potřebu na jednou místě a to přímo před pergolou kde chceme mít posezení. Existuje něco, cokoliv, co zabrání tomu psovi aby tam chodil?? Neexistuje prostě nějakej vábič, aby chodil tam kam to vyhradím? Nebo prostě něco, cokoliv na ten smrad??
Zajímalo by mě, jak malý dvůr to musí být, aby ho pes zvládl prochcat tak, že i když se uklidí hoínka a vykropí se to vodou, tak to stále smrdí
jestli to nepáchne i z boudy nebo ze psa samotného…
Jinak asi neuděláš nic. Zahrada je vaše a dvůr její? jak je to řešené? dvůr je jako zelený, nebo vybetonovaný nebo jak? Pokud by někdo na MOJI zahradu smrděl tak, že by se tam nedalo být, tak bych to řešila dost rázně, i kdyby to byla tchýně nebo prezident. Pokud bydlíte u nich, a je to její dvůr a její zahrada, tak je to složitější…ale i tak, nebydlí tam sama a tak by se ty společné prostory měly nějak udržovat.
Dalším řešením je pak to, že budeš venčit psa ty…
@eevcca zeptej se v květince, existují postřiky, ale za sebe říkám, že nezabral ani jeden, pes to místo vyhledával stále ![]()
Jo to jsem chodit s ní ven vydržela cca 4 dny, protože venku neudělala vůůůbec nic a čekala s tím až přijdeme domů a když jsem ji nepustila na zahradu (po procházce) tak to udělala v obýváku… no takovýho blbího psa sem ještě nezažila
Jinak existují spreje, kterými když to postříkáš, tak tam nechodí, ale jestli to funguje i v otevřeném prostoru, to nevím.
Jinak by proti smradu z toho místa mohlo pomoct odhrábnout svrchní část zeminy.
Ale tím jen krátkodobě vyřešíš následek, nikoliv příčinu, páč pes jestli je tam zvyklej chodit léta, tak ho jen tak nepřeučíš - leda to extra oplotit.
@Mar__tanka1983 zahrada je zelená (tam nechodí) a malá, dvůr je obrovský a vydlážděný, ale chodí tam už 7 let na to stejné místo, je to tam úplně vyžrané těma chcánkama, od té doby co jsem tady já (cca 2 roky) tak to řeším. Zahrada i dvůr jsou naše, tchýně má balkon a prý ji to stačí
@eevcca naopak, blbej pes to není
ty jsi taky roky zvyklá konat potřebu na záchodě, a kdyby tě někdo začal učit kadit v obýváku, tak by ti to nebylo ![]()
Místo vyčistit a hlavně řešit primární problém - venčení psa! Chudák zvíře, já kdybych nemohla ven, tak nadělám majitelům do bot. ![]()
@Fjodorka Jenomže tchýně ho odmítla venčit, prý, že od toho je dvůr a ta zatracená bestie chodit ven ani nechce, to bylo vždycky takový rodeo ju dostat ven a stejně tam nic neudělala.
Vaše, jako i katastrálně? nebo jen „vaše“… ![]()
jinak teda nevim, ale myslela bych si, že z dlažby by to mělo stačit vzít savem teda…
Ahoj holky, potřebuji poradit, chceme mít s přítelem v létě svatbu a oslavu chceme mít na zahradě (spojená zahrada a dvůr), jenomže tchýně tam na dvůr pouští svýho psa dělat potřebu, je to tam už uplně prochcaný, už jsem na to zkousela savo, různé voníci přípravky, ale pokaždé když je sucho nebo prší, prostě to tam furt smrdí, nedá se tam ani sednout, ani koupat v bazenu, nemužu si tam pozvat ani přátele, pač by utekly smradem. Je to tam opravdu hrozné, tchýně je lenošná se psem chodit ven a je ji pohodlnější ju vypustit. Sama si udělala posezení na balkoně a my dole tam kvůli tomu smradu nemůžeme mít nic. Prosím o jakoukoliv radu jak s tím zatočit, domluva s tchýní není možná, už jsem to zkoušela po dobrém i po zlém.