Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Karin. To je takové ne příliš časté jméno. Nela je dost časté. Líbí se mi tak stejně.
@NikaXS
Rozhodně Karin, krásné jméno. Jak pro holčičku, tak pro dospělou ženu. Moc se mi líbí i Katrin.
Nelinek je hodně.
Za me Karin. Nelinek je hodne. Kdyz jsem byla mala, davalo se jmeno Nela hlavne zviratkum, tak to mam spojene s tim. No a Karin je pro me i takove vyraznejsi, ma pro me vetsi jiskru nez Nela.
Také se mě líbí Karin. Nela je každá druhá holčička a každý druhý pes.
@manca 1 píše:
Také se mě líbí Karin. Nela je každá druhá holčička a každý druhý pes.
a mýdlo ještě je také Nela
Určitě Karin. Líbí se mi, že je vhodné i pro oslovování v plném tvaru - nemám ráda zdrobněliny.
@NikaXS píše:
Zbyly nám k vyberu tato dvě jména. K příjmení jdou obě. Líbí se mi také obě, ale není to takové, ze ný to úplně rezonovalo. Karin je zajímavé, ale Nela lépe ohebné, jen jich bývalo docela hodně…
dcera Karin uz bude slavit 6 let a dala jsem ji jmeno, az kdyz se narodila, klidne si to nechej az kdyz ji uvidíš
![]()
mne se zas libi, ze je to prostě Karin, zni to hezky i v dospělosti, rikame ji Karin, Karinko, ale muzes byt mnohem vice kreativni
Za mě určitě Karin. Jméno Nela (omlouvám se všem Nelám) fakt ne. Je to paradox, protože když jsem byla malá a četla Pouští a pralesem, kde hlavní hrdinka je Nela, moc se mi líbilo, ovšem tehdy nebylo takto rozšířené. Dnes mám Nelu na úrovni Emiček, Sofinek a Natálek, jména která nemusím. Karin naopak super pro holčičku i dospělou ženu, originální, přitom žádná přehnaná divočina.
Tak z hlediska četnosti je mnohem oblíbenější jméno Nelinka tady v ČR a na Slovensku ještě častější (tuším 6 nejčastěji dáváme), což svědčí o tom, že to líbivé jméno je velmi. Řekněte si více tvaru jména Neli, Nelca, Nel, Nelus, Nelka, Nelisek, Nelousek, Nelinka, Neluska… nebo Kari, Karca, Karol, Karinka(tady mě teda moc tvaru nenapadá), co Vám zní lépe? Ja hlasuji pro Nelinku, je to jemnější jméno než Karin, která je pro mě tvrdší..
@manca 1 neznám žádného psa se jménem Nela. A Nelu holku znám jednu dospělou a jednu dítě. Takže v mém okolí jich moc není. Líbí se mi to více než Karin