Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potrebuju se zeptat jestli jste nekdo meli syndrom karpalniho tunelu v tehotenstvi?
Jsem 35tt a tak pred tydnem mi zacala v noci trnout ruka, ale je to opravdu bolestive a vystreluje to az do ramene, zapesti boli a nejde mi spat
mam tu ruku uplne oteklou a k tomu to zacala delat i druha ![]()
Mate nejake rady pro zmirneni obtizi??? Uz se to fakt neda vydrzet!
Preslo vas to po porodu??? A za jak dlouho??
Ďekuji za vsechny odpovědi ![]()
Měla jsem s ním problémy před, v i po
V těhotenství pomohla nejvíc ortéza na zápěstí. Nic jinýho mi ani nebylo dovoleno.
Mlěa jsem to u obou těhu a probrečela jsem celý noci bolestí a vyčerpáním, páč jsme se samozřejmě nevyspala. Nc jsme nesměla, bylo m řečeno že musím vydržet do porodu. Ihned po porodu jsme cítila úlevu a pak se ztratilo úplně u prvního těhu asi tak za měsíc dva. U druhého se to neztratilo do teď, jakože není to tak strašný ale v noci mě to občas vzbudí a i přes den mě brní ruce. Ale už to není bolestivý. Přičítám to tomu, že teď je to opravdu z počítače. Pracuju na něm a myší najezdím fakt kilometry. ![]()
Měla jsem to a bylo to šílený…
v noci jsme si máchala ruce ve studené vodě,abych si aspoň na chvilku ulevila a to mi pomáhalo.Nespala jsem,taky jsem kolikrát až bolestí brečela.
Po porodu to přešlo.......vlastně hned…
prostě musíš vydržet
jéé ahoj janischko ![]()
samo že je mám taky.už od 14tt,pomáhají mi potítka na zápěstí.v prvním těhu jsem to měla taky a zmizelo to hned po porodu.ted to bude doufám stejný ![]()
prosezených nocí a probrečených mám za sebou taky už pár.na neurologii mi řekli,že musím vydržet a doufat,že to po porodu zmizí.....
Dekuju za rady holky:( boli to jak krava:( jeste mi PA prej doporuci na karpaly nejake homeopatika, tak snad to pomuze ![]()
Pampalini: ty potitka mi nezabiraji tak omotavam obvazem ale je to trochu neprijemne protoze mam ruky i strasne otekle:( ale tlak mam v poho.
karpály se mě ozvali taky až tav v 35.tt do porodu jsem myslela, že bolestí umřu, dávala jsem si petku s vodou do mrazáku a v noci to tím chladila a polívala, nevyspala jsem se vůbec
po porodu to ustalo tak po měsíci-postupně
ale po nějaký větší manuální námaze se to vždy objeví třeba na dva dny aa pak zase zmizí-třeba zdobení perníčků mě to zase rozjelo
podle doktora se to vrátí i v druhým těhu a ve stáří a operace mě nemine ![]()
Moje mamka ma oba odoperovane, takze pocitam ze dedicnost hraje taky svou roli a operace me asi taky nemine:(
Janichka A je to opravdu karpální tunel? Já měla stejné potíže, byla jsem na vyšetření, karpální tunel v pořádku a nakonec se ukázalo, že je to od páteře a pomohla rehabilitace.
Tohle je fakt karpal, mamka uz je ma odoperovane:( ptala jsem se ji na to jak se to projevuje a mela to uplne stejne:(
@Janichka píše:
Ahoj holky, potrebuju se zeptat jestli jste nekdo meli syndrom karpalniho tunelu v tehotenstvi?Jsem 35tt a tak pred tydnem mi zacala v noci trnout ruka, ale je to opravdu bolestive a vystreluje to az do ramene, zapesti boli a nejde mi spat
mam tu ruku uplne oteklou a k tomu to zacala delat i druha
Mate nejake rady pro zmirneni obtizi??? Uz se to fakt neda vydrzet!
Preslo vas to po porodu??? A za jak dlouho??
Ďekuji za vsechny odpovědi
já to mám zhruba od 2o týdne/ted jsem 35/na obou rukách, horší je pravá, a je to KATASTROFA. Nosím ortézu, ale nic moc to nepomáhá, v noci se budím, ruka v křeči, vystřeluje to až po loket, nemůžu zatnout v pěst, nejhorší je prostředníček, jako by ani nebyl můj…před den mi všechno padá z ruky, nemůžu pořádně psát/ani hrát hry na počítěči
/ale je to přece jen snesitelnější než v noci, kdy bych si ruku někdy nejraději amputovala.19.9.du znovu na EMG a uvidím co se mnou, nejradši bych si to nechala odoperovat ted, protože jestli se rto po porodu nezlepší, tak nevím jak budu manipulovat s miminkem…
no je to opravdu otrava, tím víc, že už to trvá 15 týdnů a mám toho plné zuby…tímto karpální tunel povyšuju na největší problém /hned za ranní nevolností/mého 3 těhotenství…
Me to po porodu fakt hned prestalo, ale okamzite. Jeste jsem na to jedla. Nejake homeo, co mi dal homeopat. Tak se nekde nejakeho zeptej.
@Janichka píše:
Me to po porodu fakt hned prestalo, ale okamzite. Jeste jsem na to jedla. Nejake homeo, co mi dal homeopat. Tak se nekde nejakeho zeptej.
díky…budu doufat, že to přejde, bylo by zas blbé to ted operovat, když už jsem to vydržela takovou dobu a do porodu mám necelý měsíc a je šance, že to přejde samo od sebe-tak ještě jednou dík, du nasadit ortézu a do pelechu… ![]()