Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky či čekatelky, mám na vás dotaz-prosbu. Jsem ve 4m těhotenství a od počátku trpím na vemi suchou pokožku. A to až tak, že se mi na nohou, ale i na čele, dělají šupinky. Obličej jsme s kosmetčkou jakž takž vyřešily, ale ty nohy jsou hrůza, ještě že je zima (což má taky asi svůj podíl). Vyzkoušela jsem toho hodně, krém Dove, který mi vždy seděl-nic, Garnier ověřený mamkou-nic, Nivea-nic. Dokonce ani super mastný Dermazulen, který nikdy nezklamal, nepomohl. Tak třeba mi poradíte, dříve jsem na nic podobného netrpěla. Podotýkám, že můj pitný režim z dob OHSS je dokonalý. ![]()
P.S. Bohužel má finanční situace na nemocenské mi nedovoluje kupovat si kosmetiku za tisíce ![]()
Lajka,
tak to jsme dvě… já taky nikdy nic a teď jsem jak had. Neztrácej hlavu… doufám, že to je jen hormonální změna a že to přejde
Teď jsem si na zkoušku koupila olejíček od Weledy pro děti … tak to budu aplikovat na ty nohy ale nevím jak to bude působit. A kosmetika za tisíce? Mám a nepomáhá…
Mě naskočily i jebáčky, který jsem neměla ani v pubertě a v hlavě nemám lupy ale krusty
Taky jsem nikdy na to netrpěla…
Takže já docela občas nervuju …
Ahoj holky taky se k Vám přidávám..
taky mám uplně suchou pokožku na obličeji mam taky takové šupinky.. na nohy.. to je masakr.. jak mám suchou pokožku tak mě to šílené svědí..
ja jsem taky zkoušela všechno možné.. ale nevíc se mi osvědčilo večer po koupání aplikovat vrstvu jakéhokoliv krému a nechat vstřebat.. to se mi zdá, že mi pomáhá
Ahoj,mám taky stejný problém.Používám již zmíněný Excipial z lékárny,ani není tak drahý a může se používat v těhotenství.Na nejsušší místa občas používám obyčejnou modrou Indulonu.Tak ať taky něco zabere
Balmandol (olej z lékárny), dá se použít i do koupele nebo přímo na tělo a ten střídám s bio kokosovým olejem (drogerie DM) a mám klid
![]()
Čau holky,
já tímto trpěla nejen v těhu, ale i před. Namazala jsem se a za 10 minut mě kůže už zase táhla. A co mi pomohlo byl dětský hydratační krém Penaten
A od té doby je to paráda. Nebo hodně pomáhá balzám na extra vysušenou kůži od Mary Kay - nevím přesně jméno, je to taková růžová mastička - ale to bude drahé jak pes, já měla zadarmo vzoreček ![]()
Ahoj, zkus ten excipial, seženeš ho v lékárně (mají mléko, krém i mast - ta je teda nejmastnější, ale možná až moc). Používám mléko ![]()
Nečetla jsem diskuzi, ale ja mam atop. ekzem a v tehu ty první 3 měsíce to byl des, pomohl mi excipial, tak ho zkus;-)
Ahoj, tímhle trpím taky, nejdřív jsem měla šílené lupy, po změně šamponu na Timotei pro suché vlasy se to jakžtakž spravilo, na tu přeschlou pokožku používám speciální krém s aloe vera a propolisem pro suchou pokožku, manžel to má na atopický ekzém a to jediné mi pomáhá aspoň na půl dne…
Já mám stejný problém, taky ve 4.měsíci a vřele doporučuju Excipial, je to jediný co mi zabírá. Ale chce to mazat se denně.
Ja som čato mávala suchú pokožku, hlavne na miestach okolo lakťov. Zmenila som stravu a natierala pravidelne kremom od bepanthenu. Odporucam sa sledovat, co jete a aku kozmetiku pouzivate. ![]()
Jsem 7 mesicu po porodu a mam silene suchou kuzi, az mi to tahne a stipe…excipial, kokosak, indulanu, detsky olej, destske mleko…no proste nic nezabira.Jsem objednana 17.5 na kozni. Myslite, ze to muze byt jeste hormonalni? Od prosince nekojim…A nejake rady jeste na dobry pripravek? Moc dekuji