Suchá pokožka v těhotenství

5154
3.12.11 13:30

Suchá pokožka v těhotenství

Ahoj maminky či čekatelky, mám na vás dotaz-prosbu. Jsem ve 4m těhotenství a od počátku trpím na vemi suchou pokožku. A to až tak, že se mi na nohou, ale i na čele, dělají šupinky. Obličej jsme s kosmetčkou jakž takž vyřešily, ale ty nohy jsou hrůza, ještě že je zima (což má taky asi svůj podíl). Vyzkoušela jsem toho hodně, krém Dove, který mi vždy seděl-nic, Garnier ověřený mamkou-nic, Nivea-nic. Dokonce ani super mastný Dermazulen, který nikdy nezklamal, nepomohl. Tak třeba mi poradíte, dříve jsem na nic podobného netrpěla. Podotýkám, že můj pitný režim z dob OHSS je dokonalý. :mavam:
P.S. Bohužel má finanční situace na nemocenské mi nedovoluje kupovat si kosmetiku za tisíce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
3.12.11 13:38

a zkoušela jsi Excipial nebo Linolu? ty mi vždy pomohly ;)

• Citovat
  • Upravit
7615
3.12.11 13:41

Lajka,

tak to jsme dvě… já taky nikdy nic a teď jsem jak had. Neztrácej hlavu… doufám, že to je jen hormonální změna a že to přejde :-) Teď jsem si na zkoušku koupila olejíček od Weledy pro děti … tak to budu aplikovat na ty nohy ale nevím jak to bude působit. A kosmetika za tisíce? Mám a nepomáhá… :-) Mě naskočily i jebáčky, který jsem neměla ani v pubertě a v hlavě nemám lupy ale krusty :-) Taky jsem nikdy na to netrpěla…
Takže já docela občas nervuju …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
3.12.11 13:53

Ahoj holky taky se k Vám přidávám.. :( taky mám uplně suchou pokožku na obličeji mam taky takové šupinky.. na nohy.. to je masakr.. jak mám suchou pokožku tak mě to šílené svědí.. :( ja jsem taky zkoušela všechno možné.. ale nevíc se mi osvědčilo večer po koupání aplikovat vrstvu jakéhokoliv krému a nechat vstřebat.. to se mi zdá, že mi pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
3.12.11 14:20

Ahoj,mám taky stejný problém.Používám již zmíněný Excipial z lékárny,ani není tak drahý a může se používat v těhotenství.Na nejsušší místa občas používám obyčejnou modrou Indulonu.Tak ať taky něco zabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
3.12.11 14:24

Balmandol (olej z lékárny), dá se použít i do koupele nebo přímo na tělo a ten střídám s bio kokosovým olejem (drogerie DM) a mám klid :-) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
3.12.11 14:43

Čau holky,
já tímto trpěla nejen v těhu, ale i před. Namazala jsem se a za 10 minut mě kůže už zase táhla. A co mi pomohlo byl dětský hydratační krém Penaten :-) A od té doby je to paráda. Nebo hodně pomáhá balzám na extra vysušenou kůži od Mary Kay - nevím přesně jméno, je to taková růžová mastička - ale to bude drahé jak pes, já měla zadarmo vzoreček :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
3.12.11 14:57

Ahoj, zkus ten excipial, seženeš ho v lékárně (mají mléko, krém i mast - ta je teda nejmastnější, ale možná až moc). Používám mléko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
3.12.11 15:50

Nečetla jsem diskuzi, ale ja mam atop. ekzem a v tehu ty první 3 měsíce to byl des, pomohl mi excipial, tak ho zkus;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
3.12.11 16:17

Jóó lupy, ty mám samozřejmě taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28882
15.1.12 11:12

Ahoj, tímhle trpím taky, nejdřív jsem měla šílené lupy, po změně šamponu na Timotei pro suché vlasy se to jakžtakž spravilo, na tu přeschlou pokožku používám speciální krém s aloe vera a propolisem pro suchou pokožku, manžel to má na atopický ekzém a to jediné mi pomáhá aspoň na půl dne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
15.1.12 17:23

Já mám stejný problém, taky ve 4.měsíci a vřele doporučuju Excipial, je to jediný co mi zabírá. Ale chce to mazat se denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.17 12:40

Ja som čato mávala suchú pokožku, hlavne na miestach okolo lakťov. Zmenila som stravu a natierala pravidelne kremom od bepanthenu. Odporucam sa sledovat, co jete a aku kozmetiku pouzivate. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
24.4.19 21:33

Jsem 7 mesicu po porodu a mam silene suchou kuzi, az mi to tahne a stipe…excipial, kokosak, indulanu, detsky olej, destske mleko…no proste nic nezabira.Jsem objednana 17.5 na kozni. Myslite, ze to muze byt jeste hormonalni? Od prosince nekojim…A nejake rady jeste na dobry pripravek? Moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
24.4.19 21:34

@NatalieSofie Kolik litrů vody denně vypiješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí