Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky mám dotaz beru antikoncepci již poslení dobu často zapomínám nebo beru nepravidelně,ale ted se mi stala věc měla jsem styk v ten den jsem si prašek vzala,ale dva dny po tom už ne,mohu i tak otěhotnět?mám v tom nejakej chaos.Stalo se vám už že ste při špatném braní otěhotněli?
Jojo, i při správném braní se dá otěhotnět. A nebo naopak i když se HA vysadí, tak to x měsíců nejde a ms a cyklus nikde. Každé tělo je jiné, takže nikdo neví, kdy se ti vrátí ovulace, když to bereš podle plotu. Pokud si nejseš jistá, tak bych HA vysadila, počkala, až se rozjede ms, vzala první prášek první den ms, jako když začínáš HA brát poprvé a pak bych si dávala bacha, jak beru a pokud zapomenu, tak holt se jistit kondomem (za mě nejlepší jsou durex real feel, fakt nejsou skoro cítit
).
Komentáře, které se netýkaly položené otázky jsem smazala.
Tereza
ano hrozí zpětné otěhotnění a pokud máš takový problémy s braním HA tak se zkus zamyslet nad jinou metodou. já měla stejný problém a nechala jsem si dát implantát a super!
bohužel zapomínám,ale tedka takle blbě po styku,ted to zkusím vysadit jako na pauzu a uvidím.děkuju za odpověd.
jooo holka i kdyby jsi brala pravidelně a nechala se ,,napustit"
(omlouvám se za výraz )tak stejně muzeš otěhotnět
viz můj metřik ![]()
dája-těhlová píše:
bohužel zapomínám,ale tedka takle blbě po styku,ted to zkusím vysadit jako na pauzu a uvidím.děkuju za odpověd.
No jestli zapomínáš a často, tak bys měla opravdu uvažovat o jiný antikoncepci. Pak je ti tahle k ničemu a nemá účinek, jestli budeš vynechávat..
Jakou, to ti neporadím, protože si myslím, že HA je jedna z lepších variant. Co si nastavit upozornění na mobil každý den?
U nějaké HA je i budíček měla ho kamarádka..taky jsem zapomínala a taky viz můj metřík
![]()
kofolkaa. píše:
ja obcas zapomnela a viz metrik
jo,jo,to znám taky
ale nelituju ani vteřinu
peprle píše:kofolkaa. píše:jo,jo,to znám taky
ja obcas zapomnela a viz metrik![]()
ale nelituju ani vteřinu
levmah28 píše:
Taky mě anonym zaskočil,přišlo by mi to trapné.
jaký anonym?