kartička pro invalidy pro 75 letého otce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pokud potřebuje jezdit, tak se to vyplatí, jednak vyhrazené parkování, jednak levnější na placených parkovištích a mám pocit, že má zadarmo i dálnice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem špatně formulovala otázku. Jestli na zdravotní postižení typu chodím o berlích, ale chodím, tu kartičku dostane. Pátek večer, už jsem fakt utahaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na toto ti nikdo neodpoví - záleží, kdo to dostane na stůl, co bude v lékařských zprávách atd. Můj syn (5 let) má průkaz ZTP - a to i když normálně chodí a nemá fyzické obtíže s chůzí. Ale má psychiatrické obtíže.
- Citovat
- Upravit
@bonika69 zkuz se poptat i obvodniho lékaře, ten dodává prvotní zprávu k posudkovemu a na něm závisí jak to napíše, otci to zkuz vysvětlit z praktického hlediska,že není na škodu to zkusit, že nerada vidíš když se musí trmacet daleko a takhle už jen kvůli parkování by to byla paráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bonika69 Myslím, že musí mít průkaz ZTP, nevadí, že chodí. Někteří ani viditelné problémy s pohybem nemají.
@sinapis.alba Dřív ta dálnice zadara byla., snad to stále platí. Jela jsem pro otce do lázní a dostala jsem potvrzení, že jedu pro něho, protože jsem neměla známku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to by měl dostat ztp bez problémů, leda že by byl posudkový doktor fakt haj*l.. tchýně má bechtěreva, chodit může (na kratší vzdálennosti) a cedulku do auta má
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no samozřejmě, že se to vyplatí, kdyby pro nic jiného, tak může parkovat na „postižených“ a to je dobrá výhoda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bonika69 píše:
Já jsem špatně formulovala otázku. Jestli na zdravotní postižení typu chodím o berlích, ale chodím, tu kartičku dostane. Pátek večer, už jsem fakt utahaná.
ano, když je stav nevratný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v pohodě, šla bych do toho, nedávno jsem vyřizovala průkazku ZTP pro otce, je to lítání, ale dostal ji, ale on má onko onemocnění. V tvém případě bych se toho nebála.
- Citovat
- Upravit
táta je po operaci rozdrcené čéšky a pánve, po operaci páteře. Ujít nějakou vzdálenost mu trvá strašně dlouho a pak ho vše bolí a nárok nemá. Má nárok akorát naTP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ti tady nikdo neřekne, záleží na diagnoze a lékařích, praktickem a posudkovem. Žádné běhání to není. Vypln otci žádost. Doporučuji rovnou podat žádost nejen o průkaz ale i o příspěvek na mobilitu. Otci to dej k podpisu. Za zkoušku nic nedáte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit