Jaká kaše na noc, aby dítě lépe spalo

89
7.9.24 09:54

Kaše jak

Dobrý den. Mohu radu ohledně kasiček. Malá se začala dost budit v noci
Má 6 měsíců a budí se co 1.5 hod. Asi to vypadá na hlad. Bylo mi doporučeno začít s kaší, ale nechci na noc. Občas má problémy s prdíky večer. Co prosím doporučujete. Jinak kojime. Takže je lepší nemlecna kaše? Jaký je v tom rozdíl. Je lepší domácí kaše nebo nějaké kupované. Moc děkuji. Máme zatím jen ovoce a zelenina maso. Oběd a svačiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
7.9.24 10:02

:think:
Kaše jsem měla nemlecnou rýžovou, kolem půl roka ovocnou. Většinou jsem to dávala na oběd. Krupicovou jsem dělala párkrát a s ovocem. U nás ale kaše moc nešli. Spíš jogurty s ovocem. Největší úspěch měli polívky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
7.9.24 10:13
@Nela140290 píše: Více

Mléčná kaše obsahuje umělé mléko. Nemléčná kaše je třeba s něčím namíchat, s vodou (pěkně hnusné), vlastním odsátým mateřským mlékem a nebo třeba kravským mlékem.

Nejdřív jsem zkoušela nemléčné kaše ale ty dětem nejely vůbec. Pak jsem začala kupovat mléčnou kaši Na dobrou noc od Sunaru a obě děti byly spokojené. Je dostatečně sytá ale zároveň ne nějak extra hutná. Později dostávali polévky všeho druhu.

Kamarádka dělala vlastní kaši (koupila krupici a vařila to s mlékem) ale tam je třeba si dávat sakra bacha, aby člověk trefil konsistenci. Stačí málo a je z toho beton a dítě to buď vůbec nebude jíst a nebo to sní a pak ho bude bolet břicho.

Ono je to opravdu spíš o tom, co bude dítě skutečně jíst, než to co mu matka chce nacpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
7.9.24 10:38

Je kojená nebo na UM? Může to být růstový spurt a může to za čas přejít, stačí chvíli častěji kojit. Pokud je na UM, můžeš do večerního UM přisypat trošku nemléčné kaše, třeba rýžové a uvidíš jestli to pomůže. Ale obvykle kaše buzení nevyřeší. My jsme jí dávali, když jsem usoudila, že by měla mít i večeři, ne jen UM. Dítku chutnala. Ale my jsme neměli problém s častým nočním buzením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11815
7.9.24 10:48

Kaše jsou samé sacharidy.., není to vhodné jídlo na noc, a ty kupované jsou většinou navíc strašně proslazené… spíš snídaně…na noc rozhodně lépe zasytí masozeleninovy příkrm…ale i to že se večer pořádně nadlabne neznamená že se nebude budit…mě se malej právě v době kdy přecházel z kojení /um na pevnou stravu budil úplně nejvíc..taky klidně co hodina až dvě…hlad ale neměl…flašku si sice vzal ale jen s pitím, mléko plival, (no to on plival všeobecně, mléko začalo být pro něj kolem 5m fuj)…když jsem zkusila jogurt nebo přesnídávku tak taky nechtěl…jen pití…klidně půl litru vypil za noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35750
7.9.24 11:24

V půl roce bych nedávala žádné kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
9.9.24 19:23

Žádnou nejlépe.
Kaše není vhodná na noc, naopak je těžká, plná sacharidů a mimco může tlačit v břiše a naopak bude blbě spát.
Kaše je vhodná na snídani a nejlépe až třeba od 8.mesice..s ní není potřeba spěchat, nic moc dítěti nedá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí