Kaše ráno
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jj taky se u toho vzteká. Proto jsem zkusila dát ráno a paráda.. No to právě taky pila, cca 200-300ml, ale ted už ne. Nechce pít a je o jedno, at je to voda, nebo čaj. Pila bylinkovej čaj, moc jí chutnal a ted ani nahodou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se kaše týče, tak jsou dva názory. kaše večer - že dobře zasytí. a kaše ráno, protože je to sacharidová bomba, která je špatně stravitelná a zatěžuje na noc organismus. k oběma verzím by se toho určitě dalo napsat hodně.
mě osobně přišla logičtější ta druhá možnost, takže dávám od začátku kaši ráno. taky ji snídám, takže baštíme s dcerou společně téměř to stejné. aby měla kaše vyváženější poměr živin, jsem začala časem (podle věku dcery) přidávat ořechová másla a další různé vychytávky.
co se pití týče, tak asi zkoušet různé lahvičky a hrnečky. každé dítě se chytne na něco jiného (a znám i spoustu takových, které se nechytly dlouho na nic). nám třeba seděly a sedí hrnečky z dm - oba jsou od 6m, jeden má tvrdší silikonové to pítko, druhý má hodně měkké. zkoušíme taky pití brčkem, ale to teď dceři moc nejde. a pak taky zkoušíme přímo i pití z obyč kelímku plastového (bez jakékoliv savičky) - dávám ji tam opravdu jen pár kapiček - nahne to, dostane do pusy a jak je toho málinko, tak jí to nevyteče ven. takhle párkrát denně „trénujem“. většinou ji to hodně baví. za pití se to ale vydávat nedá, dohromady tak nevypije snad ani deci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, dovoluji si oživit diskuzi, protože jsem moc názorů na toto téma nenašla a pořád nad tím přemýšlím.
Většina dává kaše večer, ale jak tady dříve psala @maffi, tak mi taky připadá logičtější dávat ráno, jednak z toho důvodu, že jsou kalorické, ale i proto, že bych časem chtěla do kaše dávat i ovoce, a to se všeobecně doporučuje jíst ráno či dopoledne kvůli cukru, pak už spíš jen zeleninu a večeře co nejlehčí, takže mi z toho vychází, že dávat kaši večer či na noc vlastně není moc vhodné.
Jestli k tomu má někdo nějaké další názory, tak se ráda přiučím.
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceri je ctrnact mesicu a kasi davam asi od desateho. Nejdriv jen obcas, ted skoro kazdy den, min 4× tydne. Kupuji nemlecne kase bez pridaneho cukru, micham doma s trochou detskeho mleka a ovocem. Vzdycky ale rano. Prijde mi blbe nacpat dite sacharidy ve chvili, kdy po nem chci, aby se zklidnilo a v pohode usnulo. Navic ja kase taky snidam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snajl : ja davam rano, kupuji nemlecnou a micham s ovocem, ani tam zadne mleko nedavam. (Pro zajimavost, zijeme v zahranici a tady se kase bere se to jako snidane, ani jsem moc neslysela, ze by se davala na noc
)
Ale paradoxne pry z nekterych vyzkumu vychazi, ze u deti ty sacharidy na noc funguji, je to jinak nez u dospelych…takze jako u vetsiny veci, kazda studie ma jiny vysledek
Tj zaver - delej, jak myslis, ze je nejlepsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem kašoholik. Miluju je a moje batole taky. S ovocem jedine rano nebo dopoledne, kdyz mu dam kasi vecer, tak treba s kouskem jogurtiku. Me samotny pusobi ovoce konzumovany odpo a vecer dost velky tezkosti, vyhybam se mu jak cert krizi, takze ani malymu to nedavam. Na druhou stranu nemam pocit, ze by jeho rozpolozeni, usinani a spanek ovlivnovalo vecerni jidlo, prijde mi ze je uplne jedno jestli ma vecer kasi, neco se zeleninou nebo treba jen mliko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já je dávala jen k snídani, k večeři vždycky masozeleninu, kaši k večeři dostává až teď, kolem roka a půl a to jen, když potřebuju něco rychle, když se odněkud vrátíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaši jsem dávala ráno i večer, jak byla nálada. Na spánek to žádný vliv nemělo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám kaši ráno… večer se po ní budila naopak ještě dřív a častěji, než po UM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaši dávám občas ke snídani, když byla malá nemocná a odmítala UM, dala jsem jí i k večeři a žádné zhoršení spánku jsem nezaznamenala… Když nestíhám, nemám vařeno a nemám doma ani skleničku, dávám jí kaši k obědu. Mám teda už roční dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snajl ja davam od malicka holkam kasi jen na snídani. Pises to vsechno dobre, jeste bych dodala, ze je kase na noc těžká a miminko muze tlacit v brisku a neklidne spat.
Ja to zkusila jednou a dcera zvracela celou noc, od te doby uz nikdy.
Vecer davam zeleninove polevky ![]()
Je tu spousta receptů na domácí kaše , kdyby chtěl někdo zkusit ![]()
Ja delavam nejčastěji ovesnou, ryzovou..jinak kupuji nomina kase, nebo country life, treba spaldovou, kukuricnou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji za odpovědi. Našemu malému je půl roku, zatím má masozeleninový oběd a dopoledne ovocnou přesnídávku, a nevím, jestli dál začít dávat odpolední svačinu nebo napřed večeři. Teď se budí 1-2× za noc na mlíko (je plně na UM), tak snad výrazně hladový není, mám tedy začít napřed s tou svačinkou? A máte prosím ještě nějaké tipy na „nekašové“ večeře kromě těch polévek? Já to tak prožívám, protože sama mám stravovací návyky hrozné a nerada bych je předala malému. Spíš bych pak radši převzala něco z jeho jídelníčku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snajl u nás nejvíc na večer vyhovovala ta polévka, třeba jsem jí i trochu zahustila ovesnýma vločkama, na tu noc jsem je dělala a ještě dělám pro tu malou hutnější.
Mrkni se do skupinky vaříme pro kojence a batolata , je tam spousta receptů ![]()
Jinak s dalším jídlem bych ještě možná asi počkala, je ještě malý ![]()
A pokud na tom budeš trvat, tak bych asi přidala večeři, aby měl 1× masozeleninu, 1× zeleninu a 1× ovoce..na další sváču se většinou přidává jogurt a ten až okolo 8.měsíce.
Já mám děti kojené, takže ty teprve v tomto věku začínaly s jídlem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, syn má ráno kaše nejraději. Kupujeme kozí kaše od firmy Goldim a spokojenost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kase je naopak nejlepsi na rano, na vecer je moc tezka a deti muzou mit boleni… Co jsem vypozorovala tak kasi vecer davaji spis zenske, kterym se deti casto budi a chteji, aby je to zaplaclo a vic spaly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit