Kasein

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148
11.3.09 10:20

aaliano, jen male upresneni. Mlecna bilkovina = asi 100 druhu bilkovin, z nichz minimalne 30 vyvolava alergenni reakci, ale nejcastejsi reakce jsou na kasein a syrovatkovy beta-laktoglobulin (coz bude zrejme zrovna pripad nas, jelikoz kasein do materskeho mleka neprostupuje, narozdil od agresivnejsiho beta-laktoglobulinu).
Jen jsem chtela upozornit, ze mlecna bilkovina nerovna se kasein a syrovatka mlecne bilkoviny obsahuje (zda ale mezi nimi kasein chybi, to netusim).
Jinak, ja si to s tou syrovatkou myslela taky :) a pak jsem si dala parkrat floru a nestacila jsem se divit, co se prckovi na zadech objevilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
23.10.17 18:50

Zdravim, syn (10m) mel problem s vyrazkama a hleny ve stolici. Mudr udelala odbery. Vsechno mel v poradku, jen pry hodnota na kasein vysla hranicni.
Chtěla bych vas, co s tim mate nejake zkusenosti, poprosit o rady a tipy co davat a nedavat k jidlu. Jestli to vase deti preslo, nebo maji alergii natrvalo. Taky by me zajimalo, jestli kdyz je v necem jen syrovatka, tak jestli to obsahuje kasein nebo ne (napr. Rohlik..). Zatim kojim, ale co um? A jake? Dekuju vsem za odpovedi :hug:
Kdybyste mel nekdo tip jaky dort l 1.narozeninam bez kaseinu, sem s nim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
23.10.17 20:20

Co vim, Tak syrovatka maji vzdy alespon stopy kaseinu. Co zkusit ovoce v zelatine?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
23.10.17 20:21

@Martina712 dort z veganskych kuchařek..
UM neocate nebo nutrilon Allergy Care.. Neocate mám navíc pokud by byl zájem..
Obě děti ABKM, syn netoleruje mléko ani složky ještě téměř ve 4 letech, mladší má mléko a vejce, je mu 16m, předpokládám obdobný průběh..
Pokud je někde syrovátka, kasein by tam být neměl.. Ale pokud vznikli potíže za plného kojení, spíš bude vadit i ta syrovátka.. Děti mají testy negativní jak krevní tak kožní ale reakce masivní.. Krvavé hlenove stolice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek