Kašel - co ještě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
50
19.12.24 09:44

Dovolala jsem se naší dětské doktorce, pošle mi e-recept na dejchák, tak uvidíme. Dle sestry to tam je masakr, asi těch moribundusů je teď hodně.
Jinak akutní kašel bych nikdy nepodceňovala. Zápal plic s horečkami i bez, brutální kašel i pouze pokašlávání. Všechno jsme zažili. Naše dětská Dr. doporučuje, že když už se začne hezky odkašlávat, tak nedávat už ty různé sirupy, že ty pak dráždí. Na plicním mi na kašel při zápalu plic doporučili užívat Levopront, že se jim osvědčil na covidový kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
19.12.24 11:14
@janickaIII píše: Více

Broncho-Vaxom má dobré klinické výsledky, v kontrolovaných studiích to vycházelo taky dobře. Pokud jej imunolog napsal, tak určitě bych jej nevyhazoval do koše. Zvyklé schémat je 10 dnů užívání, 20 dnů pauza.

Wobenzym je potravinový doplněk, studie o účinnosti jaksi nejsou. Nic se jím nezkazí, jedině výše bankovního konta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
19.12.24 11:15

@myskin
Pokud to nebude moc citlivá informace, dejte prosím vědět, co vám napsala za léky. Snad ne jen Ventolin / Ecosal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
19.12.24 14:16

@Doctus Předepsala Ecobec, dcera ho užívala i při tom mykoplas. zápalu plic. Na astma užívala Seretide. S tím doporučeným inhalátorem jsem se neprosadila, ani ten Seretide. Jak řekla sestra, měli tam asi husto a byla jsem ráda, že mi ji vůbec dala k telefonu. Ale naše doktorka nám vždycky pomohla, je zodpovědná, zkrátka jsem ráda, že ji máme. Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
19.12.24 14:20

@Doctus Ventolin doma máme, na alergo napsali jakože pro jistotu, ale nikdy jsme ho nemuseli použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
19.12.24 14:36

@myskin
Jakou sílu a jaké dávkování doporučila? Mnozí se totiž drží hodně při zemi, pak to dělá dojem, že léčba není účinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
19.12.24 16:27

@Doctus 100 miligramů 2× denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
19.12.24 16:36

@myskin
Pokud byl předepsán Ecobec 100 (mikrogramů), tak bych v úvodu šel do dávkování 2 vstřiky ráno, v poledne a večer (tedy ekvivalent 600 mikrogramů beklomethason-dipropionátu denně).

Pokud nedejbůh doporučila jen 1 vstřik ráno a večer, tak mi přijde, že vůbec netuší, co dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
19.12.24 17:14

@Doctus Dcera vyzvedla v lékárně a na krabičce napsáno 2× denně. Takže určitě 1 vstřik. Jak jsem psala, doktorka je pečlivá, ale samozřejmě i mistr tesař se může utnout. Stejné dávkování měla dcera i v létě při tom zápalu plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
19.12.24 17:17

@myskin
Začíná se vždy vyšší dávkou, která se titruje na nejnižší účinnou. 200 mikrogramů za den nemusí mít efekt. Pak se pátrá jinou cestou, přičemž řešení je blízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
19.12.24 17:51

@Doctus v příbalovém letáku je dávkování pro věk dcery opravdu vyšší. Na začátku ledna jde dcera na odběr krve, tak se na to doktorky zeptám. Zítra začne užívat a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
19.12.24 18:58

@myskin
Pokud chcete, aby byla na Štědrý den bez kašle, dejte dávkování dle mého návodu. S 200 mikrogramy BDP bude kašlat klidně i na Nový rok, dávka je to velice malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
19.12.24 22:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.12.24 11:06

@VeraPec1
Ahojky, noční kašel znám, je to hrůza. Nás takhle trápit nějakou dobu a nic nezabralo. Tedy z volné dostupných léků. Když jsem doktorce řekla, že je kašel POUZE v noci a v jaké míře, tak okamžitě dělala testy na černý kašel… Samozřejmě při naší smůle, protože m, máme vždy vše 😭, byly testy pozitivní 🫣 I přesto, že je syn očkovaný. Bylo nám řečeno, že to může dostat i přes očkování. Ale neprojeví se ta nemoc v plné síle. Zkus se s ní domluvit na testech na tohle. Samozřejmě to nemusí být ono, pisicjen naši zkušenost s děsivým nočním kašlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
20.12.24 11:29
@Maminka A píše: Více

Jak vám černý kasel lecili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...