Kašel + Fenistil???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1242
15.9.06 21:56

Kašel + Fenistil???

Ahoj,

prosím o radu. Jedná se o kašel…

Naše Karolínka je od začátku týdne „nachřapaná“. Ne že by jí rýma tekla proudem, nebo měla horečky…, ale chrčí v ní - hlavně při kojení. Občas utřeme průhlednou nudli u nosíka.

Dnes ráno začala kašlat - na sucho… Přes den v pohodě, sem tam něco. Když šla spát v poledne, začala z ničeho nic ze spaní kašlat, jakoby ji tam trápil hleník, bylo to vlhčí… Když se probudila, tak nic. Opět sem tam zakašlání… Teď večer usnula a opět se cca po hodině ozývají „záchvaty“ kašle. Vždy tak 2-3 zakašle a dobrý… Zřejmě ji to nutí, i když už nevím, zda vlhký či suchý :roll:

A teď proč píšu. Když byla na začátku června nemocná - rýma + hemophil. Dostala jsm od pediatričky i Fenistil kapky. Jsem úplně dutá na co… Myslím, že jsem se ji zmiňovala, že ji to trochu dráždí ke kašli a tak mi je dala. Jelikož pak už nezakašlala a jen ji tekla rýma, tak jsem jí je nedala - z toho usuzuji, jestli je nedala na dráždivý kašel, ať už vlhký či suchý…

Co myslíte?

Mám doma ještě Hedelix, dopo měla průduškový čaj. Kdyby to bylo ve všední den, tak bych zítra ráno brnkla doktorce…

Jde mi o to, aby samozřejmě vykašlávala, ale aby ji to „nezahltilo“ a my neskončily s celkovým zahleněním v nemocnici jako o loňských vánocích… :? :roll: :)

Díky Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
15.9.06 22:01

Fenistil zklidňuje sliznici, takže dítě tolik nedráždí hleny. Naše doktorka ho předepisuje při každém nachlazení. tím nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
15.9.06 22:03

Sati, díky, já si to myslela 8)

Karolínka, když byla v půl roce nemocná, tak vždy kašlala tak, že se poblinkala… Tomu se chci vyhnout… Ale bylo to hodně způsobené tím, že jen ležela a pila mlíčko…

Díky moc ještě jednou, jestli ji to probudí, tak jí je zkusím dát.

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
15.9.06 22:33

Zkus tak 10 kapek ono je to trochu podle váhy, ale 10 kapkama ji nepředávkuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
15.9.06 22:35

Už jsem jí dala 13 kapek (tak jsme to měly napsáno v červnu)
Teď ještě kašle - spíš na sucho… Snad se to zklidní a vyspí se v poklidu :roll:
Zítra budeme pokračovat v průduškovém čaji…

Fenistil jsem měla napsaný 3× denně, takže asi jí je budu dávat, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
15.9.06 22:36

Jo, jo, taky ho dávám na zklidnění, když chci, aby se holky vyspaly. Jakžtakž zabírá a určitě neuškodí.
Jinak na „mokrý kašel“ nám Dr. poradila Jitrocelový sirup od Dr. Theisse(můžou i kojenci), který hleny rozpouští a usnadňuje vykašlávání. Holkám to pomáhá v prvních příznacích nebo i při nemoci. Jsou to bylinky a sladký sirup jim chutná (i když pak lítám se zubním kartáčkem :wink: ). Můžu doporučit. Tím se nezkazí vůbec nic.
Bubu
P.S: a když je kašel nastřídačku (suchý, vlhký), dáváme i Stoptussin, kdybys ho měla doma. Ten většinou zklidní taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
15.9.06 22:39

Pokud ti v červnu napsala 3 x denně 13 kapek, tak ji to dávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
16.9.06 10:04

Ahojky,

Fenistil je primarne antihistaminikum…lek na tlumeni alergicke reakce, takze zklidnuje podrazdeni spise alergickeho puvodu. Pokud vsak kasel trva dele, muze se histamin stejne vyplavit a potom lek zabere do urcite miry taky.

Na vlhky kasel - Mucosolvan, Jitrocel, cajiky…davat spise pres den
Na suchy kasel pres noc dat pred spanim - Sinecod, Silomat, odstup od posledni davky leku na odkaslani min. 3hod jinak hrozi usazeni hlenu v dych. cestach.
Pokud si nejsi jista druhem kasle - dat Stoptussin

COKOLIV co je vazano na lekarsky predpis (napr. Fenistil gtt.) bych davala pouze po predchozi dohode s lekarem!!! Tim, ze podas lek nespravne se taky muze stat, ze zastres pravou pricinu potizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
16.9.06 10:06

Bubu , jak muzes nekomu napsat, ze nejaky lek URCITE NEUSKODI :?: :?: :?: Zejmena pokud se jedna o lek na lekarsky predpis :?: :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
16.9.06 17:30

Nico,
nejsem lékař, ale mám dvě malé princezny, které už kašel apod. několikrát měly. Tak proto :D .
Pokud ho MirceV už Dr. pro dítě jednou předepsala, pravděpodobně nebude dítěti škodit, to by Mirka určitě napsala nebo o něm ani neuvažovala. Navíc ho měla předepsaný v o něco větších (malinko) dávkách, takže předepsaných 3 - 10 kapek dítě zvládne.
Doktoři Fenistil doporučují často na kašel (k mému údivu zpočátku) a hlavně později zjistíš, že ti doktor řekne, že není třeba s prvním kýchnutím letět do ordinace a obvyklou léčbu potvrdí. To neplatí, pokud potíže trvají třeba déle než tři dny. Občas totiž třeba podání Jitrocelového sirupu nebo Stoptussinu stačí (na úlevu při spinkání) a dál se tělo popere s lehkým nachlazením samo.
Hylak, který je nažaludek, máme taky doma a užíváme v případě potřeby. Schváleno samozřejmě vše dětskou lékařkou.
Pokud bych tam běžela a dnes už i volala pokaždé, když máme rýmu nebo zakašlem, byla bych tam přes zimní sezónu co týden........
Tak tak, pěkný den Bubu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
18.9.06 15:19

Ahoj,

díky za rady :)

Dnes jsme byly na očkování zarděnky a spol. a dr. řekla, že jsme dobře udělali s Fenistilem :wink:

Opravdu to zabralo. Karolka kašlala už jen v sobotu dopoledne a pak jak když utne a od té doby nic (ťukám). Dělám jí 2× denně průduškový čaj baby od Lerosu, nyní už dávám Fenistil jen v podvečer před spaním, nosík prostříkáváme preventivně Sterimarem s mědí a když je chuť, tak večer stříkneme Vincentku do nosíku i do pusinky… :wink: 8)
A zdá se, že to je dobré :)

Nico - dr. mi potvrdila, že léky, které jsou na předpis a které nám napíše můžu použít, pokud bude malá v situaci, ve které jsme byly teď v pátek. Tedy že budu vidět, že je Karča zachrchlaná, že ji to dráždí… Kdybych si nebyla jistá, věř, že nebudu riskovat :wink: Děkuji moc za rady!

Bubu a Sati i vám díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
18.9.06 17:49

TAk to je fajn, že už je líp.
Zatím, Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
18.9.06 18:52

Mirko , jsem rada, ze jsi me dobre pochopila…samolecba je na miste, take nelitam k lekari s kazdou hlouposti. Ovsem uz jsem videla nekolik pripadu (jsem magistra farmacie, matka zatim ne, ale snad to nevadi 8O ), kdy i lek predepsany lekarem udelal problem…Takze je fajn, ze jsi vse zkonzultovala a dostala od lekare rady i pro priste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
18.9.06 19:51

Nico - jasně že jsem tě pochopila :wink: Ale pochopila jsem i Bubu, jak to myslela s tím „neublíží“… :wink: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
18.9.06 19:57

Ahoj jsem ráda, že jsme ti poradili dobře. Já mám Fenistil doma vždy po ruce. Když mi dojde tak si ho nechám znovu předepsat abych pak nemusela k doktorce letět, konzultuju to s ní po telefonu. Teď má malá rýmu tak ji ho taky dávám na noc.
No snad nás ty podzimní rýmy brzo přejdou.
Ahoj Sati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect