Nechce spát

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
443
15.9.06 09:21

Nechce spát

Ahojky, začínám být z toho zoufalá. Naše Anička do 4 m spala 2× přes den a celou noc. Jenže od té doby spává strašně v noci se budí min. 10× . Tak od 10 m se to vystupňovalo že nechce usínat v postýlce. Rytuál jsme měli zavedený, naše problémi začali tím že se malá postavila i v postýlce od té doby stojí a řve. Když ji položím tak se řev zněkolikanásobí. Problém je že ji uspím cca po 1 hodině tak usne v 20,00 jenže tak ve 23,00 se otočí na bříško stoupne si a spát už nechce a já ji chovám, nosím, pokládám a to je řev jak blázen. Dneska se mi ji povedlo uspat až 2,00 a spala do 6,00. Problém je ten že je utaháná usíná v sedě, lehnout si nechce. Spává i dopoledne od 9,00 tak hodinku. Dneska stejná scéna jako v noci tak jsem ji zkusila udrncat v kočárku tak spí. Odpoledne po obědě taky pojedeme spát ven.

Prosím poraďte nejvíc mě trápí to spaní v noci a také když se ji něco nelíbí tak se začne vztekat( může to být i prkotina)

Předem děkuji za rady začínám být zoufalá

Doufám že to není moc zmatený.

Achesa a Anička 11m+6d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
179
15.9.06 09:43

Ahoj.
Maty měl tohle buzení a „řvaní“asi od 6m.Taky jsem se s ním nachodila a nauspávala v noci v ruce.Ale u nás bylo dobrý,že aspoň po koupání hned usnul(20,30).Kolem roku se to změnilo,dneska už ho nemusím nosit,stačí mu dát dudlík,nebo trochu čaje a zase usne.Dneska se zrovna vzbudil ve 2,30 na kojení a pak až v 7.Takže po delší době zase super noc.Držím palce a hodně energie a pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
15.9.06 09:53

Ahoj,
ja te asi moc neuklidnim.
Moje dcera spala vzdycky spatne, ale od te doby, co se postavila ,uz v postylce neusnula vubec( a nechtela byt ani v ohradce). V noci spala slusne, ale kazde uspavani se zmenilo v kolotoc noseni, kojeni a houpani, vyrvavaci metodu jsme vzdycky po tydnu bez vysledku vzdali. Neusnula jinak nez u prsa nebo v kocarku. V roce a pul jsme se prestehovali a koupili skoro dospelackou postel (Ikea), nacvicili uspavaci ritual s tatinkem, takze ted usina celkem bez problemu. Ale uspat ji pres den se mi povede tak dvakrat tydne(v kocaru nebo pri kojeni, vyjimecne jinak). Proste mi z postele zdrha. Postylku jsme zrusili i u babicek, rvala, uz kdyz ji zahledla.
Kdyz nespi pres poledne, je k veceru tak utahana, ze sotva chodi, ale nelehne si, se spankem vylozene bojuje. Pomuze jen znehybneni, nejlepe v kocaru, v tatove naruci, v autosedacce… jinak se neuklidni a neusne. Proc se spankem tak bojuje nechapu a pres den jsme to proste neodbourali, takze nevim, jak poradit.
 Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
15.9.06 10:06

Zatím díky, za rady. Malá není kojená a nikdy nebyla a pokud ji chytneme do náručí tak po 2 minutách začne zuřit a chce na zem. No prostě se spánkem taky bojuje. Třeba já ji nechám ať se unaví jenže ona sedí má zavřený oči a řve. Prostě nechce spát.

Achesa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
15.9.06 19:03

Ahoj,
nikdy jsme to dělat nemuseli, ale četla jsem tady mnohokrát, že pomáhá v tomhle stavu dítě přestěhovat do jiné místnosti a tam už nastálo nechat spát. Nebo pokud není místo, tak rodiče do obývaku. Nezminuješ se, jestli to tak u vás je ted nebo spíte zvlášt.
Každopádně to zkuste, prcek zjistí, že je sám, určitě bych k němu chodila, ale postupně bych to omezovala. A počítej s tím, že bude řvát možná více, aby vás přivolalo, ale za to to pak rychleji odezní a malá a vy budete mít klid :wink:
Další trik: (at už spíte zvlášt nebo odděleně)
dítě kolem roku také už hodně vnímá tvůj hlas a vysílenost. Tak vždycky když k ní půjdeš se obrň, nasaď důraznej sebejistej ton hlasu, řekni jednu větu(a tu opakuj, každý večer, noc) :!, např: Rodiče jdou spát a Anička půjde také. Dobrou noc a hezky spinkej(pohlad ji…) A nic více, odejdi od postýlky a vůbec k Aničce už nechod, at brečí jak chce. Časem pochopí, že to myslíš vážně, tato věta bude pro ní znamenat jakýsi znamení a bude sama klidnější. :wink:
Chce to každopádně trpělivost, určitě se úspěch dostaví. Hlavně nenech ji pocit, že vás má v hrsti. Ted to tak určitě cítí…

Držím moc moc palečky, doufám, že jsem trochu pomohla a když tak mi dej pak zprávu(14dní) jestli to pomohlo.
Iri 35tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
15.9.06 21:45

ahoj Acheso,
souhlasím s Iri. U nás spaní takhle dramaticky nikdy neprobíhalo, ale nastal problém s nočním usínáním když byl malé rok a začala si sama stoupat.To pak bylo uspávání na 2 hodiny a k ničemu to nevedlo. Trvalo mi to pár dnů než jsem se odhodlala ale doporučuju : v klidu provést večerní rituál ( vykoupat, navečeřet, pohádku, nakojit (nebo flaštičku), písničku a dobrou noc v postýlce). První den plakala hodinu (a to mi bylo fakt ouzko), druhý den půl hodiny a už to nebylo tak strašný a třetí den 10 minut. 4 den už to pochopila a zjistila že může usnout sama a dodnes to tak funguje, večer usíná hezky sama, dáme si pusinku a řekneme dobrou noc. Opravdu to za to stojí, buď neoblomná a mimi to pochopí a bude respektovat. Uvidíš že to půjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
16.9.06 21:15

Díky za rady. Tak jsme dneska šli spinkat opět s pláčem, jen to mělo jiný průběh.
Na vaše rady jsem ji pořád říkala že ji mám ráda, otáčela spátky na zádička a asi po 30 minutách pláče usnula. Pak se probudila plačící cca za 20 minut pochovala jsem ji řekla že jdeme spinakt a už spí hodinku tak uvidíme jak bude vypadat noc.Opravdu mi bylo do pláče taky, ona hystericiky křičela na chvilku přestala a znova.

No zítra se ozvu a dám vědět jak pokračujeme, jinak spí s námi v ložnici, ale na druhém konci místosti. Do jejího pokoje ji chci dát až tak 1,5 letech tak uvidíme.

Jinak ještě jednou díky

Achesa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.9.06 07:35

tak píšu jak jsem uspala malou včer.Světe div se žádný pláč, jen asi tak 30 minut brblala a usnula. Probudila se jen 3× za noc což je úspěch.

Ještě jednou díky za rady.

Achesa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí