Dítě piští

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
98
13.9.06 13:22

Pomoooooc pisti

Viete mi prosim poradit ako SPRAVNE postupovat ked dieta pisti? Mam 15mes. dcerku a ta v poslednej dobe pisti tak ze mi z toho ide prasknut hlava. Ked sa chvilocku nudi, alebo caka napriklad na ham - ja kmitam ako blazon, sedi a caka chvilinku - no po necelej minute proste zacne pistat.
Myslim si ze spravny postup je dieta ignorovat, popripade sa snazit vysvetlit ze pistat nesmie, ze tym nic nedosiahne (to vsak u nas nepomaha, ja ju totiz neprekricim), tak reagujem vzdy az ked prestane pistat a povie co chce - mama toto, mama ham, dolu a pod.
Dnes som dnes cestovala s kamaratkou v autobuse (podotykam ze mam so sebou vzdy nejaku knizku a ine veci na rozptylenie), po 15 minutach nonstop venovania sa jej, zacala zase pistat :roll: . Kamaratkina 2 rocna dcerka sa v kocarku rozplakala :(
Poradite mi prosim niekto ako spravne v takejto situacii postupovat?
Velka vdaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
538
13.9.06 13:39

Ahojky,
myslím, že to děláš správně! Ignorovat pištění a reagovat na normální prosbu…
Pro ni je čekání strašně dlouhé, i když pro nás trvá jen chvilinku, všechno potřebuje HNED:-)

Mně se moc líbí Karpova kniha Nejšťastnější batole v okolí.
Je tam moc užitečných rad.
U nás to docela funguje. Když je malá zoufalá, nejdřív opakuju, to co si myslím, že chce, nebo naopak nechce (momentálně u nás vede). Zřetelně a několikrát. že vím, jaks e cítí. Většinou s euklidní a dá se jí pak v klidu něco vysvětlit. Třeba zrovna říct, že pištění se mi nelíbí! Že to určitě umí řict pěkně. …Ale já nemám to pravé pištidlo, ani vztekadlo. Zatím. Zaplať Bůh:-)

Zdraví Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
13.9.06 14:10

Ahoj
Mně to dělala taky. Tak jsem na ni prozměnu začala šeptat, když začala pištět, tak jsem na začala normálně šeptat. Ona musela přestat pištět či křičet, aby mě slyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
13.9.06 17:15

Tak to teda skusim :)
Najhorsie je to medzi ludmi, v obchode v autobuse..... Tam sa ludia tvaria ako keby sa diala neskutocne strasna vec.
Dnes mi pan dochodca povedal, ze maminka by teda mela asi zasahnut raznejsie :P - v autobuse :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
14.9.06 08:56

Na duchodce se vykasli, je to tvoje dite a tvoje vychova… Libi se mi ten napad Lucy, zacni septat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
14.9.06 12:58

Ahoj.

S Radimovými ultrazvuky si opravdu užíváme. Teď už se sice situace trochu zklidnila, ale ty nervy - zabírala totální ignorace (i blbých řečí některých moudrých lidí okolo), neustálé opakování, že maminka, tatínek … nepiští, ale normálně mluví. Zlepšovat se to začalo v okamžiku, kdy se trochu víc rozmluvil - u nás mezi 18 a 20 měsícem. S šeptáním se mi to taky líbí, to bych mohla v případě nouze vyzkoušet. :D

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
20.9.11 07:25

NEUSTÁNE PIŠTÍ

zdravím maminky,obnovuji tuto diskusi,protže už si nevím rady.mála 9m už měsíc neuvěřitelně piští,skoro celý den,když čeká na jídlo,když se nudí,když mě chce něco ukázat a uplně ztratila zájem zkoušet něco drmolit,dřív to bylo aspoň to vavava,bebe,bubu,teď to je akorát nenene v pištivým tonu,když nechce už pít,začínám z toho být zoufalá,ignuruju to,šeptám na ni,nic nezabírá..... :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
20.9.11 09:07

Tak zkus na ni pištět také, malá bude asi koukat, a pokaždé, když začne tak začni taky. třeba to pomůže, u nás to pomohlo, mi teda nepištěli, ale bezdůvodně křičeli. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
20.9.11 18:56

no to jsem taky zkoušela,ale jí se to líbí,strašně se mě pak směje,já doufám,že to nějak pomalu odezní…v pubertě snad už pištět nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
21.9.11 08:38

Tak to mi je líto, ale přeji pevné nervy :palec: , neboť bude hůř :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
21.9.11 11:19

Ignorovat, vyroste z toho. :mrgreen: Syn mi takhle pravidelně pištěl v tramvaji - byl blahem bez sebe, když se na něj lidi otáčeli. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.16 01:35

Roční dítě piští

Tak u nás v ulici bydlí paní s ročním klukem a ta ho v tom pištěni ještě podporuje. Když jdete okolo, tak se z okem na vás,,hrne,, pištění jí a malého.

• Citovat
  • Upravit
3103
22.5.17 18:21

Ahoj holky,
obnovuji diskuzi. Moje holčička (4,5 měsíce) šíleně piští. Rve to uši. Úplně je na ní vidět, jak se nadechuje, aby udělala co nejvyšší decibely pištění :roll: :lol:. Je to normální? Přejde jí to někdy? :mrgreen: Ona fakt regulérně ječí a mě už z toho jde docela hlava kolem.
Zkouším vše, ignorovat, věnovat se jí. Když si hrajeme, tak piští méně. Jakmile musím jít něco udělat, tak vydrží chvíli v klidu pod hrazdičkou a zase začne.
Je to trochu na budku, tak chci možná jen uklidnit, že je to normální :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
22.5.17 18:38

Myslím si, že je jí ten zvuk prostě líbí. Synek tohle taky dělal. Začal křičet a úplně šlo vidět, jak ten zvuk poslouchá, koukal, jako by nevěřil tomu, že to vydává on a moc se mu to líbilo :lol: proč by to nebylo normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3103
22.5.17 18:44

@Terezxx já to s tím normální myslela tak, že jsem nikdy neslyšela, že by miminka takto pištěla :lol: proto jsem položila tu otázku jestli to je normální, jestli jí třeba něco nebolí?
když se jí kouknu na dáseň, tak jakoby zepředu v dásni (ne svrchu na dásni) má jasně viditelné zuby, tak já teda nevím, jestli jí nebolí třeba zoubky :nevim: ale když jí přejedu shora po dásni, tak nic necítím, nějaké hrbolky nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí