Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chci se zeptat na Vaše zkušenosti s ATB Duomox, v žádné diskuzi se mi nepodařilo najít je ve spojitosti s malými dětmi. Snáší je děti dobře? Zabírají?
Malému se stále vrací rýma a kašel, trvá to už přes měsíc. Začalo to pořádnou rýmou, pak zůstal kašel, který jsme léčili 2týdny, potom zůstaly zvýšené teploty. Pár dní dobrý, potom si začal mnou ouška, vyskočila horečka na 39,4st a nešla srazit. Skončili jsme na pohotovosti a na ORL - lehčí zánět v oušku (bez ATB). Bohužel se potom zase nemohl delší dobu zbavit rýmy a zvýšené teploty, minulý týden už to vypadalo, že už konečně bude fit a teď ze soboty na neděli začal ošklivý kašel, při kterém se až dáví, a opět zvýšená teplota. Dnes ráno už ale 39,5st. ![]()
A tak jsme vyrazili k mudře…poslech prý čistý, v krku jen zahleněný, CRP nedělala a rovnou dala ATB.
Děkuji za vaše názory ![]()
tak malá ho snášela dobře, akorát se jí pak osypával zadek a pipka, takže hlídat a mazat. První den dva i průjem. Přidávat laktobacily
Pomohl (ale frekvenci potíží to nesnížilo)
Snášenlivost je většinou dobrá. Nikdo Ti bohužel neřekne jestli zabírají dobře. U někoho tu může být fajn, ale jiného to může být horší. A pokud Ti je nebude chtít spolknout, zak je můžeš rozpustit ve troše cody. Je to individuální.
Když je zahlenění, řekla Ti ať dáváš i Mucosolvan na odhlenění?
Když je poslech čistý, tak proč Ti hned dala ATB. Proč Ti nedala něco na rozšíření průdušek a třeba paralen. A kolik vám je?
Třeba Ti budu moc poradit. Rýma teče nebo ji má zatuhlou?
Jejda, napsat věk jsem úplně zapomněla - malému jsou skorem 2roky (23měsíců).
Začala jsem mu v sobotu, když začal kašlat a být zahleněný, dávat sinupret, tak řekla, ať mu dál dávám ten. Duomox mu dala 250mg po 8h, ale v příbalovém letáku sem se dočetla, že děti 1-2roky mají mít tabl. jen 125mg. Překvapilo mě, že nechce ani odběr, ani moč, ani CRP…podání ATB odůvodnila tím, že se mu to vleče už dlouho.
Rýmu měl zatuhlou, ale začíná se pomalu spouštět (možná díky sinupretu?) nebo té ranní vysoké horečce. Už před týdnem a něco sem mudře říkala, zda se mu rýma nezarazila v dutinách, že si občas stěžuje, že ho bolí hlavička a pořád má zvýšenou teplotu. Ale ona že ne…
V poledne zas teplota vylezla na 38,3st a ted večer 37,9st, tak uvidíme co v noci.
Gabi …tos mě moc nepotěšila s těmi pupínky, malej se mi osypává dost často i z jídla. Tak to si možná užijeme to samé ![]()
Tak to jsi zvolila dobře ten sinupret. Jen opravdu nechápu ty antibiotika. Já mam naštěstí fajn Dr., který je volí až na posledním místě. On by tohle řešil Brufenem a sinupretem. Ono to u dětí trvá drobek déle než u dospělích. Zatím děláš vše dobře. Ono se někdy nelze řídit příbalovým letákem. Ale je dobré si ho přečíst.
Pak dej vědět jak dopadla noc a držím palce