Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ne, na tělocvik omluvenku nepíší, ale zase neposílám do družiny. To už mne ohleduplně k ostatním dětem nepřijde, vzdělání je jedna věc, odpolední družina druhá.
S rýmou a lehkým kašlem normálně do školy posílám, na tv nebo na plavání píšu omluvenku. Po vyučování normálně pokračují do družiny, kde si teda nedělám iluze, že jen
klidu sedi.
Telocvik omlohvam. Ani ja sama bych nechtela s rymoh a kaslem behat. Pri pohybu zacne tyct z nosu jeste vic a i se rozkasle, takze tim bys mu fakt vubec nepomohla. A zrovna pri telaku nezmeska vubec nic..
Druzina v klidovem stavu v pohode..
To asi záleží podle zkušenosti, co děti v TV dělají. Já to nedávno u syna podcenila, měl trošku rýmu, tak mi to přišlo ma cvičení ještě ok. Ale tělocvikář je trošku cvok a tak strávili hodinu během v dešti. Takže z malé rýmy nakonec byla 3 denní omluvenka ![]()
Podle toho, co je pro tebe trochu nachlazeny — syn je teda trochu nachlazený a byl dneska i plavat, pak v družině. Omluvenku do TV píši po nemoci, kdy byl doma.
Neposilam nemocne dite do skoly, po nemoci pak tyden necvici.
U kluka mají pravidlo, že když je dítě schopné jít do školy, tak je schopné i cvičit. Takže ho z tělocviku neomlouvám.
@Pitaya1 píše:
U kluka mají pravidlo, že když je dítě schopné jít do školy, tak je schopné i cvičit. Takže ho z tělocviku neomlouvám.
Dost
Tak a lehčí rýmou a kašlem dává do školy snad každý, ne? Vždyť to by prvňáčci byli skoro furt doma.
@Pitaya1 píše:
Dost hloupé pravidlo… Byt treba kvuli podvrknutemu kotniku doma.
@j.a.n.i1 píše:
Dost hloupé pravidlo… Byt treba kvuli podvrknutemu kotniku doma.
Tak samozřejmě v takovém případě se z tělocviku omlouvá. To pravidlo platí u nachlazení.
Dobrý den, mám syna který teď začal chodit do první třídy. Chtěla bych se zeptat chodí vaše děti nachlazený do školy? Rýma a kašel?
Syn je trochu nachlazený a já nevím jestli mu napsat omluvenku do tělesné výchovy. Říkám si, že s družinou stejně chodí ven, tak ho asi ten tělocvik v hale úplně nedorazí. Ale mám strach, protože na začátku září už nemocný byl. A nevím jestli při každé rýmě a kašli mu hned psát do Tv omluvenku 🤦🏻♀️