Kašel - sípání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
689
19.1.14 21:00

kašel - sípání

Ahoj holky,
mám 6 měsíční holčičku a ta má už druhý den kašel- občas nezakašle delší dobu ale pak má záchvaty- má hrozný chrchlák a když si jí poslechnu na hrudníčku hrozně sípe - úplně jí tam píská. mám z toho teď nerva. zítra ráno jdeme hned k doktorce, ale chtěla jsem se zeptat jestli jste to někdo zažil - co to bylo a co vám na to doktorka dala? jak jí mám ulevit? děkuji moc za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
689
19.1.14 21:02

Jinak jsem ještě zapomněla napsat že teplotu má stále jen zvýšenou 37,1 a rýmu má jen trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
19.1.14 21:05

Aby to nebyl zánět průdušek nebo zápal plic podle toho pískání. Na průdušky jsme dostali Ventolin, na zápal plic se dávají atb. Mě jako malou mazali hrudník třezalkovým olejem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
19.1.14 21:09

@AnnaP Klidně bych jí uvařila čaj s lžičkou medu, med dodá při virózách potřebnou energii, pokud bez medu, tak hlavně teplejší ať se krček prohřeje, na teplotu bych nic nedávala, zvýšená znamená že tělo funguje jak má a brání se samo proti virům, zítra zajdi k doktorce, ta ji prohlídne a uvidíš ;) Pokud máš doma kapky Fenistil tak můžeš dát na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
19.1.14 21:10

No toho se strasne prave bojim…a poslali by nas do nemocnice nebo nechavaji doma s ATB? za jako dlouho to polevi? mam doma jeste 20 měsíčního klučíka- bojím se bay to taky nechytil… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
19.1.14 21:12

Doktorka mi minule při takovém kašli(stený jen nebylo to sípání a pískání na hrudníčku) doporučovala by jsem dávala ráno mucosolvan na vykašlání a večer sinecod na zastavení aby se vyspala…dnes jsem jí to tak dala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
19.1.14 21:14

@AnnaP Malej taky tak sípal už 2× a vždycky bronchitida. A u nás to vypadá na další :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
19.1.14 21:17

Pokud to není nějaký těžký případ, nechávají doma. Ale s tak malou teplotou to bude snad dobrý. Při zápalu plic by asi měla vyšší teploty. Jako malá jsem na průdušky trpěla a mamka říkala, že to vždycky poznala podle pískání na hrudi. Naše malá je bohužel taky chytla někdy kolem 8. měsíce ( 3-leťák měl to samý, přitáhl to ze školky ), ale Dr. nejdřív zkusila jen Ventolin - dýchátko s tím, že když to nezabere, dá ATB. A zabralo behem 1. dne, během týdne byla zdravá jako rybka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
19.1.14 21:20

Tak určitě bych větrala, zvlhčila vzduch, já vždy zavěšuju mokré hadrové plenky nad postýlku, pokud by se dusila fakt hodně pomáhá ten chladný vzduch, při těžších záchvatech kašle třeba otevřít lednici a nechat prodýchávat ten chladný vzduch, tak se řeší např. laringitida atd.jo pak zvýšená poloha na spaní, jestli suchý kašel tak třeba dát tussin pak bych dala třeba čtvrtku dithiadenu nebo fenistil, neboj noc nějak vydržíte a ráno dr. poradí, může to být zánět průdušek to asi dá ATB pokud to nebude fakt nějak vážné nemocnice snad nehrozí a pokud máš doma druhé dítko tak se dá fakt očekávat že to chytne, u nás to tak vždy je :( tak ať to dobře zvládnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
23.1.14 12:39

@AnnaP tak co jak jste dopadly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie