Nosní mandle a nachlazení

172
19.1.14 11:59

Nosní mandle a nachlazení

Holky mel jste nekdo nachlazene ditko a i presto vam ho pak vzali na mandle. Vcera dceru bolelo v krku a prislo mi ze ma zvetsene uzliny.tak jsem ji dala nurofen a prieznitz a dnes je ok, teplotu nemela jo a ma rymu, ale to na orl rikala ze nevadi. zitra ma jit na predoperacni a v patek na vykon. nejdriv skocim k nasi mudre at se na ni koukne, jestli ma vubec cenu chodit na tu krev a predoperacni.spis mi jde o to jestli ma nekdo zkusenost ze bylo ditko nachlazene par dni pred vykonem, ale v dobe vykonu uz v poradku a vzali ho, je mi jasny ze kdyby do ctvrtka byla nemocna tak to zrusim, ale uz mame termin po nekolikate tak jsme to uz chtela mit konecne za nami, pac ma furt ty hnusne zelene rymy a my jsem z toho pak vsichni dokola nachrapany, hlavne mladsi dcera :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6024
19.1.14 12:12

Me brali syna 14dni po atb. Asi by to chtelo fakt vylecit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
19.1.14 12:14

Nám před operací řekli, že nesmí brát 14 dní před zákrokem atb a nesmí být vůbec zahleněná. Pokud je teď, skoro týden před zákrokem ok, tak si myslím, že to bude v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fag
1848
19.1.14 12:22

@citrusek2 : pokud bude v patek ok tak neni duvod proc by ji ty mandle nemeli vzit. Trochu me zarazi predoperacni tak brzy. My meli mit max. 3dny pred zakrokem. Co se tyce rymy tak mohla byt takovata vodnata jinak posilali domu. Pokud odoperuji nemocne dite tak muze nakazit ty ostatni co tam s nim budou. Neni to dobre i pro dite samotne, protoze by mohli nastat pooperacni komplikace.
Mudr. bych zkusila nejdriv zavolat at mala jeste neco dalsiho v cekarne nechytne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.1.14 12:39

No na ATB to snad nebude, aspon zatim nevypada delam ji med s cibuli a zabal i dnes. uvidime rano, treba jeste lehne a nebude co resit, ale diky za info.,ja uz to videla blede, ale takhle mam aspon nadeji ze nas vezmou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
19.1.14 12:48

Tak nosní mandle by nemohli operovat některým dětem vůbec, pokud by nesměli mít rýmu :nevim:, protože díky mandly mají rýmu neustále.
Nám dr na orl říkala, že rýma nevadí, jen nesmí kašlat+zarudlý krk apod kvůli případné intubaci.
Samozřejmě konečně to posoudí doktor a anesteziolog a ti rozhodnou.
Dcera byla na mandli v červnu, tak to bylo minimální riziko nějaké virózy nebo nachlazení. Teď v zimě asi bude víc posunutých termínů operací pro nemoc.
Znáš svoje dítě a rozhodni se i ty podle toho jak bude během týdne vypadat.
Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
19.1.14 12:57

Jojo to urcite, je mi jasny ze uvidim jak v patek, a myslim ze bude i dobra, je mozny ze jsme to chytli vcas nez se to rozjede, ale na prd je ze to predoperacni je uz zitra :think: nj nejak to dopadne, kdyztak nam to hold zas odlozi, asi uz po 4. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.15 20:28

Nás vzali na mandle v Plzni a dcera brala antibiotika. Dětská doktorka napsala ve zprávě, že operaci i přesto doporučuje, malá měla týden před zákrokem zvýšenou teplotu, dále měla rýmu (tu měla asi půl roku v kuse). Ještěže máme rozumnou dětskou doktorku, jinak by nás nevzali nikdy. Přijímací lékař se nad zprávou jen pousmál, nic neřešil a druhý den dcerku úspěšně odoperovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí