Laryngitida - prosím o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25324
19.1.14 13:29

Laryngitida-prosím o radu

Ahojky, malej měl v noci z ničeho nic velkej záchvat, dnes pokašlává, a má teplotu 37,5.Co mám dělat? Jít zítra k doktorce?
Doma máme jen Aerius, čípky jsme dobrali.
Už to dlouho neměl.
Nerada bych, aby zas měl zánět hrtanu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4838
19.1.14 13:34

Topite? jakou vlhkost mate doma0 zkus mokre rucniky, hodne takovych veci zacina prave vysusenou sliznici..
Pitny rezim a nacpi do nej vitaminy…
Laryngitidu jsem mela… na to mi lekar ale nedal ani antibiotika. Rekl, ze to neni bakterialniho ale virovho puvodu a prej mam kloktat a kdzy to bude blbz dat si paralen… mno takze to pak jelo : med, topinky s cesnekem, cesnecka, vyvar, lipovy caj… atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
19.1.14 13:35

No já bych nečekala a jela na pohotovost, laryngitid měl malý už několik, a zvpomínám na jednu jak modral a málem nepomohlo nic. Ńa pohotovosti nám dali nějak dextrametazonolové čípky nebo tak nějak, není to prý takový sajrajt jako rectodelt, ale i ten je dobrý. Ona je zrádná v tom, že je dítě v pohodě a v noci ten záchvat příjde. Šla bych tam pro ty čípky alespoň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
19.1.14 13:35

Studeny vzduch. :) :)

• Citovat
  • Upravit
10584
19.1.14 13:36

K dr. určitě zajdi. Pokud bude mít v noci opět záchvat, otevři okno, či ledničku, ať dýchá ten studený vzduch. S holkou jsem v noci u okna seděla hodinu:-(ale pomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
19.1.14 13:36

Problém je u lanryngitidy jen u dětí, sliznice otečou tak, že se spojí a zacpou dechovou trubici, to se u dospělých nikdy stát nemůže. Takže jen kašlou ale neudusí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
19.1.14 13:38

No je lepší mít čípky po ruce. K doktorce ale vcházím raději, když se přesvědčím, že tam není plno, aby malej nechytl ještě něco víc k tomu…

A taky v noci zvlhčovat vzduch…buď zvlhčovačem a nebo mokré plíny na topení a kolem postýlky nebo postele. Taky dostáváme k tomu kapky fenistil. My teda míváme pech, že se mu to vždy sesune na průdušky a bez inhalátoru to pak u nás nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
19.1.14 13:38
@k.a.c.k.a.1 píše:
Problém je u lanryngitidy jen u dětí, sliznice otečou tak, že se spojí a zacpou dechovou trubici, to se u dospělých nikdy stát nemůže. Takže jen kašlou ale neudusí se.

aaaa, sleduji, ze deti maji jine priznaky.. oukej tak uz mlcim a preji at je lip :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.1.14 13:41
@nadus píše:
Topite? jakou vlhkost mate doma0 zkus mokre rucniky, hodne takovych veci zacina prave vysusenou sliznici..
Pitny rezim a nacpi do nej vitaminy…
Laryngitidu jsem mela… na to mi lekar ale nedal ani antibiotika. Rekl, ze to neni bakterialniho ale virovho puvodu a prej mam kloktat a kdzy to bude blbz dat si paralen… mno takze to pak jelo : med, topinky s cesnekem, cesnecka, vyvar, lipovy caj… atd atd…

no, skoro netopíme, v ložnici, kde spal, se netopí vůbec…
pak jsme ho přenesli do obýváku, kde se maličko topí, aby sousedy nebudil, oni pak ještě tlučou do topení :roll:
doktorka nám doporučila spařený odvar z majoránky, jednou mu to už zabralo, ale dneska nějak ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.1.14 13:42
@k.a.c.k.a.1 píše:
Problém je u lanryngitidy jen u dětí, sliznice otečou tak, že se spojí a zacpou dechovou trubici, to se u dospělých nikdy stát nemůže. Takže jen kašlou ale neudusí se.

je to takovej štěkavej kašel, a pak, když se uklidní, tak dýchá líp, ale chrčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.1.14 13:44
@inah píše:
No je lepší mít čípky po ruce. K doktorce ale vcházím raději, když se přesvědčím, že tam není plno, aby malej nechytl ještě něco víc k tomu…A taky v noci zvlhčovat vzduch…buď zvlhčovačem a nebo mokré plíny na topení a kolem postýlky nebo postele. Taky dostáváme k tomu kapky fenistil. My teda míváme pech, že se mu to vždy sesune na průdušky a bez inhalátoru to pak u nás nejde.

no, ty čípky nám došly…jsou jen na předpis?
Pokud ne, chlap by pro ně dojel…
a ty kapky Fenistil, ty taky?
My jsme jednou taky skončili na inhalátoru.
K doktorce musím jít pak hlavně kvůli OČR, do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
19.1.14 13:45

@momi33 cipky jsou jen na predpis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
@pipiinka píše:
K dr. určitě zajdi. Pokud bude mít v noci opět záchvat, otevři okno, či ledničku, ať dýchá ten studený vzduch. S holkou jsem v noci u okna seděla hodinu:-(ale pomohlo to.

byli jsme chvilku na balkoně, ale brečel, navíc do toho „štěkal“,takže jsem musela s ním zpět do postele…zas ti sousedi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382

Radši zajeďte na tu pohotovost, dcera trpí na laringitidy od 3 let, je jí skoro 14 a už jsme se stím naučily žít. jednou se nám taky jako malinká začla doma dusit a modrat a volali jsme rychlou.od té doby jsme bez čípků a inhalátoru neudělali ani krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.1.14 13:46
@pipiinka píše:
@momi33 cipky jsou jen na predpis

jejda, tak to počkám do zítra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek